ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Καραμανλής: Το καλοκαίρι ο διαγωνισμός για την ανακαίνιση των 15 συρμών Μετρό

Published

on

Το καλοκαίρι του 2020 τοποθέτησε την έναρξη του διαγωνισμού για την ανακαίνιση των 15 συρμών 8ης σειράς ο υπουργός ΥΠΟΜΕ, Κώστας Καραμανλής, σε χθεσινή του συνέντευξη.

Όπως σημείωσε είναι ένα αναγκαίο αναγκαίο στο οποίο γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν τα τεύχη δημοπράτησης και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 τον Ιούνιο του 2020. «Μόλις γίνει αυτό, θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και θα βάλουμε μπρος για την υλοποίησή του» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ.Καραμανλής επιτέθηκε για μία ακόμα φορά στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας πως «ενώ θεωρητικά μιλούσε για αυτό, δεν είχε κάνει τα απαραίτητα για την υλοποίησή του. Το είχε αφήσει στην τύχη του και δημιουργούσε μια εικονική πραγματικότητα στην οποία το έργο θα γινόταν. Όμως όχι απλώς δεν είχε φροντίσει να το εντάξει στο ΕΣΠΑ για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, αλλά ούτε καν το είχε προτείνει».

ΤΟ 2020 Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού πρώτα έκανε λόγο για προβληματικό και κακοσχεδιασμένο από την προηγούμενη κυβέρνηση διαγωνισμό που ακυρώθηκε από την ανεξάρτητη αρχή, έκανε λόγο για το σχεδιασμό νέου διαγωνισμού.

Όπως αποκάλυψε, το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε μιας πέρασε πριν λίγες μέρες από τη Βουλή διάταξη ότι το διαγωνισμό μπορεί να τον κάνει το Υπουργείο. «Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι τα νέα οχήματα θα είναι περιουσία του ελληνικού δημοσίου, ότι το Υπουργείο μπορεί να κάνει ενιαίο σχεδιασμό και κατανομή μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης ανάλογα με τις ανάγκες, αλλά και ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα προχωρήσει πιο γρήγορα και πιθανότατα πιο οικονομικά. Σε λίγους μήνες θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και μέσα στο 2021, όσο νωρίτερα γίνεται, θα έχουμε τα νέα λεωφορεία» υποστήριξε ο κ.Καραμανλής.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

Για την εικόνα των μεγάλων έργων όπως παρελήφθη, σημείωσε πως η προηγούμενη κυβέρνηση ολοκλήρωσε έργα τα οποία παρέλαβε προχωρημένα σε μεγάλο βαθμό έστω και με «πανωπροίκια» ύψους πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ. Στον αντίποδα, ο κ.Καραμανλής εστίασε στο γεγονός της παρουσίας μεγάλων προβλημάτων λόγω καθυστερήσεων, συμφερόντων και ιδεοληψίας. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση παρουσίασε το Πάτρα-Πύργος, στο οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση ακύρωσε το διαγωνισμό της ΝΔ και το έσπασε σε 8 κομμάτια.

 

Πηγή: ypodomes.com

Advertisement

TRENDING