ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Εν όψει εξελίξεων με την αξιοποίηση του παλιού ξενοδοχείου Ambassadeur

Published

on

Εκτός από το ακίνητο της Όθωνος 10 και Αμαλίας, ιδιοκτησίας του ΕΤΕΑΕΠ, για το οποίο το bizness.gr παρουσίασε ρεπορτάζ αναφορικά με το διαγωνισμό που «τρέχει» για τη μίσθωσή του, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών έχει στην κατοχή του κι ένα άλλο σημαντικό ακίνητο στην Αθήνα και για την ακρίβεια, το παλιό ξενοδοχείο Ambassadeur, που βρίσκεται επί της οδού Σωκράτους 65-67 στην Ομόνοια.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Για το εν λόγω ξενοδοχείο είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα δύο διαγωνισμοί, οι οποίοι είχαν κηρυχθεί άγονοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, το ΕΤΕΑΕΠ περιμένει αυτή τη στιγμή απάντηση από ένα Υπουργείο (σ.σ. δεν είναι ανακοινώσιμο για την ώρα ποιο), που έχει εκφράσει ενδιαφέρον να μισθώσει το κτίριο για λογαριασμό του. Μεταφέροντας, δηλαδή, υπηρεσίες του στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Η τελική αυτή απάντηση αναμένεται να έρθει σύντομα. Αν είναι αρνητική (στην παρούσα φάση είναι περισσότερες οι πιθανότητες για θετική έκβαση, χωρίς όμως να αποκλείεται τίποτα), μόνο τότε θα επανέλθει στο προσκήνιο ενδεχόμενο επαναδιακήρυξης του διαγωνισμού.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το ΕΤΕΑΕΠ, ως ιδιοκτήτης του ακινήτου, είχε επαναπροκηρύξει μέσα στο 2019 διαγωνιστική διαδικασία για το πάλαι ποτέ ξενοδοχείο Ambassadeur. Το κατώτατο όριο του μηνιαίου μισθώματος ανερχόταν τότε σε 25.000 ευρώ, ενώ το κόστος για τις υποχρεωτικές εργασίες αναμόρφωσης του κτιρίου έφτανε τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Η εκμίσθωση ήταν για χρονική διάρκεια 30 χρόνων, με δικαίωμα επέκτασης για άλλα 10 έτη. Ένας από τους όρους που ήταν δεσμευτικός στον τελευταίο διαγωνισμό, ήταν ότι το ακίνητο έπρεπε να αξιοποιηθεί για την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, προδιαγραφών τουλάχιστον 3 αστέρων και πάνω.

Σημειώνεται, ότι το κτίριο της Σωκράτους είναι συνολικής επιφάνειας 10.247,01 τ.μ., αποτελούμενο από 2 υπόγεια, ισόγειο, τμήμα ημιώροφου, 8 ορόφους και έχει να λειτουργήσει από το 2000. Αρχικά, το 1961 άνοιξε τις πύλες του και στεγάστηκε εκεί το πολυτελές ξενοδοχείο Ambassadeur, δυναμικότητας 200 δωματίων. Όταν το κατάλυμα έκλεισε, έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια λειτουργίας, στο ακίνητο μεταφέρθηκε το Εφετείο Αθηνών, το οποίο κι αυτό ωστόσο αργότερα άλλαξε στέγη.

Advertisement

TRENDING