ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

Και επίσημα Στρατηγική Επένδυση τα 3 νέα data centers της Microsoft στην Αττική

Published

on

Τα Μεσόγεια από ψηλά - Design by Canva Pro

Και επίσημα Στρατηγική Επένδυση τα 3 νέα mega data centers της Microsoft στην Αττική.

Στην πρόσφατη συνεδρίασή της, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ), κατόπιν εισήγησης της Enterprise Greece, ενέκρινε την ένταξη της μεγάλης επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων με στόχο την fast track αδειοδότησή της.

Τι αφορά η επένδυση & που θα γίνουν τα 3 data centers στην Αττική

H επενδυτική πρόταση αφορά στη δημιουργία Συγκροτήματος Κέντρων Δεδομένων και Τεχνολογικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων αποτελούμενου από τρία Κέντρα Δεδομένων (Data Centers), σε δύο περιοχές εγκατάστασης εντός νομού Αττικής, τα Σπάτα και το Κορωπί.

Φορέας υλοποίησης της επένδυσης είναι η εταιρεία Microsoft Operations Hellas, της οποίας απώτερος τελικός μέτοχος είναι η Microsoft Corporation, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού/τεχνολογίας παγκοσμίως.

Το επενδυτικό σχέδιο αναμένεται να συμβάλλει στην απασχόληση, στη μεταλαμπάδευση γνώσης και τεχνολογίας, στην ενίσχυση των οικονομικών δραστηριοτήτων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο καθώς και τη δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας. Παράλληλα, θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για την προσέλκυση και άλλων έργων παρόμοιας υποδομής. 

Το συνολικό ύψος της επένδυσης όχι μόνο πληροί το όριο των 100 εκατομμυρίων ευρώ που θέτει το νομικό πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων, αλλά θα ανέλθει σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια και θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας σε ορίζοντα δεκαετίας.

Advertisement

TRENDING