ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Επένδυση άνω των 11 εκατ. ευρώ για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Ακρόπολη

Published

on

Μία πολύ σημαντική επένδυση βρίσκεται στα «σκαριά» στην Αθήνα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πολύ κοντά στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη και το μουσείο της Ακρόπολης, ετοιμάζεται να ωριμάσει το έργο για ένα νέο υπερπολυτελές κατάλυμα.

Για την ακρίβεια με απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας «VASACO ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ», στο καθεστώς ενίσχυσης Γενικής Επιχειρηματικότητας.

Η επικείμενη επένδυση αφορά, συγκεκριμένα, στη δημιουργία μίας ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 299 κλινών, που θα βρίσκεται επί των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάση 4 στην περιοχή της Ακρόπολης. Πρόκειται για ένα οικόπεδο στο οποίο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο υπάρχον κτίριο, επομένως η επενδύτρια εταιρεία μπορεί να έχει ελευθερία κι ευελιξία στο κατασκευαστικό σκέλος.

Το συνολικό επιλέξιμο αλλά και ενισχυόμενο κόστος για το εν λόγω project ορίζεται στα 11.200.000 ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει το για πόσο μεγάλη επένδυση μιλάμε.

Καθώς αναφέραμε ότι το πλάνο της VASACO AEKE εντάσσεται στο καθεστώς ενισχύσεων, ακριβώς αυτό το ποσό ενίσχυσης θα φτάσει σύμφωνα με τις πληροφορίες τα 3.370.000 ευρώ. Και θα παρασχεθεί μέσω φορολογικής απαλλαγής.

Advertisement

TRENDING