ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

[ΦΩΤΟ] Δείτε πώς θα γίνει το ανακαινισμένο κτίριο γραφείων της Roche στο Μαρούσι

Published

on

To κτίριο γραφείων της Roche όπως είναι σήμερα, πριν τη μεγάλη ανακαίνιση

Το Μαρούσι κρατάει τα σκήπτρα στην αγορά γραφείων της Αθήνας, με αρκετά νέα γραφειακά πρότζεκτ να βρίσκονται είτε στα σκαριά είτε ήδη προς υλοποίηση. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το project ολικής ανακαίνισης του κτιρίου γραφείων της φαρμακευτικής Roche Hellas στο Μαρούσι.

Αφορά το 4ώροφο κτίριο της εταιρείας, συνολικής επιφάνειας 6.500 τ.μ., στη συμβολή των οδών Αλαμάνας 4 και Δελφών στο Μαρούσι, το οποίο θα αναδιαμορφωθεί ριζικά με σκοπό τη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων, που θα προωθεί τη συνεργασία, την ομαδικότητα αλλά και την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτό.

Το έργο έχει αναλάβει να σχεδιάσει το γνωστό γραφείο ARIS Architects και να κατασκευάσει η Redex, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του ομίλου Κοπελούζου.

Στόχος του πρότζεκτ είναι να αναβαθμιστεί το κτίριο με βάση τις σύγχρονες αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού και να αποτελέσει τη βάση για τη συμβολή στην επίτευξη του στόχου για μηδενικές εκπομπές άνθρακα της Roche έως το 2050.

Σύμφωνα με τα σχέδια, θα επιτευχθεό σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας στο νέο κτίριο, με τη χρήση παθητικών συστημάτων και τεχνικών φυσικού δροσισμού, αυτόματων περσίδων σκίασης και προηγμένων κουφωμάτων.

Η εσωτερική διαρρύθμιση θα αλλάξει και θα προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα. Με τη νέα δομή των χώρων, θα προκύψουν ζώνες εργασίας (νησίδες όπως τις ονομάζουν) που οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάλογα με το είδος δουλειάς που επιτελούν.

Δείτε παρακάτω φωτορεαλιστικές εικόνες της ARIS Architects από το νέο κτίριο της Roche όταν αυτό ολοκληρωθεί.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση

Πρωταθλήτρια περιοχή των γραφείων το Μαρούσι – Τα 4+1 νέα κτίρια γραφείων

Advertisement

TRENDING