ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρουαζιέρα: τι δείχνει η επανεκκίνηση της στις ελληνικές θάλασσες

Published

on

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε σήμερα το πρωί το κρουαζιερόπλοιο «World Explorer», το οποίο είναι το πρώτο πλοίο που προσεγγίζει τη Θεσσαλονίκη μετά την επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα. Η αποβίβαση και επιβίβαση πραγματοποιήθηκαν ομαλά, με τη λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας και την τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Εκ μέρους της διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ, ο γενικός εκτελεστικός διευθυντής-διευθύνων σύμβουλος, Franco Nicola Cupolo, υποδέχθηκε την εκπρόσωπο του κρουαζιερόπολοιου στο κτίριο Διοίκησης της εταιρείας, όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Κρούσματα κορονοϊού στο Mein Schiff 6

Στον Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει, με εντολή της Πολιτικής Προστασίας, το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» μετά από τον εντοπισμό δώδεκα κρουσμάτων κορονοϊού σε μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την άφιξή του στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στον covid 19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο κρουαζιερόπλοιο έχουν γίνει 150 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο πλήρωμα, όπου εντοπίστηκαν τα 12 κρούσματα, ενώ στους επιβάτες δεν έχει γίνει κάποιο τέστ ανίχνευσης, καθώς όλοι είχαν υποβληθεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 922 επιβάτες και 766 μέλη πλήρωμα. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

TRENDING