ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Νέα μεγάλη τουριστική επένδυση “στα σκαριά” στη Λήμνο – Τι περιλαμβάνει το Master Plan του Limnos Resort
Published
1 έτος agoon
By
Παύλος Ρίζος
Νέα μεγάλη τουριστική επένδυση βρίσκεται “στα σκαριά” στη Λήμνο.
Πριν από λίγες ημέρες η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημοσιοποίησε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) που αφορά την επένδυση “Limnos Resort”.
Το έργο αφορά την τουριστική αξιοποίηση έκτασης στη θέση «Ακρωτήριο Τηγάνι» – Αγία Παρασκευή, στο Πλατύ Μύρινας. στη Λήμνο, με φορέα υλοποίησης την εταιρεία ΑΚΤΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ Ι.Κ.Ε..
Η επένδυση αναμένεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να ξεπεράσει τα 170 εκατ. ευρώ.
Το προφίλ του ακινήτου
Η προς αξιοποίηση ιδιοκτησία βρίσκεται στη θέση Αγία Παρασκευή, στο Ακρωτήριο Τηγάνι, στην εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχή «Πλατύ», της Τ.Κ. Πλατέος, της Δ.Ε. Μύρινας, στο νησί της Λήμνου.
Αποτελεί έκταση συνολικής επιφάνειας περίπου 325 στρεμμάτων.
Ως βασικός χωρικός προορισμός της συνολικής έκτασης του υπό μελέτη γηπέδου καθορίζεται η χρήση «Τουρισμός – Αναψυχή».
Στην Περιοχή Επέμβασης του ΕΠΣ καθορίζονται δύο (2) Πολεοδομικές Ενότητες (Π.Ε.) και μία (1) Ζώνη Ήπιας Ανάπτυξης – Η. Τα όρια των Π.Ε. ταυτίζονται με τα όρια των ακινήτων της Περιοχής Επέμβασης, στα οποία προτείνεται η πολεοδόμηση με την χρήση «Τουρισμός – Αναψυχής».
Τι περιλαμβάνει το Master Plan της επένδυσης
Ο συνολικός αριθμός των κλινών των τουριστικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με το ενδεικτικό Masterplan, ανέρχεται στις 1.860 κλίνες. Ειδικότερα, προβλέπονται 1.020 για τις ξενοδοχειακές μονάδες και 840 για τις κατοικίες/βίλλες.
Αναλυτικότερα:
Πολεοδομική Ενότητα (Π.Ε.) 1:
Προτείνεται ένα Ξενοδοχείο 5*, το οποίο θα αποτελείται από το Κεντρικό Κτήριο, τα bungalows και τις συνοδές εγκαταστάσεις/ βοηθητικούς χώρους. Η εν λόγω μονάδα, θα διαθέτει συνολικά 165 δωμάτια, βοηθητικές και κοινόχρηστες εγκαταστάσεις, καθώς και τους απαραίτητους χώρους υποστήριξης (back-of-the-house), με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Η ξενοδοχειακή μονάδα, σχεδιάζεται να χωροθετηθεί στο βορειοδυτικό τμήμα της Π.Ε.1, επί της πλαγιάς της βόρειας λοφώδους έξαρσης η οποία προσφέρει θέαση τόσο προς την υπόλοιπη Περιοχή Επέμβασης, όσο και προς την θάλασσα.
Περαιτέρω, στην Π.Ε.1, προτείνεται η ανέγερση ενός Ξενοδοχείου 4*, το οποίο θα διαθέτει 140 δωμάτια σε bungalows, ενώ τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του θα συμπληρώνουν οι χώροι εστίασης και οι κοινόχρηστες εγκαταστάσεις που θα διαθέτει. Η εν λόγω ξενοδοχειακή μονάδα, αναμένεται να αναγερθεί στο ψηλότερο τμήμα του νότιου λόφου της Π.Ε.1, προσφέροντας στους ενοίκους του ξενοδοχείου θέαση προς το Αιγαίο Πέλαγος.
Πολεοδομική Ενότητα (Π.Ε.) 2:
Προτείνεται η ανάπτυξη ενός Ξενοδοχείου 5*, το οποίο θα αποτελείται από 75 πολυτελή δωμάτια και 130 δωμάτια σε bungalows. Η προτεινόμενη ξενοδοχειακή μονάδα, εκτός του κεντρικού κτιρίου, θα διαθέτει βοηθητικές και κοινόχρηστες εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και τους απαραίτητους χώρους υποστήριξης (back-of-the-house) με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Σημειώνεται, πως η εν λόγω ξενοδοχειακή μονάδα, χωροθετείται κεντρικά εντός της Π.Ε. 2, σε άμεση γειτνίαση με την κολυμβητική παραλία της εν λόγω Π.Ε., αποκτώντας με αυτό τον τρόπο σημαντικό ρόλο στην λειτουργία και την ανάπτυξη της ως άνω Π.Ε.. Επιπρόσθετα, η προτεινόμενη ξενοδοχειακή μονάδα, αναμένεται να εξυπηρετείται από την μαρίνα τουριστικών σκαφών που αναμένεται να κατασκευασθεί στην Π.Ε. 2 της Περιοχής Επέμβασης.
Εμπορική δραστηριότητα, αναψυχή & εστίαση:
Πολεοδομική Ενότητα (Π.Ε.) 1:
Η Π.Ε.1 θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο σύνολο εμπορικών χρήσεων, καθώς επίσης και χρήσεων εστίασης – αναψυχής. Ειδικότερα, στην Π.Ε.1 προβλέπονται εστιατόρια, café bar, καθώς επίσης και εμπορικά καταστήματα στα οποία θα προωθούνται τα τοπικά προϊόντα, συμβάλλοντας στην ανάδειξη και την προώθηση της ταυτότητας της Λήμνου. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν τις προαναφερθείσες χρήσεις, προβλέπεται να χωροθετηθούν σε κομβικά σημεία εντός της Π.Ε.1, ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα οι χρήστες των εγκαταστάσεων του LIMNOS RESORT. Ειδικότερα, τα καταστήματα εστίασης χωροθετούνται στα πιο προνομιούχα σημεία της Π.Ε.1, ήτοι το ψηλότερο τμήμα του βόρειου λόφου της εν λόγω Π.Ε. (το οποίο είναι και το ψηλότερο τμήμα της Περιοχής Επέμβασης εν γένει), στο κεντρικό και στο βόρειο τμήμα του παράκτιου μετώπου της Π.Ε.1, και στον πυρήνα της εν λόγω Π.Ε.. Παρομοίως, και οι εμπορικοί χώροι προβλέπεται να χωροθετηθούν στον πυρήνα της Π.Ε. 1, στο ψηλότερο τμήμα του βόρειου λόφου της εν λόγω Π.Ε., και σε άμεση συσχέτιση με τη ξενοδοχειακή μονάδα 4* εντός της Π.Ε.1.
Πολεοδομική Ενότητα (Π.Ε.) 2:
Στην Π.Ε. 2 θα περιλαμβάνονται εμπορικά καταστήματα, super market, καθώς και εστιατόριο. Oι κτιριακές εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν τις προαναφερθείσες χρήσεις, προβλέπεται να χωροθετηθούν καίρια σημεία εντός της Π.Ε.2, ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα οι χρήστες της προτεινόμενης επένδυσης. Συγκεκριμένα, οι χώροι αυτοί προβλέπεται να χωροθετηθούν στο κεντρικό τμήμα της Π.Ε.2 και σε άμεση σχέση με το παράκτιο μέτωπο, καθώς επίσης και σε γειτνίαση με τον χώρο πολιτισμού και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της εν λόγω Π.Ε..
Ζώνη Ήπιας Ανάπτυξης (Η):
Στον εν λόγω τομέα, προτείνεται μόνο η χρήση της εστίασης – αναψυχής. Ειδικότερα, προβλέπεται η λειτουργία beach bar – εστιατορίου. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν την χρήση της εστίασης – αναψυχής στην εν λόγω ζώνη, αναμένεται να χωροθετηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν θέαση προς την θάλασσα τόσο προς τα δυτικά όσο και προς τα ανατολικά.
Κατοικία:
Πολεοδομική Ενότητα (Π.Ε.) 1:
Εντός της Π.Ε.1, σύμφωνα με το ενδεικτικό Masterplan, προβλέπεται η ανέγερση 116 Τουριστικών Διαμερισμάτων και 15 Πολυτελών Βιλών.
Τα Τουριστικά Διαμερίσματα και οι Πολυτελείς Βίλλες, προτείνεται να χωροθετηθούν στο βόρειο και το νότιο άκρο της Π.Ε. 1, σε πλαγιές λοφώδων εξάρσεων, οι οποίες δύναται να προσφέρουν θέαση τόσο προς την θάλασσα (δυτικά) όσο και προς το σύνολο της Περιοχής Επέμβασης.
Πολεοδομική Ενότητα (Π.Ε.) 2:
Εκτός της ξενοδοχειακής μονάδας (5*) και των λοιπών εγκαταστάσεων και χρήσεων, στο εν λόγω ακίνητο προβλέπεται και η κατασκευή κατοικιών. Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται η ανέγερση 64 Τουριστικών Διαμερισμάτων και 15 Πολυτελών Βιλών.
Περαιτέρω, τα Τουριστικά Διαμερίσματα και οι Πολυτελής Βίλλες, προτείνεται να χωροθετηθούν ανατολικό τμήμα της Π.Ε.1 και αμφιθεατρικά στο νοτιοδυτικό τμήμα της εν λόγω Π.Ε.. Μεταξύ των κατοικιών παρεμβάλλονται χώροι πρασίνου και υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων.
Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών & λοιπές λιμενικές υποδομές:
Το εν λόγω καταφύγιο αφορά σε ένα τουριστικό λιμένα μικρής κλίμακας. Η μέγιστη δυναμικότητα ενός Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών είναι της τάξης των 100 θέσεων ελλιμενισμού.
Πέραν του προαναφερθέντος καταφυγίου τουριστικών σκαφών, προβλέπεται η κατασκευή κατά μήκος του κεντρικού και ανατολικού τμήματος της ακτής του ακινήτου και σε κατάλληλα επιλεγμένες θέσεις, προβλητών μικρού μήκους, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των μεταφορικών και λοιπών αναγκών του συγκροτήματος.
You may like
-
Mega deal για την ultra luxury τουριστική επένδυση της ΙΚΤΙΝΟΣ στη Σητεία – Ποιά παγκόσμια αλυσίδα επελέγη για το 5άστερο ξενοδοχείο και τις κατοικίες
-
Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων δρομολογείται στη Μήλο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων δρομολογείται στο Ηράκλειο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
Άνοιξε το νέο 5άστερο Meravia στη Χαλκιδική – Τι σηματοδοτεί για την Leonardo Hotels & Resorts
-
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
-
Στα “σκαριά” το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων της DOMES στα Χανιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Trastor – Στο Χρηματιστήριο από σήμερα οι νέες μετοχές
Mega deal για την ultra luxury τουριστική επένδυση της ΙΚΤΙΝΟΣ στη Σητεία – Ποιά παγκόσμια αλυσίδα επελέγη για το 5άστερο ξενοδοχείο και τις κατοικίες
Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων δρομολογείται στη Μήλο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων δρομολογείται στο Ηράκλειο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Άνοιξε το νέο 5άστερο Meravia στη Χαλκιδική – Τι σηματοδοτεί για την Leonardo Hotels & Resorts
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
Στα “σκαριά” το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων της DOMES στα Χανιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Ολοκληρώνεται έως το 2029 η νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση 50 εκατ. ευρώ στα Χανιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει και ποιός όμιλος επενδύει
[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 150 εκατ. ευρώ της Trastor – Κατά 1,5 φορές υπερκαλύφθηκε η προσφορά
“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Anatolia Hospitality στο Σύνταγμα – Ποιό γνωστό κτίριο θα αξιοποιηθεί
Στα “σκαριά” τα δύο πρώτα Coco-mat Village από την Μπλε Κέδρος – Πώς αλλάζουν το επενδυτικό προφίλ της εταιρείας
Σε διαγωνισμό από τον EΦΚΑ ακίνητο – φιλέτο στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά – Ποιό γνωστό κτίριο αφορά
Η Hellenic Properties μπαίνει στο Thess INTEC με συμφωνία για έκταση 10.000 τ.μ.
Επεκτείνεται στα ακίνητα και τα ξενοδοχεία η Intracom – Ποιά μεγάλα έργα real estate δρομολογεί εντός και εκτός Αττικής
“Μεγαλώνει” η mega τουριστική επένδυση Infinity Six Senses Porto Heli στην Αργολίδα
Ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Κρήτη – Πότε ανοίγει το νέο Ikos Kissamos
Οι 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται σε κέντρο Αθήνας και Γλυφάδα
7 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν
Ποιές είναι οι 2 επενδύσεις σε κτίρια γραφείων που υλοποιεί η Intracom στον Ταύρο – Πότε ολοκληρώνονται
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια
20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει
[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon
[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Anatolia Hospitality στο Σύνταγμα – Ποιό γνωστό κτίριο θα αξιοποιηθεί
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΣτα “σκαριά” τα δύο πρώτα Coco-mat Village από την Μπλε Κέδρος – Πώς αλλάζουν το επενδυτικό προφίλ της εταιρείας
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 ημέρες agoΣε διαγωνισμό από τον EΦΚΑ ακίνητο – φιλέτο στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά – Ποιό γνωστό κτίριο αφορά
-
REAL ESTATE5 ημέρες agoΗ Hellenic Properties μπαίνει στο Thess INTEC με συμφωνία για έκταση 10.000 τ.μ.
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΕπεκτείνεται στα ακίνητα και τα ξενοδοχεία η Intracom – Ποιά μεγάλα έργα real estate δρομολογεί εντός και εκτός Αττικής






