ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Εγκρίθηκε το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Σκιάθο

Published

on

Σκιάθος - Φωτό: Unsplash

Ένα ακόμη πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων βρίσκεται στα σκαριά στο νησί της Σκιάθου.

Αφορά την επένδυση για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, 182 κλινών, σε έκταση 22,6 στρεμμάτων, στην επαρχιακή οδό Σκιάθου – Κουκουναριών, στη θέση Βασιλιάς.

Η επιφάνεια του νέου ξενοδοχείου θα είναι 4.529 τ.μ., μοιρασμένη σε 4 διαφορετικές κτιριακές ενότητες, εκ των οποίων η μία θα είναι οι κοινόχρηστοι χώροι (reception, εστιατόριο κλπ), δύο θα είναι πτέρυγες δωματίων ενώ η τέταρτη ενότητα θα αφορά τις σουίτες – βίλες.

Το έργο έχει ήδη πάρει τις πρώτες εγκρίσεις τόσο όσον αφορά την αρχαιολογική νομοθεσία όσο και για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Συγκεκριμένα, για τη ΜΠΕ έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκιάθου αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στις 29/3/2021.

Μεταξύ των όρων που ετέθησαν και συνοδεύει τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι  ότι η όποια αλλαγή βασικών χαρακτηριστικών του έργου του θέματος, όπως αυτό περιγράφεται στη Μελέτη Ανανέωσης και Τροποποίησης Περιβαλλοντικών Όρων με τους όρους και περιορισμούς της παρούσας, είναι δυνατή μόνο εφόσον δεν επέρχονται ουσιαστικές διαφοροποιήσεις ως προς τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και μόνο μετά από σχετική έγκριση της αρμόδιας Υπηρεσίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται νέα απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.

Φορέας της οποίας είναι η εταιρεία ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΒΑΥ ΑΕ, που έχει αυτή τη στιγμή και άλλα ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα στο νησί, όπως το Kassandra Bay Resort & Spa (απέναντι από το οποίο θα κατασκευαστεί το νέο ξενοδοχείο) αλλά και τα ΚB SUITES & SPA και το boutique ξενοδοχείο KB AMMOS.

Advertisement

TRENDING