ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ενδιαφέρον εξ Αμερικής για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Ο ρόλος της ΟΝΕΧ

Published

on

Επιστολή για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας απέστειλε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, ο CEO της DFC (United States International Development Finance Corporation), Adam Boehler.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή, που δημοσιοποίησε μέσω Twitter o κος Γεωργιάδης, αναφέρεται οτι το DFC έχει έρθει σε προσωρινή συμφωνία με την ΟΝΕΧ, η οποία έχει ήδη αναλάβει επιτυχημένα τα Ναυπηγεία στη Σύρο, ώστε να διεκδικήσουν μέσω αυτής, την εξαγορά και τον εκσυγχρονισμό των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Επίσης, στην επιστολή, ο κος Boehler αναφέρει οτι σε περίπτωση που προχωρήσει η εξαγορά αυτή, όταν ολοκληρωθεί πρώτα η έρευνα due dilligence που διεξάγουν και εφόσον προχωρήσει η όλη επένδυση, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα αποτελέσουν ένα σημαντικό κόμβο για την υποστήριξη και εξυπηρέτηση των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ και τη Δυτική Αφρική προς την Ελλάδα και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, ευχαριστεί δημόσια για αυτή τη θετική εξέλιξη τόσο τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, όσο και τον Υππουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, αλλά και τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Advertisement

TRENDING