ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Προχωρά το πρόγραμμα 300 εκατ.ευρώ σε νοσοκομειακές υποδομές
Published
6 έτη agoon
By
NewsroomΣε πλήρη τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το μεγάλο πρόγραμμα δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχο σε Νοσοκομειακές υποδομές αλλά και άλλες ενέργειες ύψους ανω των 300 εκατ. ευρώ.
Οι σημαντικότερες από τις νέες υποδομές είναι η κατασκευή ενός νέου Γενικού Νοσοκομείου στην Κομοτηνή και το πρώτο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη. Επίσης περιλαμβάνεται η ενίσχυση εκπαίδευσης του νοσηλευτικού τομέα, την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ειδικού ιατρικού εξοπλισμού ανά την Ελλάδα, την ενίσχυση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Αναλυτικά:
Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ
Όπως αναφέρει το ΙΣΝ στο πλαίσιο της πρόσφατης τριμηνιαίας ενημέρωσης, σε συνέχεια της οριστικοποίησης και έγκρισης του κλινικού και κτιριολογικού προγράμματος του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ από το Υπουργείο Υγείας, ολοκληρώθηκε η προμελέτη του έργου από το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW) και την ομάδα των Ειδικών Συμβούλων στα τέλη Ιουνίου, και σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.
Η φιλοσοφία και τα σχέδια της προμελέτης παρουσιάστηκαν από τον Renzo Piano και τους συνεργάτες του σε συνάντηση με εκπροσώπους του ΙΣΝ και του Υπουργείου Υγείας, στις 27 Ιουνίου 2019.
Το επόμενο βήμα είναι η εκπόνηση της οριστικής μελέτης με χρονοδιάγραμμα έξι μηνών. Επιπλέον, το Υπουργείο Υποδομών αναμένεται να εγκρίνει στα μέσα Ιουλίου τις μελέτες για τα συμπληρωματικά έργα υποδομών για να δρομολογηθεί η κατασκευή τους.
Στις αρχές Ιουνίου διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, η πρώτη ανοιχτή συζήτηση κατά την οποία παρουσιάστηκαν σχέδια του κτιρίου και απαντήθηκαν ερωτήματα των κατοίκων της πόλης.
Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί τον Ιούνιο του 2024.
Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ
Στις αρχές Μαΐου εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας το κτιριολογικό και κλινικό πρόγραμμα του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ που είχε κατατεθεί από τη συνεργαζόμενη ομάδα συμβούλων ενώ η μελέτη των έργων υποδομών έχει ανατεθεί σε μελετητική εταιρεία από το αρμόδιο Υπουργείο.
Παράλληλα, ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η προμελέτη του έργου από το αρχιτεκτονικό γραφείο RPBW και την ομάδα Ειδικών Συμβούλων. Κάποια πρώτα σχέδια της προμελέτης παρουσιάστηκαν από το RPBW σε εκπροσώπους του ΙΣΝ και του Υπουργείου Υγείας, σε συνέχεια της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε για το Νοσοκομείο Κομοτηνής, στις 27 Ιουνίου 2019. Η προμελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2019.
Σχετική ενημερωτική συζήτηση έχει γίνει με τους κατοίκους του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για το έργο, τα χρονοδιαγράμματα και τις προσδοκίες του ΙΣΝ για τη λειτουργία του νοσοκομείου και την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας που αυτό θα συνεπάγεται για τα παιδιά της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.
Το έργο κατασκευής του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης του ΙΣΝ, προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2024.
Ενίσχυση Νοσηλευτικού Τομέα
Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει Προμήθεια Εξοπλισμού και Σχεδιασμό Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και τρεις Εκπαιδευτικές Νοσηλευτικές Μονάδες στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ.
Οι προτάσεις που είχαν παρουσιάσει στο ΙΣΝ οι τρεις Εκπαιδευτικές Νοσηλευτικές Μονάδες στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ έχουν οριστικοποιηθεί σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Johns Hopkins που έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο έργο.
Οι προτάσεις αφορούν τρεις άξονες: α. προμήθεια εξοπλισμού για τα εργαστήρια, β. κάλυψη εκπαιδευτικών προγραμμάτων γ. υποστήριξη ερευνητικών προγραμμάτων. Οι λεπτομέρειες των προτάσεων καθώς και οι υποχρεώσεις των εμπλεκόμενων μερών θα οριστικοποιηθούν επακριβώς το επόμενο διάστημα, με στόχο να κυρωθεί και η συγκεκριμένη σύμβαση δωρεάς με νόμο από το Κοινοβούλιο, το φθινόπωρο του 2019. Ο εξοπλισμός αναμένεται να παραδοθεί στις τρεις μονάδες στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και στο Τμήμα Νοσηλευτικής τον Οκτώβριο του 2020.
Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης διαγωνισμού από το ΙΣΝ, για το σύνολο του ιατρικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Eυαγγελισμός, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Νοσοκομείου και του Υπουργείου Υγείας, το ΙΣΝ βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης των προσφορών.
Mε τη σύμφωνη γνώμη του Νοσοκομείου, θα γίνει μέσα στον Ιούλιο η επιλογή αναδόχων για την προμήθεια του εξοπλισμού. Η προμήθεια και εγκατάσταση του ιατρικού εξοπλισμού προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2020, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς του Νοσοκομείου, εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος.
Προμήθεια και Συντήρηση Εξοπλισμού για τις Αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ
Η σύμβαση για την προμήθεια και συντήρηση εξοπλισμού για τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ μεταξύ του ΙΣΝ και του Ελληνικού Δημοσίου κυρώθηκε με νόμο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στις 7 Ιουνίου 2019.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια διαγωνισμού από το ΙΣΝ για την επιλογή αναδόχου της προμήθειας δύο (2) νέων αεροπλάνων για αεροδιακομιδές ασθενών και η υπογραφή σύμβασης με την αρμόδια εταιρεία για την επισκευή των δύο (2) ελικοπτέρων, με στόχο να παραδοθούν στο Ελληνικό Δημόσιο τον Μάρτιο του 2021.
Προμήθεια και Εγκατάσταση Ειδικού Ιατρικού Εξοπλισμού ανά την Ελλάδα
Σε συνέχεια οριστικοποίησης του πλαισίου της δωρεάς, από το ΙΣΝ και το Υπουργείο Υγείας, για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού PET/CT –Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων– και τη δημιουργία μονάδων παραγωγής ραδιοφαρμάκων σε επιλεγμένα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, κυρώθηκε με νόμο στις 7 Ιουνίου η σχετική σύμβαση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΙΣN και του Υπουργείου Υγείας, έχει γίνει πρόβλεψη για την εγκατάσταση του εξοπλισμού PET/CT στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Λάρισας και Αλεξανδρούπολης ενώ μονάδες παραγωγής ραδιοφαρμάκων θα εγκατασταθούν στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Λάρισας και στο Γενικό Nοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου.
Ως επόμενο βήμα προβλέπεται η διενέργεια διαγωνισμού από το ΙΣΝ για την προμήθεια του εξοπλισμού ενώ το Ελληνικό Δημόσιο από πλευράς του ξεκινάει τη διαδικασία προετοιμασίας των χώρων που θα υποδεχτούν τον εξοπλισμό.
Σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, η παράδοση του εξοπλισμού προβλέπεται τον Aύγουστο του 2020, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι υποχρεώσεις των εμπλεκόμενων μερών.
Σχεδιασμός και Υλοποίηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Τα τρία από τα τέσσερα προγράμματα που είχαν σχεδιαστεί από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος για την αντιμετώπιση του τραύματος, και συγκεκριμένα το πρόγραμμα ATCN (εκπαίδευση φοιτητών Νοσηλευτικής στην αντιμετώπιση του τραύματος), το πρόγραμμα εκπαίδευσης γιατρών στο μεγαλύτερο κέντρο τραύματος Νοσοκομείο Chris Hani Baragwanath Academic Hospital, στη Νότια Αφρική, καθώς και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για χειρουργούς με τη χρήση προσομοιωτών λαπαροσκοπικής χειρουργικής και αρθροσκοπήσεων, προχωρούν κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
Στην παρούσα χρονική περίοδο, οριστικοποιείται το πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο, καθορίζονται επακριβώς οι υποχρεώσεις των εμπλεκόμενων μερών για να κυρωθεί με νόμο το ερχόμενο φθινόπωρο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η σύμβαση δωρεάς και να προχωρήσει στο στάδιο υλοποίησης.
Τα προγράμματα ΑTCN –με προοπτική επέκτασης σε όλη την Ελλάδα– και η εκπαίδευση γιατρών στη Νότια Αφρική θα καλυφθούν για πέντε χρόνια από το ΙΣΝ και στη συνέχεια το Ελληνικό Δημόσιο/Υπουργείο Υγείας έχει δεσμευτεί να αναλάβει τη χρηματοδότησή τους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για χειρουργούς διάρκειας πέντε ετών θα πραγματοποιηθεί άπαξ με την υποστήριξη του ΙΣΝ.
Την πώληση του Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη διερευνά ο Όμιλος Φάις – Τι αναφέρει για την ανάκληση της συγχώνευσης
Ομολογιακό 25 εκατ. ευρώ από την ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ στην GreenHill Voula Estates για την οικιστική επένδυση στη Βούλα
Στην ΕΚΤΕΡ η κατασκευή του Yacht Club της Orilina Properties στο The Ellinikon
Δρομολογείται έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Σάμο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Προχωρά το επενδυτικό πλάνο της Paralos Hospitality στη Νότια Κρήτη
Πως έχει επηρεάσει μέχρι σήμερα το μετρό την αγορά ακινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Οι προσδοκίες για την έναρξη της επέκτασης προς Καλαμαριά
Προχωρά με νέες μελέτες η διαδικασία για την επένδυση μετατροπής του ιστορικού κτιρίου της ΕΣΤΙΑ σε ξενοδοχείο
“Πράσινο φως” για νέα ξενοδοχειακή επένδυση στην Κω – Δείτε τί περιλαμβάνει
Σημαντική αύξηση όλων των οικονομικών μεγεθών της BriQ Properties το 2025 λόγω ICI – Στα 283 εκατ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο ακινήτων
“Πράσινο φως” στο ομολογιακό 5 εκατ. ευρώ από την Trade Estates για το mega κέντρο logistics της IKEA στον Ασπρόπυργο
Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο Sokio στην Αθήνα – “Στα σκαριά” ακόμη 3 νέα καταλύματα σε Αττική και Χαλκιδική
“Στα σκαριά” 14 νέα έργα για ξενοδοχεία στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
Οι 11 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν
“Πράσινο φως” και με τη “βούλα” για τη μεγάλη τουριστική επένδυση του νέου Four Seasons στο Πόρτο Χέλι – Τι θα περιλαμβάνει
Σε hot spot νέων ξενοδοχείων μετατρέπεται το Μεταξουργείο – Ποιές δύο νέες επενδύσεις προχωρούν
Προς ολοκλήρωση η μεγάλη εμπορική επένδυση στη Στοά Αρσακείου – Ποιοί χώροι έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν
Οι 3 νέες επενδύσεις της Athenaeum Hotels στην Αθήνα – Που σχεδιάζονται νέα 5άστερα ξενοδοχεία
“Πράσινο φως” για 4 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο – Ποιές δύο περιοχές μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον
5 νέα έργα ξενοδοχείων δρομολογούνται στα Δωδεκάνησα – Ποιό νησί “κυριαρχεί” στις επενδύσεις
8 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις δρομολογούνται στα Ιόνια Νησιά – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
[VIDEO] Το όραμα της Dimand για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο μέσα από 20 εμβληματικά έργα
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα κτιριακά έργα για τις μεγάλες οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές επενδύσεις στο Ελληνικό
[VIDEO] Προχωρά η mega επένδυση logistics της ΙΚΕΑ στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Δείτε πώς μεταμορφώθηκε παλιό κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη
[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει
Ξεκινούν από τη ΜΕΤΚΑ τα έργα για τη μεγάλη επένδυση VORIA στο Μαρούσι – Εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες
[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση στη Νέα Σμύρνη – Σε ποιά περιοχή κατασκευάζεται
[VIDEO] Ολοκληρώνεται η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην Αργυρούπολη – Πού βρίσκεται το ακίνητο
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα σε Riviera Tower, IRC και Little Athens
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανακαίνισης στο εμβληματικό Filoxenia Kalamata της Grecotel – “Στα σκαριά” και η επόμενη φάση
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα agoΆνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο Sokio στην Αθήνα – “Στα σκαριά” ακόμη 3 νέα καταλύματα σε Αττική και Χαλκιδική
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago“Στα σκαριά” 14 νέα έργα για ξενοδοχεία στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΟι 11 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago“Πράσινο φως” και με τη “βούλα” για τη μεγάλη τουριστική επένδυση του νέου Four Seasons στο Πόρτο Χέλι – Τι θα περιλαμβάνει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΣε hot spot νέων ξενοδοχείων μετατρέπεται το Μεταξουργείο – Ποιές δύο νέες επενδύσεις προχωρούν





