ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Είσοδος στο ελληνικό real estate από μεγάλο όμιλο της Ουγγαρίας – Ποιό ξενοδοχείο εξαγόρασε

Published

on

Το ξενοδοχείο Oscar Hotel Athens στο Σταθμό Λαρίσης - Πηγή: Google Maps

Εισήλθε στο ελληνικό τουριστικό real estate μεγάλος όμιλος της Ουγγαρίας, που απέκτησε γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για την ουγγρική εταιρεία ακινήτων Indotek Group που εξαγόρασε το ξενοδοχείο Oscar Hotel Athens κοντά στο Σταθμό Λαρίσης.

Το ξενοδοχείο αποκτήθηκε από τους Ούγγρους μετά από πλειστηριασμό της Εθνικής Τράπεζας με την Indotek να πλειοδοτεί με το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, που ήταν και η τιμή εκκίνησης.

Το ξενοδοχείο 3 αστέρων Oscar βρίσκεται στην οδό Φιλαδελφείας 25 και Σάμου, στην περιοχή κοντά στο Σταθμό Λαρίσης, και είχε ανακαινιστεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Με την πανδημία, το ξενοδοχείο έκλεισε από το Μάρτιο του 2020 και έκτοτε παρέμεινε κλειστό, έως την εξαγορά του σήμερα.

Τα σχέδια της Indotek θέλουν το ξενοδοχείο να ανακαινίζεται πλήρως και να ξανανοίγει μετά το πέρας των εργασιών ανακαίνισης.

Το 5ώροφο ξενοδοχείο έχει δυναμικότητα 124 δωματίων ενώ διαθέτει μεταξύ άλλων εξωτερική πισίνα, ιδιωτικό μπαρ, εστιατόριο και αίθουσα συνεδριάσεων.

Με την εξαγορά αυτή ο όμιλος εισήλθε στην ελληνική αγορά ακινήτων, καθιστώντας την Ελλάδα την 12η χώρα στην οποία δραστηριοποιείται εκτός Ουγγαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ένα άλλο ουγγρικό fund, το HOLD Alapkezelő Zrt, από τη Βουδαπέστη, έχει επίσης τοποθετηθεί σε έναν ακόμη ισχυρό όμιλο που δραστηριοποιείται και στο real estate στην Ελλάδα, τον Όμιλο Φουρλή.

Το προφίλ της Indotek Group

Ο Όμιλος Indotek ο οποίος μετρά σήμερα 20 χρόνια ζωής, αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς διαχειριστές επενδύσεων ακινήτων στην ουγγρική αγορά. Διαθέτει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 1,7 εκατ. τ.μ. με 30 κτίρια γραφείων, 100 βιομηχανικές κτίρια και κέντρα logistics και 20 εμπορικά κέντρα με πάνω από 3.500 ενοικιαστές.

Με την εξαγορά του Oscar Hotel Athens, ο Όμιλος ολοκλήρωσε την πρώτη συναλλαγή ακινήτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εταιρεία η εν λόγω αγορά αποτελεί μέρος της στρατηγικής διεθνούς επέκτασης της στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, με την οποία στοχεύει στη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της τόσο γεωγραφικά όσο και ως προς τους τύπους ακινήτων.

Advertisement

TRENDING