ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπ. Χρηματιστήρια: Στις εμπορικές συνομιλίες Κίνας-ΗΠΑ η προσοχή των επενδυτών

Published

on

Μικρές διακυμάνσεις κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας καθώς και στις εμπορικές συνομιλίες Κίνας-ΗΠΑ.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε άνοδο 0,1% και οδεύει προς την καλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του εδώ και τρεις εβδομάδες. Μικρή πτώση κατέγραψε ο γερμανικός δείκτης DAX.

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Φεβρουάριο –κάτι που αποτελεί θετική είδηση για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. Η προσοχή στρέφεται τώρα στην ανακοίνωση αργότερα σήμερα των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, εκτός του αγροτικού τομέα, που αναμένεται να καταγράψουν ανάκαμψη από το χαμηλό 17 μηνών του Φεβρουαρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας μπορεί να ανακοινωθεί εντός τεσσάρων εβδομάδων, ωστόσο προειδοποίησε την Κίνα ότι θα είναι δύσκολο να συνεχιστεί το εμπόριο χωρίς μια συμφωνία.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, περισσότερα εμπόδια εγείρονται για την πιθανή συγχώνευση της Deutsche Bank και της Commerzbank. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ζητήσει από την Deutsche Bank να αντλήσει νέα κεφάλαια πριν της δώσει το ‘πράσινο φως’ για τη συμφωνία, δήλωσε πηγή στο Reuters.

Το αίτημα θα μπορούσε να περιπλέξει την προσπάθεια συνένωσης των δυνάμεων των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Γερμανίας –η οποία θα δημιουργούσε την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ευρώπη. Οι μετοχές και των δύο τραπεζών κατέγραψαν νωρίτερα μικρή άνοδο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

TRENDING