REAL ESTATE

Mega κτίριο γραφείων στην Αθήνα αναζητά ο ΔΕΔΔΗΕ – Ποιές οι προδιαγραφές του ακινήτου

Published

on

Νέο mega – κτίριο γραφείων 13.000 τ.μ. για να στεγάσει τις κεντρικές υπηρεσίες του αναζητά ο ΔΕΔΔΗΕ και ο σχετικός ανοικτός διαγωνισμός είναι ήδη στον αέρα.

Συγκεκριμένα, το Κλιμάκιο Στεγαστικής Μέριμνας του ΔΕΔΔΗΕ προκήρυξε το διαγωνισμό για την αγορά ετοιμοπαράδοτου κτιρίου, με νόμιμη χρήση γραφείων, καλώντας τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων να καταθέσουν σχετική προσφορά.

Ο προϋπολογισμός για την αγορά του ακινήτου είναι 25 εκ. ευρώ, χωρίς σε αυτό το ποσό να συνυπολογίζονται τυχόν ΦΠΑ και συμβολαιογραφικές δαπάνες.

Σε ποιές περιοχές αναζητά κτίριο ο ΔΕΔΔΗΕ

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το ακίνητο πρέπει να βρίσκεται σε αστική περιοχή, εντός σχεδίου πόλεως, στις παρακάτω περιοχές:

Κεντρικός Τομέας Αθηνών:

Δήμος Αθηναίων, Δήμος Βύρωνα, Δήμος Γαλατσίου, Δήμος Δάφνης – Υμηττού, Δήμος Ζωγράφου, Δήμος Ηλιούπολης, Δήμος Καισαριανής.

Νότιος Τομέας Αθηνών:

Δήμος Αγίου Δημητρίου, Δήμος Αλίμου, Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Δήμος Καλλιθέας, Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, Δήμος Νέας Σμύρνης.

Βόρειος Τομέας Αθηνών:

Δήμος Αγίας Παρασκευής, Δήμος Αμαρουσίου, Δήμος Ηρακλείου, Δήμος Νέας Ιωνίας, Δήμος Παπάγου – Χολαργού, Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, Δήμος Χαλανδρίου.

Δυτικός Τομέας Αθηνών:

Δήμος Αιγάλεω, Δήμος Περιστερίου.

Το κτίριο γραφείων πρέπει να βρίσκεται κοντά σε μεγάλους οδικούς άξονες αλλά και σε απόσταση όχι άνω του 1,5 χιλιομέτρου από σταθμό του Μετρό, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των υπαλλήλων.

Ποιές είναι οι τεχνικές προδιαγραφές του κτιρίου

Το κτίριο πρέπει να έχει επιφάνεια ανωδομής 13.000 τ.μ. με επιτρεπόμενη απόκλιση όχι μεγαλύτερη από 15%. Επίσης θα πρέπει να διαθέτει υπόγειους χώρους ωφέλιμης επιφάνειας 4.000 τ.μ. για χρήση αποθηκών, αρχείων κλπ.

Θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 100 θέσεις στάθμευσης οχημάτων (επιβατικών και υπηρεσιακών), οι οποίες μπορεί να βρίσκονται εντός του κτιρίου ή σε παρακείμενο περιφραγμένο χώρο.

Τέλος, θα πρέπει να είναι αυτόνομο και ανεξάρτητο, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξ ολοκλήρου από τον ΔΕΔΔΗΕ, ενεργειακής κλάσης Γ και άνω αλλά και να διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό μπορείτε να δείτε εδώ.

Advertisement

TRENDING