REAL ESTATE

Που αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες για ακίνητα στην Αθήνα η Dimand – Ο ρόλος της νέας Γραμμής 4 του Μετρό

Published

on

Ακίνητα σε περιοχές γύρω από τη νέα Γραμμή 4 του Μετρό αναζητά η Dimand.

Αυτό ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Δημήτρης Ανδριόπουλος, στο πλαίσιο παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Dimand συνεχίζει να μελετά ευκαιρίες για ακίνητα σε περιοχές όπου προβλέπονται μεγάλα έργα υποδομών, όπως αυτές που βρίσκονται κοντά στους μελλοντικούς σταθμούς της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.

Εκεί αναζητά ευκαιρίες εισόδου με χαμηλό κόστος αλλά και δυνατότητες ανάπλασης περιοχών.

Το νέο HUB 26 Thessaloniki Office Complex στη Θεσσαλονίκη – Πηγή: Divercity Architects

Νέα έργα υπό σχεδιασμό & υλοποίηση

Το 2022 προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της Dimand 6 νέα έργα ύψους 370 εκατ. ευρώ: τα νέα γραφεία της PwC στο Μαρούσι, το ακίνητο της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ στη Θεσσαλονίκη, τα δύο έργα στη Δυτική Θεσσαλονίκη (επέκταση Hub26 και το ακίνητο ΦΙΞ), ακίνητο στην Ομόνοια (Σινέ Αβέρωφ), οικιστική επένδυση στη Φιλοθέη.

Σε σχέση με τα υφιστάμενα μεγάλα πρότζεκτ που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Dimand, ο κος Ανδριόπουλος αναφέρθηκε στα σημαντικότερα από αυτά, δίνοντας και λεπτομέρειες για την εξέλιξή τους.

  • Project Skyline. Το 90% των οριζόντιων ιδιοκτησιών (που αποτελούν το 40% της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων, δηλαδή περίπου 220 εκατ. ευρώ) θα πωληθεί ενώ το υπόλοιπο 10% θα κρατήσει η κοινοπραξία των επενδυτών. Η Dimand θα αναλάβει ρόλο συμβούλου ανάπτυξης των ακινήτων, τα οποία θα εισφερθούν στη νέα εταιρεία από την Alpha Bank σταδιακά σε 5 τμηματικές εισφορές.
  • Νέα Δικαστήρια Πειραιά. Δρομολογείται η ανάπτυξη του έργου.
  • Νέο έργο στο Μαρούσι. Αφορά το ακίνητο του ΤΕΕ στο Δαχτυλίδι, επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Αναμένεται να υπογραφεί και σχετική σύμβαση μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
  • Νέα στρατηγική συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική (από την οποία έχει χορηγηθεί ήδη δανειακή χρηματοδότηση). Προς το παρόν δε δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος και εύρος της συνεργασίας.
  • Piraeus Tower. Έχουν μισθωθεί πλήρως 10 όροφοι γραφείων, ενώ έχουν βρεθεί μισθωτές για όλους τους χώρους καταστημάτων και εστίασης / ψυχαγωγίας.

Παράλληλα, οριστικοποιήθηκε η απόκτηση της πρώην Softex στον Ελαιώνα, και ακινήτων logistics στο Μεγάλο Πεύκο.

Στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων συγκαταλέγονται επίσης και τα δύο ακίνητα σε Δράμα και Καβάλα, στα οποία θα δρομολογηθεί η δημιουργία κέντρων logistics.

Ο κος Ανδριόπουλος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή έχουν στηθεί 10 εργοτάξια σε αντίστοιχα έργα.

Πλάνα για αποεπένδυση από projects έως το 2024

O κος Ανδριόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στη στρατηγική αποεπένδυσης που θα ακολουθήσει η εταιρεία, σημειώνοντας ότι έως το 2024 θα έχει αποεπενδύσει η Dimand από μεγάλα έργα στα οποία έχει επενδύσει αυτή τη στιγμή και συγκεκριμένα:

[VIDEO] Δείτε πώς προχωρά η μεγάλη επένδυση της Dimand για τα νέα γραφεία της PwC στο Μαρούσι

Advertisement

TRENDING