ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ευκαιρία για επενδύσεις και συμπράξεις το πρόγραμμα “Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας” από την ΠΚΜ

Published

on

Συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων των τομέων προτεραιότητας της Στρατηγικής Καινοτομίας ή ακόμη και συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων και οργανισμών έρευνας ενθαρρύνει το πρόγραμμα «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εν λόγω επιχειρήσεις που μπορεί να δραστηριοποιούνται στους χώρους της αγροδιατροφής, των δομικών υλικών, της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, του τουρισμού και των τεχνολογιών πληροφορικής, ενέργειας, περιβάλλοντος, μεταφορών και εφοδιαστικής αλυσίδας, θα έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν μέχρι και σε ποσοστό 80% για ένα σύνολο δαπανών, μέσω του προγράμματος.

Οι αιτήσεις για την υποβολή προτάσεων κατατίθενται ως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2020, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης της πρόσκλησης ανέρχεται σε 6 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι ενίσχυσης -επιχειρήσεις και συμπράξεις- μπορούν να επιχορηγηθούν για επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού από 20.000 ευρώ το ελάχιστο έως και 400.000 ευρώ το μέγιστο (δημόσια δαπάνη και ιδιωτική συμμετοχή, άνευ Φ.Π.Α.), για δαπάνες προσωπικού, οργάνων και ερευνητικού εξοπλισμού, έρευνας επί συμβάσει, γνώσεις και διπλώματα ευρεσιτεχνίας, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, συμβουλευτικές υπηρεσίες και λοιπά γενικά και λειτουργικά έξοδα. Τα έξοδα αυτά θα αφορούν καινοτομία, εφαρμοσμένη ή βιομηχανική έρευνα και πειραματική ανάπτυξη.

Η ένταση της ενίσχυσης εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και από ένα σύνολο εξειδικευμένων προϋποθέσεων, οι οποίες μπορεί να προσαυξήσουν την επιχορήγηση κατά 15%.

Όπως γνωστοποίησε η Περιφέρεια, τo «One Stop Liaison Office» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί να μεσολαβήσει και να καθοδηγήσει τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, ώστε να έρθουν σε επαφή με ερευνητικούς φορείς της περιοχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας https://www.ris3rcm.eu/research/expression-of-interest/ , είτε να απευθυνθούν στην oμάδα του Μηχανισμού Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – One Stop Liaison Office.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, παράταση υποβολής αιτήσεων έλαβε και η πρόσκληση «Κουπόνια Καινοτομίας» ως τις 31 Ιουλίου 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

TRENDING