ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα αύξηση στην επιβατική κίνηση του Αεροδρομίου της Αθήνας τον Μάρτιο

Published

on

Ακόμα ένας μήνας ανόδου για το Αεροδρόμιο της Αθήνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ “Ελευθέριος Βενιζέλος” τον μήνα Μάρτιο, διακινήθηκαν συνολικά 1,65εκατ.επιβάτες σημειώνοντας αύξηση 8,8% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2018.

Η αύξηση της κίνησης ήταν σχετικά μοιρασμένη μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα οι επιβάτες εξωτερικού έφτασαν τους 1,13εκατομμύρια, αριθμός που μας δίνει αύξηση 9,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού ήτνα 516,9 χιλιάδες σημειώνοντας αύξηση 7,9%.

Συνολικά, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 4,37 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 9,4%. Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού παρουσίασε δυναμική ανάπτυξη της τάξης του 8,8% και 9,7% αντίστοιχα.

Αν και η δυναμική του αεροδρομίου παραμένει σημαντική, μια πρώτη ματιά στο πρώτο τρίμηνο δείχνει ότι η αύξηση αρχίζει να γίνεται με πιο χαμηλούς ρυθμούς, πράγμα που μπορεί να οφείλεται στην αλματώδη κατά 95% αύξηση της κίνησης του αεροδρομίου την τελευταία πενταετία.

Φέτος οι εκτιμήσεις μιλούν για μία ιστορική χρονιά με το αεροδρόμιο να σπάει το φράγμα των 25εκατ.επιβατών (πολύ πιθανό και των 26εκατ.) πράγμα που θα αλλάξει “κατηγορία” στο Ελ.Βενιζέλος και θα το βάλει στο επίπεδο των αεροδρομίων 25-40εκατ.επιβάτες.

Το success story του αεροδρομίου συνεχίζεται με συνεχώς νέες προσθήκες στα δρομολόγια εξωτερικού και ανάμεσα στα νέα δρομολόγια ξεχωρίζει εκείνο προς Σικάγο αλλά και στην Καζαμπλάνκα.

 

Πηγή: Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Advertisement

TRENDING