ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

[ΦΩΤΟ] Δείτε το νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων The Wave στη Λεωφόρο Συγγρού

Published

on

The Wave - To νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων στη Λ. Συγγρού - Φωτό: Tsolakis Architects

Ένα ακόμη κτίριο – κόσμημα θα αποκτήσει σύντομα η Λεωφόρος Συγγρού, στο ύψος του Φιξ.

Το 7ώροφο κτίριο γραφείων στο 44 της Λεωφόρου Συγγρού, πολύ κοντά στο σταθμό μετρό Συγγρού – Φιξ, που απέκτησε η Prodea, πρόκειται να ανακατασκευαστεί με σκοπό τη δημιουργία γραφείων υψηλών προδιαγραφών.

Το αρχικό πλάνο αφορούσε τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου αλλά εγκαταλείφθηκε γρήγορα, με την επέλαση της πανδημίας και τη μεγάλη πίεση που δέχεται (και θα συνεχίσει να δέχεται) ο τουρισμός.

Το σχεδιασμό του κτιρίου, με την ονομασία “The Wave”, έχει αναλάβει το καταξιωμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Tsolakis Architects, το οποίο αυτή την περίοδο εκπονεί την αρχιτεκτονική μελέτη του νέου κτιρίου.

Τι περιλαμβάνει η αρχιτεκτονική μελέτη

Στόχος της μελέτης είναι να προτείνει ένα κτίριο που θα ανταποκρίνεται στην υπερτοπική ταυτότητα των υπηρεσιών της ιδιοκτήτριας εταιρείας και θα αποτελέσει τοπόσημο, τόσο σε τοπικό όσο και σε υπερτοπικό επίπεδο.

Η πρόταση αφορά ένα κτίριο που θα δημιουργεί ροή γεγονότων, η οποία ανταποκρίνεται και στην κινητικότητα που εμφανίζει η Λεωφόρος Συγγρού, ως κομβικός οδικός άξονας ανάμεσα στο κέντρο της Αθήνας και τα Νότια Προάστια.

Στην πρόσοψη του κτιρίου, ένα μονοσήμαντο σύστημα περσίδων θα μεταβάλλεται σε ένα δυναμικό σύστημα τρισδιάστατων σχηματισμών που θα διαμορφώνει το ανάγλυφο της όψης.

Το προτεινόμενο κτίριο θα έχει επίσης σημαντικά βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, καθώς ο σχηματισμός της όψης του θα επιτρέπει τον έλεγχο της ηλιακής ακτινοβολίας.

Το δώμα στην κορυφή του κτιρίου θα περιλαμβάνει καθιστικό, που θα πλαισιώνεται από πράσινο, και θα έχει απρόσκοπτη θέα προς την Ακρόπολη.

Δείτε παρακάτω μακέτες από την προτεινόμενη αρχιτεκτονική μελέτη του κτιρίου, από την Tsolakis Architects.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση

The Wave - To νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων στη Λ. Συγγρού - Φωτό: Tsolakis Architects

TRENDING