LOGISTICS

Νέα κεφάλαια και επενδύσεις για την Pasal Development – Σε ποιόν κλάδο θα εστιάσει

Published

on

Ενδιαφέροντα νέα προέκυψαν από την πρόσφατη γενική συνέλευση της Pasal Development, που αφορούν τόσο τις επενδύσεις της και τους κλάδους που θα εστιάσει όσο και το χρηματοδοτικό τους πλάνο.

Όπως συζητήθηκε στην Γ.Σ., στρατηγική επιλογή της εταιρείας είναι η περαιτέρω δραστηριοποίηση στον κλάδο των logistics, με την απόκτηση νέων αποθηκευτικών χώρων εντός του 2021, αλλά και ο τριπλασιασμός της αξίας των ακινήτων που έχει στην κατοχή της, από περίπου 120 εκ. ευρώ (εκτίμηση για το τέλος του 2020) σε 360 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά το χρηματοοικονομικό σκέλος της εταιρείας, εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 20 εκ. ευρώ περίπου, με εισφορά σε είδος από 2 εταιρείες:

  • την NOE Μεταλλικές κατασκευές, η οποία θα εισφέρει το 22,1% δύο ακινήτων (αγροτεμαχίων) στην περιοχή του Ασπροπύργου. Το υπόλοιπο της αξίας των 2 ακινήτων θα εξαγορασθεί με μετρητά από την Pasal.
  • την JPA Κατασκευή & Διαχείριση Σχολείων Αττικής ΑΕΕΣ, η οποία θα εισφέρει το 100% του μετοχικού της κεφαλαίου. Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία αυτή του Ηλία Γεωργιάδη έχει αναλάβει ένα μεγάλο έργο νέων σχολείων μέσω ΣΔΙΤ στην Αττική.

Με τις τελευταίες αυτές εξελίξεις, η ΝΟΕ αποκτά πλέον το 19,5% της Pasal ενώ το ποσοστό του Ηλία Γεωργιάδη αυξάνεται στο 75% περίπου.

Μάλιστα, η εταιρεία δρομολογεί νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εντός του πρώτου τριμήνου του 2021 ενώ εξετάζεται και η έκδοση εταιρικού ομολόγου, προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Έμφαση στον κλάδο logistics

Η εταιρεία έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει ότι ο κλάδος logistics είναι στρατηγική της επιλογή και σε αυτόν έχει μέχρι στιγμής επενδύσει σημαντικά.

Μάλιστα, όπως τονίστηκε στην πρόσφατη Γ.Σ. κινήσεις όπως αυτή με την ΝΟΕ και την εισφορά ακινήτων με αντάλλαγμα μετοχές και μερίδιο στην εταιρεία θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Επιπλέον, εντός του 2021, αναμένεται να ενταχθούν στην Pasal και αρκετά άλλα ακίνητα, κυρίως αποθήκες, supermarkets αλλά και άλλα κτίρια πόλης στον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας (π.χ. σχολεία, νοσοκομεία κ.ά.).

«Ενδιαφερόμαστε για ακίνητα με καλές προοπτικές στο μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τον κ. Ηλία Γεωργιάδη.

Ανάμεσα στα ακίνητα που εξετάζει η εταιρεία βρίσκονται οι αποθήκες της Friesland στον Ασπρόπυργο και τις αποθήκες των προϊόντων Adidas της Goldair.

Advertisement

TRENDING