ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εξ’ αποστάσεως θερμομέτρηση με το “Smart Gate” της Alumil

Published

on

Τη δυνατότητα εξ αποστάσεως θερμομέτρησης ατόμων, χωρίς ακτινοβολία, χωρίς να χρειάζεται αναμονή σε ουρές και με πλήρη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων, προσφέρει το σύστημα “Smart Gate”, που δημιούργησε η βιομηχανία αλουμινίου Alumil, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα καταμέτρησης των ατόμων, που εισέρχονται ή εξέρχονται από τον χώρο όπου είναι εγκατεστημένο, ώστε να διατηρείται το προβλεπόμενο όριο, βάσει των οδηγιών και πρωτοκόλλων για την Covid-19.

“Χάρη στην ταχύτητα μέτρησης από απόσταση, (το Smart Gate) αποτρέπει τη δημιουργία αναμονής κατά την είσοδο και για τον λόγο αυτό συνιστάται για σχολεία, εργασιακούς χώρους, καταστήματα, εταιρείες, γραφεία, οργανισμούς, χώρους διασκέδασης (εμπορικά κέντρα, καφετέριες, εστιατόρια, γήπεδα κ.α.), μέσα μεταφοράς (σταθμούς μετρό, τρένων, πλοίων, αεροδρόμια κ.α.) και οποιονδήποτε άλλο χώρο χρήζει υγειονομικής προστασίας” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, όπου επισημαίνεται ακόμα ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 “αποτελεί βασική προτεραιότητα όλων, την ώρα που επιχειρούμε να επανέλθουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες με σκοπό την προστασία της υγείας μας. Άλλωστε, η επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων περνά μέσα από την εφαρμογή συγκεκριμένων οδηγιών και πρωτοκόλλων”.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Smart Gate επιτυγχάνει ακρίβεια μέτρησης με απόκλιση μόλις 0,2 °C (βαθμών Κελσίου), χάρη στις εκατοντάδες ταυτόχρονες μετρήσεις από τους 18 αισθητήρες του συστήματος. Η καινοτομία του κρύβεται στη δυνατότητα του να λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο, με πολλαπλά κάτοπτρα την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα και μέσω αλγοριθμικών μετρήσεων απεικονίζει τη μέγιστη θερμοκρασία δίχως να επηρεάζεται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

TRENDING