Connect with us

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Καινοτόμες λύσεις και εφαρμογής για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων με το eCharge4Drivers

Newsroom

Published

on

Πώς μπορεί να γίνει απλούστερη η διαδικασία φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, και μάλιστα πιο εύκολη και πιο άνετη από το να γεμίζεις το ρεζερβουάρ καυσίμου;

Την απάντηση έρχεται να δώσει το νέο ευρωπαϊκό έργο eCharge4Drivers, το οποίο ξεκίνησε σήμερα το τετραετές ταξίδι του στην ηλεκτροκίνηση με την πρώτη διαδικτυακή συνάντησή του.

Με στόχο να κάνει καλύτερη και ευκολότερη τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο εντός πόλεων όσο και για μεγάλα ταξίδια, το eCharge4Drivers θα αναπτύξει μια σειρά βιώσιμων λύσεων και καινοτόμων εφαρμογών σε ό,τι αφορά στον ανεφοδιασμό στην ηλεκτροκίνηση.

Συγεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου θα επιδειχθούν νέοι σταθμοί ταχείας φόρτισης για ηλεκτροκίνητα επιβατικά οχήματα και μοτοσυκλέτες, και φτηνοί σταθμοί χαμηλής τάσης συνεχούς ρεύματος για επιβατικά, μοτοσικλέτες και ελαφρά δίτροχα σε 10 συνολικά περιοχές ανά την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Οι σταθμοί σχεδιάζονται με τρόπο φιλικό προς τον χρήστη, απλοποιούν κατά πολύ τις διαδικασίες φόρτισης, και παρέχουν έξυπνα, εύκολα και κυρίως διαλειτουργικά συστήματα πληρωμών, ενώ θα δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για την φόρτιση, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της φόρτισης του ηλεκτρικού οχήματος.

Το έργο δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και ευρύτερη εφαρμογή κατάλληλων υποδομών και υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε όλη την Ευρώπη, μέσα από την ανάπτυξη λογισμικού σχεδιασμού υποδομής, την πρόταση ενδεδειγμένων επιχειρηματικών μοντέλων αλλά και οδηγιών εναρμόνισης του ρυθμιστικού πλαισίου και την επιτυχή ενσωμάτωση των ηλεκτρικών οχημάτων στο δίκτυο ενέργειας.

Στο «τιμόνι» του έργου eCharge4Drivers για άλλη μια φορά βρίσκεται το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα η δραστήρια στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ερευνητική ομάδα I-SENSE του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ).

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συντονίζουμε την νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία eCharge4Drivers, στο πλαίσιo της οποίας καταφέραμε να ενώσουμε 32 εκ των σημαντικότερων οργανισμών και εταιρειών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, για την αναπτύξη λύσεων που αναμένεται να βελτιώσουν αισθητά τις συνθήκες φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων πανευρωπαϊκά.

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί τόσο εθνική όσο και ευρωπαική προτεραιότητα, καθώς και μία από τις βασικότερες επιδιώξεις της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας προς την επίτευξη πολλαπλών στόχων, όπως τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον τομέα των Μεταφορών, οι οποίες υπολογίζονται σήμερα στο ¼ των συνολικών εκπομπών σε επίπεδο ΕΕ, την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης, αλλά και τη μείωση της μεγάλης εξάρτησης από το πετρέλαιο.

Στο eCharge4Drivers εργαζόμαστε για την ανάπτυξη και επίδειξη λύσεων που θα κάνουν την ηλεκτροκίνηση ελκυστικότερη. Οι σχετικές υποδομές φόρτισης και οι διαλειτουργικές υπηρεσίες θα αναπτυχθούν με τρόπο βιώσιμο, έχοντας πάντα ως επίκεντρο τον χρήστη και τη δική του άνεση και εξυπηρέτηση. Δημιουργούμε ουσιαστικά τις συνθήκες για επίτευξη μεγαλύτερης αυτονομίας στα ηλεκτρικά οχήματα, εξέλιξη που αναμένεται να εχει καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη και αποδοτικότερη χρήση τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ παράλληλα διευκολύνουμε τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη δικτύων και εφαρμογών έξυπνης φόρτισης προσφέροντας επιπλέον κίνητρα για την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος», δήλωσε σχετικά ο συντονιστής του έργου, Δρ. Άγγελος Αμδίτης, Επικεφαλής της ομάδας I-SENSE και Διευθυντής Έρευνας στο ΕΠΙΣΕΥ.

Σχετικά με το έργο

Στο eCharge4Drivers συμμετέχουν 32 εταίροι-οργανισμοί (ΕΠΙΣΕΥ, ABB, ABEE, BMW, BFS, ROBERT BOSCH (RB), BARCELONA DE SERVEIS MUNICIPALS SA, CEA, CHARGERY, CRF, ELECTROMAPS, ERTICO, GAM, GREENPACK, HUBJECT, ICOOR, IDIADA, MOSAIC, NEXXTLAB, SCUTUM, POLIS, POLIBA, POWERDALE, ROUTE220, OTS, SMATRICS, UNIPI, UoS, VERBUND, VCC, VUB, ZES) από 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σουηδία, Τουρκία).

Ιστοσελίδα έργου (σύντομα διαθέσιμη): http://echarge4drivers.eu/

Το eCharge4Drivers υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος για την Έρευνα και την Καινοτομία «Ορίζοντας 2020» με αριθμό συμβολαίου 875131. Έχει διάρκεια 4 χρόνια και προϋπολογισμό ύψους 14,4 εκ.€. Το περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου αντικατροπτίζει την αποψη του συγγραφέα μόνο.

Σχετικά με τον ρόλο του ΕΠΙΣΕΥ Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ και συγκεκριμένα η Ερευνητική Ομάδα I-SENSE με επικεφαλής τον Δρ. Άγγελο Αμδίτη είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, τον επιχειρησιακό και διοικητικό συντονισμό του έργου eCharge4Drivers, καθώς και για διάφορες εργασίες και ενέργειες στο πλαίσιο του έργου. Εκτός του eCharge4Drivers, η Oμάδα I-SENSE συμμετέχει σε πάνω από 40 διευρωπαϊκές ερευνητικές πρωτοβουλίες, ενώ επιπλέον συντονίζει και τα ακόλουθα ερευνητικά έργα: HYPERION, Cyber-MAR, COREALIS, ICT4CART, RESIST, ELVITEN, IN-PREP, PILOTING, DIONE.

Στον τομέα των μεταφορών, η Ομάδα I-SENSE δραστηριοποιείται με επιτυχία τα τελευταία 20 χρόνια και έχει να επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα σε όλα τα πεδία της σχετικής έρευνας και ανάπτυξης, με έμφαση, μεταξύ άλλων, στην αυτοματοποίηση του συστήματος μεταφορών, την ηλεκτροκίνηση, την έξυπνη κινητικότητα, το Mobility as a Service, την ενεργητική ασφάλεια, την εφοδιαστική αλυσίδα και τις Έξυπνες πόλεις. Η Ομάδα έχει, επίσης, ισχυρή παρουσία στους τομείς της Εικονικής και Επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και στην ανάπτυξη «Έξυπνων» Ολοκληρωμένων Συστημάτων και Επικοινωνιών για διάφορους τομείς εφορμογής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ερευνητικής ομάδας I-SENSE επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://i-sense.iccs.gr/

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Το νέο "πράσινο" συγκρότημα γραφείων NEXIS στο πρώην ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση - Πηγή: Hill International
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 ώρα ago

Ολοκληρώθηκε το NEXIS στη Μεταμόρφωση – Πώς το πρώην ΕΚΕΠ έγινε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων 21.000 τ.μ.

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ώρα ago

Σε νέο στάδιο αδειοδοτικής ωρίμανσης περνά η στρατηγική τουριστική επένδυση PHĀEA στη Νότια Κρήτη

Μύκονος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ώρα ago

Θεσμοθετήθηκε το νέο Χωροταξικό για τον Τουρισμό – Τι αλλάζει για τις ξενοδοχειακές επενδύσεις και ποιές οι 5 κατηγορίες τουριστικής ανάπτυξης

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 ώρες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

Σκιάθος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στη Σκιάθο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει

Hilton Chania Old Town Resort & Spa - Πηγή: Hilton / Όμιλος Τσιλεδάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Ο νέος χάρτης των διεθνών ξενοδοχειακών brands στην Ελλάδα – Τα openings και τα projects της επόμενης περιόδου

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Τα έργα που θα κρίνουν την ανάπτυξη των εταιρειών real estate στην Ελλάδα έως το 2030

Ξενία Ουρανούπολης - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Πώς αποκτούν “νέα ζωή” τα Ξενία και τα ιστορικά ακίνητα – Τέσσερις διαφορετικές διαδρομές αξιοποίησης από την Αθήνα μέχρι Κομοτηνή

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο έργο αναβάθμισης ξενοδοχείου σε 5 αστέρων στη Λέσβο

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/STR
REAL ESTATE3 ημέρες ago

“Υψηλές πτήσεις” για το real estate στον Πειραιά και το 2026 – Γιατί αυξάνονται οι τιμές πώλησης ακινήτων κατοικίας

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Ποιά 3 ανενεργά στρατόπεδα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα θα αξιοποιηθούν για νέες κατοικίες

Πηγή: Elxis – At Home in Greece
REAL ESTATE4 ημέρες ago

“Άλμα” 50% στην ζήτηση ακινήτων για εξοχική κατοικία στην Ελλάδα από ΗΠΑ και Καναδά το 2026

To masterplan της ανάπλασης στο Βοτανικό - Πηγή: Δήμος Αθηναίων
REAL ESTATE5 ημέρες ago

Νέο masterplan για 5.000 στρέμματα στον Ελαιώνα “στα σκαριά” – Τι θα αλλάξει γύρω από τον Βοτανικό και τι προβλέπεται για οικιστικές αναπτύξεις

Το νέο 5αστέρων Infinity Porto Heli στο Πόρτο Χέλι - Πηγή: Mold Architects
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Στην ΕΚΤΕΡ το mega έργο 101 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του 5άστερου Infinity Six Senses Porto Heli

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ποιες είναι οι 11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Sartimare Resort - Πηγή: Happy Holidays
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

Σε στάδιο ωρίμανσης 4 από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα

Electra Palace Rhodes - Πηγή: Electra Hotels & Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέος κύκλος ξενοδοχειακών deals και αναβαθμίσεων στη Ρόδο – Ποιοι όμιλοι επενδύουν στο νησί

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις 5 αστέρων σε νησιά αλλά και ηπειρωτική Ελλάδα

Ξενία Ουρανούπολης - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Πώς αποκτούν “νέα ζωή” τα Ξενία και τα ιστορικά ακίνητα – Τέσσερις διαφορετικές διαδρομές αξιοποίησης από την Αθήνα μέχρι Κομοτηνή

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο έργο αναβάθμισης ξενοδοχείου σε 5 αστέρων στη Λέσβο

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 ώρες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

RESIDENTIAL5 ημέρες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL3 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890