ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

[ΦΩΤΟ] Δείτε πώς προχωρά η μεγάλη επένδυση HUB 26 της Dimand στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Το νέο HUB 26 Thessaloniki Office Complex στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Divercity Architects

Προχωρά η μεγάλη επένδυση HUB 26 της Dimand στη Δυτική Θεσσαλονίκη με το κατασκευαστικό έργο να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως σημειώνει η Dimand, έχει ολοκληρωθεί η θεμελίωση και η κατασκευή του φέροντος οργανισμού των υπογείων έως την πλάκα δαπέδου του ισογείου, ενώ οι καμάρες της παρόδιας στοάς δίνουν μορφή στο πρώτο βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο της Β. Ελλάδος.

Η μεγάλη κτιριακή επένδυση στην περιοχή του ΦΙΞ

Εκεί η Dimand έχει αποκτήσει ακίνητα τα οποία θα μετατρέψει σε σύγχρονα κτίρια μικτών χρήσεων.

Η αρχή έγινε με το μεγάλο ακίνητο σε μορφή L στην οδό 26ης Οκτωβρίου και Φρίξου, Ουρανού Νικηφόρου και Λήμνου. Εκεί θα δημιουργηθεί το HUB26.

Πρόκειται για το πρώτο “πράσινο” business park στη Θεσσαλονίκη που θα αποτελείται από ένα συγκρότημα 4 κτιρίων 5 ορόφων με γραφεία.

Αυτά θα μοιράζονται υπόγειο πάρκινγκ δύο επιπέδων καθώς και μια κεντρική “πλατεία” ως χώρο συνάθροισης των εργαζομένων και επισκεπτών.

Η αρχιτεκτονική άποψη του Hub26 από το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity Architects έχει επηρεαστεί από το βιομηχανικό στυλ της περιοχής και το ιστορικό Ζυθοποιείο ΦΙΞ που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Μάλιστα, η επένδυση μεγάλωσε ακόμη περισσότερο καθώς η Dimand απέκτησε ακόμη ένα ακίνητο 1,5 στρέμματος, στο οποίο θα οικοδομήσει ένα ακόμη κτίριο μικτών χρήσεων.

Η συνολική μικτή επιφάνεια στο συγκρότημα ανέρχεται σε 36.000 τ.μ. και η επένδυση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως την άνοιξη του 2024.

Advertisement

TRENDING