ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Inovio Pharmaceuticals: Ο… κορονοϊός αύξησε 30% την αξία των μετοχών της εταιρείας

Published

on

Οι μετοχές της Inovio Pharmaceuticals, εταιρείας εμβολίων και ανοσοθεραπείας με έδρα την Πενσιλβάνια, έχουν αυξήσει την αξία τους κατά 30% από την αρχή του Ιανουαρίου, λόγω της νέας επιδημίας του κορονοϊού που ξεκίνησε από την Κίνα.

Το πρόσφατο ενδιαφέρον των επενδυτών για τις μετοχές της εταιρείας οφείλεται κυρίως στην ανακοίνωση της Inovio ότι οι ερευνητές της ήταν σε θέση να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του Covid-19 στις εγκαταστάσεις της Inovio στο Σαν Ντιέγκο. Η φαρμακευτική εταιρεία δήλωσε ότι χρειάστηκαν μόνο κάποιες ώρες για να αποκτήσουν πρόσβαση στη γενετική αλληλουχία του ιού.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Joseph Kim, σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance, η εταιρεία ελπίζει ότι οι ανθρώπινες δοκιμές για το πειραματικό εμβόλιο θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι. «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Inovio να προσφέρει στην αγορά ένα φάρμακο που θα μπορούσε να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη μόλυνση του Covid-19. Οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν συντονισμένοι και να παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο η Inovio προχωρά με την ανάπτυξη του εμβολίου», σχολίασε η xPartners στην ανάλυσή της.

Πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι ό,τι έχει να κάνει με την επιδημία του κορωνοϊού της Κίνας αποκτά αρκετά μεγάλη κάλυψη. Η Inovio έλαβε επιχορήγηση ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), μια παγκόσμια σύμπραξη δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών που συνεργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίων για μεταδοτικές ασθένειες όπως ο Covid-19.

Και η ίδια η Inovio φαίνεται να πιστεύει στον εαυτό της. Πριν από λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 100 εκατομμύρια δολάρια στο σύστημα προσφοράς μετοχών, το οποίο φέρνει το συνολικό ποσό που μπορεί να πωληθεί η μετοχή Inovio στα 200 εκατομμύρια δολάρια. «Αυτό είναι ένα σημάδι ότι η Inovio έχει πραγματικά αυτοπεποίθηση για τα μελλοντικά της σχέδια», σχολιάζει ο αναλυτής της xPartners, Ιωάννης Δημητρίου.

Η βιοτεχνολογική εταιρεία είναι επίσης αρκετά έμπειρη στον τομέα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Η ίδια έχει αναπτύξει το εμβόλιο κατά του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής γνωστού ως MERS. Αυτή η εξαιρετικά μεταδοτική και θανατηφόρα ασθένεια έχει αποτελέσει αιτία θανάτου για 834 άτομα από το 2012, σύμφωνα με την Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το ποσοστό θνησιμότητας του MERS έφθασε το 34% περίπου. Το ποσοστό θνησιμότητας του Covid-19 φθάνει το 2,5%.

Advertisement

TRENDING