ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με δωρεά των ομίλων ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ απομακρύνονται 70.000 κ.μ. ξυλείας από το Μάτι

Published

on

Για μία φορά ακόμα οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας βάζουν πλάτη και, σήμερα, ξεκίνησαν την απομάκρυνση 20.000 κυβικών μέτρων καμμένης ξυλείας από οικόπεδο στο Μάτι. Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από στελέχη των ομίλων στο ypodomes.com η ποσότητα ξεπερνά τα 70.000 κυβικά μέτρα. Η διαδικασία σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κρατήσει περίπου 3-4 εβδομάδες εντατικής εργασίας.

Οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και οι τσιμεντοβιομηχανίες Lafarge Holcim και Titan Cement ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα θα είναι να φύγει από εκεί αυτό που χαρακτηρίστηκε από κάποια media τις «προηγούμενες ημέρες ως «το μεγαλύτερο προσάναμα στην Ευρώπη». Η ποσότητα της καμμένης ξυλείας ήταν αποτέλεσμα της περυσινής φονικής πυρκαγιάς που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 102 συνανθρώπων μας.

Να θυμίσουμε ότι το περασμένο έτος η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ είχε πάλι βοηθήσει αφιλοκερδώς στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μετά τις φωτιές σε Κινέτα και Μάτι και τις πλημμύρες στη Μάνδρα.

Η όλη δράση πραγματοποιείται ύστερα από Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, όπου καθορίστηκαν οι όροι και η διαδικασία που στην πραγματικότητα είναι μία αποδοχή δωρεάς και ρυθμίζει όλα τα θέματα υλοποίησης της εν λόγω δράσης. Σημειωτέον πως η όλη επιχείρηση απομάκρυνσης, είχε ανακοινωθεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρόκειται για μία συνεργασία κράτους και ιδιωτικού τομέα όπου με δωρεά των κατασκευαστικών μας ομίλων τα 70.000 κυβικά μέτρα καμμένης ξυλείας, θα οδηγηθούν στις εγκαταστάσεις των δύο προαναφερθέντων τσιμεντοβιομηχανιών (ύστερα από μία αρχική διαχείριση) όπου με κατάλληλη επεξεργασία τα υλικά θα απορροφηθούν στην παραγωγική της διαδικασία.

 

Πηγή: ypodomes.com

Advertisement

TRENDING