ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Παρουσιάστηκε η νέα μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα (video)

Published

on

Μετά τη Cisco και τη Pfizer, ένας ακόμη τεχνολογικός κολοσσός, η Microsoft, έρχεται στην Ελλάδα για να υλοποιήσει μεγάλη επένδυση.

Την επένδυση στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική εταιρεία τεχνολ ογίας Microsoft.

Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ.

Η εταιρεία πρόκειται να δημιουργήσει ένα μεγάλο Κέντρο Δεδομένων (Data Center), που θα αποθηκεύει και διαχειρίζεται τα δεδομένα στο υπολογιστικό «νέφος» (cloud computing). Θα είναι ένα από τα πρώτα κέντρα δεδομένων της εταιρείας στην Ευρώπη.

Το κέντρο δεδομένων θα λειτουργήσει ως περιφερειακό κέντρο και για τις γειτονικές χώρες.

Το ύψος της επένδυσης είναι 400 εκ. ευρώ αλλά αναμένεται να φέρει στη χώρα προστιθέμενη αξία άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Όπως είπε ο κ.Σμιθ, «είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα», τονίζοντας Πρόκειται για «τη μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα κατά τα 28 χρόνια της παρουσίας της στη χώρα».

Υπογράμμισε ότι η επένδυση δείχνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία, για να επισημάνει: «Δεν το κάνουμε σε πολλές χώρες, μάλιστα το κάνουμε το 2020, μια χρονιά με προκλήσεις».

Η επένδυση γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επενδυση αποφασίστηκε πριν από λίγες μόλις εβδομάδες, μετά από συνομιλίες ανάμεσα στην εταιρεία και το γραφείο του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ήδη η Microsoft συνεργάζεται με την κυβέρνηση, συμμετέχοντας στο prοject Olympia, στην αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο του παγκόσμιου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft «AI for Good».

Advertisement

TRENDING