Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Είκοσι εταιρείες της Κεντρικής Μακεδονίας πιστοποιημένοι προμηθευτές του CERN

Newsroom

Published

on

Πλήρη εικόνα για τους διαγωνισμούς και τις προμήθειες που έχει προγραμματίσει ο κορυφαίος ερευνητικός οργανισμός CERN για το 2019 έχουν πλέον οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, που συμμετείχαν στην επιχειρηματική αποστολή στις εγκαταστάσεις του ευρωπαϊκού ερευνητικού οργανισμού στη Γενεύη. Αποστολή η οποία διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας και άλλους φορείς της περιοχής.

Στη διήμερη αποστολή, συμμετείχαν 20 επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, από διαφορετικούς κλάδους (υπηρεσίες, εμπόριο, βιομηχανία, έρευνα, νέες τεχνολογίες, καινοτομία κτλ.), που έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν με αξιώσεις έναν ή περισσότερους διαγωνισμούς και προμήθειες του CERN, για το 2019, με εξαιρετικά σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα συνολικά για την περιοχή.

Η αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψε πέρσι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με το CERN. Στην πρώτη μέρα της ενημέρωσης στις εγκαταστάσεις του CERN, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία της συνεργασίας του CERN με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από την Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του CERN Charlotte Lindberg Warakaulle.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και οι φορείς της Θεσσαλονίκης, όπως η Τεχνόπολη και το ΑΠΘ, με τη συνεπή δέσμευσή τους στο σύμφωνο συνεργασίας μαζί μας τα τελευταία χρόνια έχουν πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ήδη μια σειρά από ερευνητές, επιστήμονες και φοιτητές από την Κεντρική Μακεδονία συμμετέχουν στις δράσεις του CERN, ενώ σε επίπεδο επιχειρήσεων, ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν μέρος στους διαγωνισμούς και τις προμήθειές μας, οι πρώτες από αυτές.

Ειδικά αυτή η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη για τις συνεργασίες, καθώς ανοίγει ο κατάλογος των ευκαιριών για το 2019 για τους βιομηχανικούς συνεργάτες και οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας που βρέθηκαν εδώ θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στον κατάλογο των πιστοποιημένων προμηθευτών του Οργανισμού», τόνισε η κ. Warakaulle.

Ο κ. Τζιτζικώστας στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «πριν από δυο χρόνια αποφασίσαμε ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να επενδύσουμε στη συνεργασία με το CERN. Πολλοί τότε απόρησαν για την επιμονή μας να διαμορφώσουμε μια τόσο στενή σχέση με έναν παγκόσμιο οργανισμό. Η απάντηση δίνεται σήμερα, καθώς έπειτα από σκληρή δουλειά και μεθοδευμένη προσπάθεια, 20 επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας εντάσσονται στους πιστοποιημένους συνεργάτες του CERN, ανοίγοντας νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα της περιοχής μας».

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε όμως και στους άλλους δύο από τους άξονες της συνεργασίας Περιφέρειας – CERN:

1. Παροχή τεχνογνωσίας από το CERN σε επιχειρήσεις και φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας.

2. Δυνατότητα σε φοιτητές από τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετέχουν σε σεμινάρια του CERN στη Γενεύη και να συνεργαστούν με το CERN.

«Είμαστε ο ένας από τους τέσσερις αυτοδιοικητικούς οργανισμούς παγκοσμίως, που υπογράψαμε σύμφωνο συνεργασίας με το CERN. Ήδη δημιουργήσαμε θερμοκοιτίδα στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Τεχνόπολη για τη διάχυση των τεχνολογιών του CERN σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, χρηματοδοτούμε το αμέσως επόμενο διάστημα τη δημιουργία ενός cluster εταιριών τεχνητής νοημοσύνης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η Κεντρική Μακεδονία μετατρέπεται σταδιακά, με τις προσπάθειές μας, σε συνεργασία με τους φορείς και τις επιχειρήσεις μας, σε κόμβο νέων τεχνολογιών και καινοτομίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στο δεύτερο άξονα για τη συμμετοχή ερευνητών και επιστημόνων στο CERN δήλωσε ότι «από τη συνεργασία μας με το CERN, αυξήθηκαν οι συμμετοχές Ελλήνων φοιτητών σε σεμινάρια του CERN, ενώ δημιουργήθηκε στο ΑΠΘ Σχολή Επιταχυντών του CERN, μια σταθερή μόνιμη ακαδημαϊκή δομή, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, στην αναβάθμιση του κορυφαίου επιστημονικού πειράματος που εξελίσσεται στο CERN, του ‘ΑΤΛΑΣ’, συμμετέχει και το ΑΠΘ».

Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε μάλιστα ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «διεκδικεί τη δημιουργία μιας μόνιμης δομής του CERN στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα αξιοποιεί τις τεχνολογίες του Οργανισμού , με τελικό στόχο να καταστεί η Κεντρική Μακεδονία Εθνικό Κέντρο του CERN για όλη την Ελλάδα».

O Αναπληρωτής Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων του CERN και Επικεφαλής της Συνεργασίας της Ελλάδας με το CERN Μανώλης Τσεσμελής και ο Επικεφαλής Προμηθειών και Βιομηχανικών Υπηρεσιών του CERN Anders Unnervik παρουσίασαν τις διαδικασίες που ακολουθεί ο Οργανισμός στους διαγωνισμούς και τις προμήθειές του, ώστε οι επιχειρήσεις να είναι σε θέση να καταθέσουν πλήρεις φακέλους και να διεκδικήσουν με αξιώσεις επικερδείς συμβάσεις.

«Προσπαθούμε στο CERN να αγοράζουμε οτιδήποτε μας χρειάζεται, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο, από τα μέλη μας και η Ελλάδα σαφώς πρέπει να έχει θέση και μάλιστα ισχυρή στις προμήθειες και τους διαγωνισμούς μας», τόνισαν.

Ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Τάσος Τζήκας έκανε εκτενή αναφορά στη συνεργασία των δυο φορέων (Τεχνόπολης και CERN), που μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έλαβε σάρκα και οστά και επισήμανε ότι «στόχος μας είναι να επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία του CERN με τη Θεσσαλονίκη, σε πανελλαδικό επίπεδο, ώστε ως χώρα σταδιακά να κερδίσουμε την ανταποδοτικότητα που πρέπει να έχει η συμμετοχή μας ως ιδρυτικά μέλη του CERN.

Η σημερινή αποστολή είναι εξαιρετικά σημαντική και χάρις στον Απόστολο Τζιτζικώστα αντιλαμβάνεται ο καθένας το στρατηγικό ρόλο που μπορεί να έχει η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες για τη χώρα μας.

Δικτυωνόμαστε με στελέχη του CERN και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μακάρι να μπορέσουμε να πείσουμε και άλλους πολιτικούς για την αξία αυτής της συνεργασίας».

Ο Επικεφαλής Μεταφοράς Τεχνογνωσίας στον Τομέα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του CERN Νίκος Ζιώγας, αναφέρθηκε σε παραδείγματα επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο, που συνεργάζονται με το CERN αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη, αλλά και τους τομείς στους οποίους δίνει βαρύτητα στις προμήθειές του ο Οργανισμός.

Στόχος της φετινής αποστολής είναι η εγγραφή των 20 επιχειρήσεων στον κατάλογο των πιστοποιημένων προμηθευτών του CERN. Οι ομιλητές υπογράμμισαν το γεγονός ότι βελτιώθηκε η θέση της Ελλάδας στο CERN τα τελευταία δύο χρόνια κυρίως σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού (εργαζόμενοι και ερευνητές).

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής έγιναν στοχευμένες Β2Β συναντήσεις των επιχειρήσεων που συμμετέχουν, παρουσίαση του προφίλ τους για πρώτη φορά στο CERN και ξενάγηση στο κύριο πείραμα του CERN, το «ΑΤΛΑΣ».

Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο – Πού θα γίνει

Κεφαλονιά - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Κεφαλονιά

Punda Resort Paros - Πηγή: Radisson Hotel Group
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Διπλασιάζει τα ξενοδοχεία της στην Ελλάδα η Radisson το 2026 – Σε ποιές 3 περιοχές έρχονται τα νέα openings

Domes Maison - Πηγή: Domes
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Άνοιξε ο “δρόμος” για την έναρξη της επένδυσης για το νέο Domes Maison στην Κέρκυρα

Βουλιαγμένη - Φωτογραφία αρχείου - ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Ελλάδα και Αθήνα στην “πρώτη γραμμή” των ξενοδοχειακών deals το 2025

Πάτρα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ypodomes.com
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ3 ημέρες ago

Στην πώληση πρώην βιομηχανικού ακινήτου στην Πάτρα προχώρησε η ΔΟΥΡΟΣ

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες ago

Στην εταιρεία real estate tech RESITECH επενδύει η QUALCO

SWOT Hospitality
ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες ago

Νέα στρατηγική συνεργασία SWOT Hospitality – Alpha Bank για advisory υπηρεσίες σε ξενοδοχεία

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Νέα “διπλή” ξενοδοχειακή επένδυση δρομολογείται στην Πάρο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Φωκίδα

Ιωάννινα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις “στα σκαριά” στην Ήπειρο- Πού θα γίνει νέο 5άστερο ξενοδοχείο

Το ακίνητο του ΕΦΚΑ στην οδό Σωκράτους 65-67 - Φωτό: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Βρέθηκε επενδυτής για το ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια – Πώς θα αξιοποιηθεί το πρώην ξενοδοχείο Ambassadeur

Η επένδυση της Dimand στο Βοτανικό - Πηγή: Dimand
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Προχωρά σταδιακά από τη Dimand το Votanikos Business Park στο πρώην ακίνητο της Softex στον Ελαιώνα – Το 2027 η πρώτη παράδοση κτιρίου

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

12 νέες 5άστερες ξενοδοχειακές επενδύσεις δρομολογούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα – Δείτε σε ποιές περιοχές

Το κτίριο της Αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Bizness.gr
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ7 ημέρες ago

Εντός του 2026 το reopening της ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη – Τι σχεδιάζει η Εrgon που ανέλαβε το ακίνητο

Hull Logistics Park - Πηγή: Streem Global Real Estate Developments
LOGISTICS3 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για τη mega επένδυση logistics στον Ασπρόπυργο – Τι θα περιλαμβάνει το νέο Hull Logistics Park

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Κορυφαία προτεραιότητα της Noval η ολοκλήρωση του The Grid στο Μαρούσι – Ποιοί οι μισθωτές που έχουν ήδη “κλείσει”

Πολυτελές θέρετρο και ιδιωτικές κατοικίες της Four Seasons στο Πόρτο Χέλι - Πηγή: Four Seasons
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Ανοίγει ο “δρόμος” για το οικιστικό σκέλος της 5άστερης επένδυσης στο Hinitsa Bay στην Αργολίδα

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

7 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία βρίσκονται στα “σκαριά” στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 μήνα ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 μήνα ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ1 μήνα ago

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL2 μήνες ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

Το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890