REAL ESTATE

Στα σκαριά το εταιρικό ομόλογο άνω των 100 εκατ. για τη 2η μεγαλύτερη εταιρεία real estate στην Ελλάδα

Published

on

Το σύγχρονο κτίριο γραφείων της Noval στο Χαλάνδρι - Φωτό: Redex

Νέα κεφάλαια άνω των 100 εκατ. ευρώ θα “τραβήξει” από την αγορά η 2η μεγαλύτερη εταιρεία real estate στην Ελλάδα, με την έκδοση νέου εταιρικού ομολόγου, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Noval Property ΑΕΕΑΠ, θυγατρική του ομίλου Viohalco που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate, προτίθεται να εκδώσει νέο retail bond στην εσωτερική αγορά με σκοπό την προσέλκυση κεφαλαίων που θα τη βοηθήσουν να υλοποιήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Το ύψος του ομολόγου δεν έχει ακόμη καθορισθεί αλλά αναμένεται να κυμανθεί από 100 έως 150 εκατ. ευρώ.

Η έκδοσή του αναμένεται άμεσα, ακόμη και την προσεχή εβδομάδα.

Η νέα καμπάνια

Με στόχο να προετοιμάσει το έδαφος και τους ιδιώτες επενδυτές η Noval έχει ήδη βγει με νέα καμπάνια στην οποία ξανασυστήνει ουσιαστικά την εταιρεία στο ευρύ κοινό.

Με σύνθημα “επαναπροσδιορίζοντας την ανάπτυξη”, η Noval Property παρουσιάζει το όραμά της για τις πόλεις.

Η πόλη δεν είναι μόνο τα κτίριά της και οι δρόμοι, τονίζει το σχετικό video, συμπληρώνοντας ότι το όραμα της Noval είναι η βιώσιμη ανάπτυξη για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία, με “πράσινο” και “έξυπνο” προσανατολισμό.

Σημειώνεται ότι μέσα στο Νοέμβριο, ο όμιλος Viohalco εξέδωσε ένα ακόμη μεγάλο εταιρικό ομόλογο, αυτή τη φορά για την ElvalHalcor, ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, η ζήτηση για το ομόλογο υπερκαλύφθηκε κατά σχεδόν 3 φορές ενώ οι ομολογίες πλέον διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Η εισαγωγή της ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο

Προς το Χρηματιστήριο, ούτως ή άλλως θα οδεύσει η Noval, καθώς εκ του νόμου υποχρεούται εντός 2 ετών από την έγκριση σύστασης της ΑΕΕΑΠ να εισαχθεί η μετοχή της προς διαπραγμάτευση.

Η Noval Property ΑΕΕΑΠ εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την 15η Οκτωβρίου 2019.

Ωστόσο, εκ του νόμου δίνεται η δυνατότητα παράτασης έως και 3 επιπλέον έτη, αλλά μόνο αν επικαλεστεί μια ΑΕΕΑΠ λόγους ανωτέρας βίας, που προκαλούν αδυναμία εκπλήρωσης του στόχου της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο (δηλαδή την άντληση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση των επενδύσεών της).

Ποιά μεγάλη εταιρεία real estate θα μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ αλλάζοντας τα δεδομένα της αγοράς

Advertisement

TRENDING