ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

[ΦΩΤΟ] Δείτε την πρόοδο των έργων στον Πύργο του Πειραιά

Published

on

Το Piraeus Tower στο λιμάνι του Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Φωτό: ΤΕΡΝΑ / PILA Studio

Σημαντική είναι η πρόοδος των έργων στον Πύργο του Πειραιά, γνωστό πλέον ως Piraeus Tower, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023 στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι εργασίες ενίσχυσης του κτιρίου προχωρούν ενώ έχουν πλέον τοποθετηθεί και οι σκαλωσιές προκειμένου να αλλαχθούν όλα τα εξωτερικά κουφώματα του γυάλινου πύργου.

Αυτή την πρώτη φάση των εργασιών της ανακατασκευής του Piraeus Tower ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε, 100 % θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ο προϋπολογισμός αυτού του έργου ανέρχεται σε περίπου 19 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το έργο όπως είναι σήμερα.

(πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση)

Το project

Ο εμβληματικός, αλλά εγκαταλελειμμένος, Πύργος του Πειραιά είναι το δεύτερο υψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, μετά τον Πύργο των Αθηνών.

Έχει ύψος 84 μέτρα και αποτελείται από 22 ορόφους. Αν και δεσπόζει στο λιμάνι εδώ και 45 χρόνια, ποτέ δεν αξιοποιήθηκε για διάφορους λόγους.

Οι όροι του Διεθνή Διαγωνισμού, σύμφωνα με την κατακύρωση, που εγκρίθηκε από το ΣτΕ, προβλέπουν την παραχώρησή του για 99 έτη, τη διαχείριση και εκμετάλλευσή του από τον αναδόχο, με ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα για τον Δήμο 1.010.000 ευρώ και με αναπροσαρμογή 2% ετησίως.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 33 μήνες για τη ριζική ανακαίνιση και διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και του άμεσου περιβάλλοντος χώρου, την αναβάθμιση όψεων με προστατευτικό κέλυφος, κατακόρυφες ζώνες πρασίνου και σύγχρονο σύστημα φωτισμού για την ανάδειξή του σε τοπόσημο της πόλης.

Η αξιοποίηση του Πύργου προβλέπει μικτές χρήσεις και η πρόθεση των επενδυτών είναι να διαμορφωθεί το κτίριο για καταστήματα, γραφεία, χώρους εστίασης και έναν Πολυχώρο Πολιτιστικών λειτουργιών για την ανάδειξη του θαλάσσιου τουριστικού και ναυτιλιακού προϊόντος, που χαρακτηρίζει την πόλη και το μεγάλο λιμάνι του Πειραιά.

Η επένδυση υλοποιείται από την Dimand μαζί με την Prodea Investments και την EBRD. Το ύψος της αγγίζει τα 40 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από την Alpha Bank.

Ο νέος Πύργος αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Πώς θα γίνουν τα γραφεία & καταστήματα στον Piraeus Tower – Εστιατόριο με θέα στην κορυφή του Πύργου

Advertisement

TRENDING