ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

Νέα εποχή σύντομα για την “Αίγλη” στο Ζάππειο – Διαγωνισμός για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου

Published

on

Η "Αίγλη" στο Ζάππειο - Φωτό: Δαγαλάκης Γιώργος / Eurokinissi

Νέα εποχή σύντομα για την “Αίγλη” στο Ζάππειο καθώς στον αέρα βρίσκεται ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ακινήτου, που περιλαμβάνει επίσης την ουσιώδη ανακατασκευή του.

Όπως δημοσιοποίησε η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, που έχει έδρα το Ζάππειο Μέγαρο, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να υποβάλλουν τις προσφορές τους για την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου και την ανακατασκευή του κεντρικού κτιρίου με στόχο την επωφελέστερη εκμετάλλευσή του.

Το προτεινόμενο βασικό μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο πρέπει κατά την πρώτη τριετία της μίσθωσης να είναι μεγαλύτερο των 35.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί την τιμή εκκίνησης.

Οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν την 1η Νοεμβρίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Μετά την αξιολόγηση των προσφορών (τεχνικών και οικονομικών), θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση με τους 3 πρώτους στην κατάταξη συμμετέχοντες με σκοπό τη βελτίωση των οικονομικών ανταλλαγμάτων.

Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Η διαδικασία αφορά την εκμίσθωση ολοκλήρου του κτιριακού συγκροτήματος του αναψυκτηρίου και του θερινού κινηματογράφου «ΑΙΓΛΗ» του Ζαππείου Κήπου, το οποίο αποτελείται από:

  • το κατάστημα (κεντρικό κτίριο/αναψυκτήριο) συνολικής εστεγασμένης επιφανείας 3.301,50 τ.μ., το οποίο εκτείνεται σε τέσσερις στάθμες και συγκεκριμένα στο Β’ Υπόγειο επιφανείας 251,50 τ.μ., στο πρώτο (Α’) Υπόγειο επιφανείας 1.628,84 τ.μ., στο Ισόγειο επιφανείας 850,93 τ.μ. και στον πρώτο (Α’) Όροφο επιφανείας 570,23 τ.μ..
  • τον θερινό κινηματογράφο «ΑΙΓΛΗ», επιφανείας 766,00 τ.μ., ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο και διατηρητέος ως προς τη χρήση και τις κτιριακές υποδομές του
  • τον περιβάλλοντα χώρο επιφανείας 961,30 τ.μ.

Στο μίσθιο περιλαμβάνεται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, ο οποίος έχει είσοδο από την οδό Βασιλίσσης Όλγας.

Τι αφορά η ανακατασκευή του

Το ακίνητο, προκειμένου να καταστεί εκμεταλλεύσιμο, χρήζει ουσιώδους ανακαίνισης, ανακατασκευής, αποκατάστασης και διαμόρφωσης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του κεντρικού κτιρίου του αναψυκτηρίου και στον περιβάλλοντα χώρο αυτού, προκειμένου

  • να αποκτήσει την άρτια τεχνική, αισθητική και λειτουργική κατασκευή του, ώστε να είναι το μεν απολύτως κατάλληλο για τις χρήσεις, για τις οποίες προορίζεται, το δε να αναδειχθούν τα στοιχεία, που θα το καταστήσουν πόλο έλξης στους τομείς της εστίασης και της ήπιας αναψυχής,
  • να υλοποιηθούν οι εγκεκριμένες αποφάσεις αναμόρφωσης και ευπρεπισμού των όψεων και του κτιρίου και
  • να προσαρμοσθούν οι όψεις του και να εναρμονισθούν οι αυθαίρετες κατασκευές, που υπήχθησαν στον Ν. 4495/2017, αισθητικά και λειτουργικά, ώστε το ακίνητο να καταστεί ένας σύγχρονος πολυχώρος εστίασης και ήπιας αναψυχής.

Ειδικώς, οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης, ανακατασκευής, αποκατάστασης και διαμόρφωσης στο εσωτερικό του κεντρικού κτιρίου του αναψυκτηρίου περιγράφονται στην από Φεβρουαρίου 2022 οικονομοτεχνική μελέτη της εταιρίας «SOLUM PROPERTY SOLUTIONS», ο προϋπολογισμός για την εκτέλεση των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 181.355,00 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).

Ο Μισθωτής υποχρεούται να εκτελέσει όλες τις εργασίες, που είναι απαραίτητες για την ανακαίνιση, ανακατασκευή, αποκατάσταση και διαμόρφωση του κεντρικού κτιρίου, όλες τις εργασίες καθαιρέσεων και αποκαταστάσεων, που επιβάλλονται από τις εγκεκριμένες αποφάσεις, και όλες τις εργασίες ανακαίνισης, ανακατασκευής, αποκατάστασης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

Η δαπάνη εκτέλεσης όλων των εργασιών ανακαίνισης, ανακατασκευής, αποκατάστασης και διαμόρφωσης του ακινήτου βαρύνει αποκλειστικώς το Μισθωτή.

Οι υποψήφιοι μισθωτές

Οι υποψήφιοι επενδυτές πρέπει να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον τομέα της εστίασης και αναψυχής, εγγεγραμμένοι στο οικείο Επιμελητήριο για αυτή τη δραστηριότητα, με αποδεδειγμένη εμπειρία τουλάχιστον 10 ετών στη λειτουργία καταστημάτων αναψυχής, καθώς και εμπειρία και τεχνογνωσία και οργάνωση στην διεξαγωγή εκδηλώσεων και στην παροχή υπηρεσιών catering

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να έχουν οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια. Η τελευταία ορίζεται ως ετήσιος κύκλος εργασιών τουλάχιστον 20 εκατ ευρώ. το 2017, 2018 και 2019, εκ των οποίων αυτός που αφορά την εστίαση να υπερβαίνει για κάθε ένα από αυτά τα έτη τα 15 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, πρέπει να έχουν κερδοφόρες χρήσεις τα έτη αυτά και πιστοληπτική ικανότητα από τράπεζα τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ.

Ανοίγει 1η Σεπτεμβρίου η νέα Agora Modiano στη Θεσσαλονίκη – Δείτε φωτό

Advertisement

TRENDING