ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Επιτυχής ο διαγωνισμός για το ακίνητο της Βαλτετσίου στο κέντρο της Αθήνας – Τα επόμενα βήματα του πλειοδότη

Published

on

Στις 5 Ιουνίου, όπως σας είχε ενημερώσει το bizness.gr από τις 16 Μαΐου, ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για ένα νεοκλασικό ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Βαλτετσίου 17. Η δημόσια ηλεκτρονική διαδικασία διενεργήθηκε κανονικά και στην ώρα της από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) και σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε, ήδη, ο πλειοδότης.

Περαιτέρω λεπτομέρειες για το όνομα του εν λόγω πλειοδότη δεν έχουν γίνει, ακόμα, γνωστές. Κι αυτό, διότι η επικύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας πρέπει να περάσει πρώτα από το Συμβούλιο Άμυνας, το οποίο θα ελέγξει τα πάντα γύρω από το οικονομικό και νομικό προφίλ του επικείμενου επενδυτή.

Επισημαίνεται, ότι ο διαγωνισμός που διενεργήθηκε αφορούσε την εκμίσθωση του διατηρητέου κτιρίου επί της οδού Βαλτετσίου 17, ιδιοκτησίας του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας, επιφάνειας συνολικά 484,00 τ.μ. (εκ των οποίων 146,00 τ.μ. υπογείου, 163,00 τ.μ. ισογείου, 175,00 τ.μ. 1ου Ορόφου) και οικοπέδου 334,84 τ.μ., αντικειμενικής αξίας 211.507,20. Με βάση τη συμφωνία που έγινε, ο πλειοδότης θα μισθώσει το ακίνητο για τα επόμενα 12 χρόνια, έναντι του ποσού των 3.000 ευρώ το μήνα.

Όπως συμβαίνει σε ανάλογα deals, ο μισθωτής που πλειοδότησε θα κληθεί να καταβάλλει το 50% του μισθώματος για τους πρώτους 12 μήνες της μίσθωσης, ώστε να εξασφαλιστούν έτσι οι απαιτούμενες άδειες για τη λειτουργία της επιχείρησης. Το ακίνητο της Βαλτετσίου δύναται προς εκμετάλλευση τόσο για εμπορική χρήση, όσο και για τη δημιουργία boutique ξενοδοχείου ή hostel. Ο πλειοδότης είναι αυτός που θα αποφασίσει το είδος της επένδυσης, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το νεοκλασικό κτίριο για βραχυχρόνια μίσθωση (Airbnb).

Σημειώνεται, παράλληλα, πως μετά τον επιτυχημένο διαγωνισμό για το ακίνητο της Βαλτετσίου, η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων έχει στα σκαριά ακόμη δύο διαγωνιστικές διαδικασίες. Η πρώτη, αφορά ακίνητο στην οδό Αρμοδίου 14 στην Ομόνοια, με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό να βγαίνει στον αέρα στις 14 Ιουνίου. Η δεύτερη, αφορά μεζονέτα 168 τμ. στη Γρηγορίου Λαμπράκη στον Πειραιά, κοντά στο νέο σταθμό του τραμ που θα λειτουργήσει σύντομα στην περιοχή. Ο δεύτερος αυτός διαγωνισμός αναμένεται να βγει στον αέρα στις 21 Ιουνίου. Το πιθανότερο για τα δύο ακίνητα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι να αξιοποιηθούν ως καταλύματα Airbnb.

 

Χρήστος Δημόπουλος-bizness.gr

Advertisement

TRENDING