ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Εγκρίθηκε νέα επένδυση για ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Λευκάδα

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Εγκρίθηκε νέα επένδυση για ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Λευκάδα.

Η νέα επένδυση δημιουργίας πεντάστερου ξενοδοχείου προχωράει στη νησί της Λευκάδας, μετά από έγκριση που έλαβε επενδυτικό πλάνο εταιρείας για δημιουργία καταλύματος στην περιοχή Μεγάλη Ράχη, στον γνωστό τουριστικό προορισμό Κάθισμα της Λευκάδας.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το επενδυτικό πλάνο της επιχείρησης “LEFKAS INVEST ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.” με δ.τ. “LEFKAS INVEST”, έλαβε έγκριση για υπαγωγή σε καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων για την ίδρυση ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην Λευκάδα.

Η επένδυση

Το κόστος της συγκεκριμένης επένδυσης βρίσκεται στα 10.208.787 ευρώ με το ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται στο ίδιο ποσό των 10.208.787 ευρώ.

Σύμφωνα με την πλάνο της “Lefkas Invest” το οποίο έλαβε έγκριση, το κατάλυμα θα διαθέτει 72 δωμάτια των 196 κλινών ενώ η κατασκευή του πολυτελούς καταλύματος θα γίνει σε αγροτεμάχιο εκτάσεως 20.132,05 τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση, σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες του Υπουργείου Επενδύσεων και Ανάπτυξης, θα λάβει ενίσχυση με την μορφή επιχορήγησης ύψους 3.000.000 ευρώ ενώ οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την επένδυση ανέρχονται στις 18,50 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας οι εργασίες για την κατασκευή του ξενοδοχείου θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2022.

Advertisement

TRENDING