LOGISTICS

Ισχυρό ήταν το αποτύπωμα της πανδημίας στον κλάδο των losgistics

Published

on

Το ισχυρό του αποτύπωμα στα μεγέθη του κλάδου των logistics άφησε η πανδημική κρίση, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης κύκλου εργασιών στην «Αποθήκευση και υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες του Β΄ τριμήνου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Β΄ τριμήνου 2019, παρουσίασε μείωση 25,7%, έναντι αύξησης 10,9% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2019 προς το 2018.

Ο εν λόγω κλάδος βρισκόταν σε ύφεση ήδη από το πρώτο τρίμηνο του έτους (-0,6% ο δείκτης κύκλου εργασιών σε αναθεωρημένη βάση), έπειτα από την εντυπωσιακή άνοδο 10,2% που είχε σημειωθεί πέρσι (σε ετήσια βάση).

Ο κλάδος της αποθήκευσης είχε να σημειώσει αρνητικό τρίμηνο (σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και όχι με το αμέσως προηγούμενο) από το πρώτο τρίμηνο του 2017, εάν εξαιρεθεί το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Ποιοι άντεξαν

H περίοδος του lockdown προκάλεσε μεγάλη πτώση του δευτέρου τριμήνου. «Αντιστάσεις», την εξεταζόμενη περίοδο, επέδειξαν οι εταιρείες που ήταν προσανατολισμένες στα τρόφιμα, τα είδη υγιεινής και το ιατροφαρμακευτικό υλικό

Advertisement

TRENDING