ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Νέα πρόταση από Γαλλία για το ξενοδοχείο στην Πατησίων – Τι μέλλει γενέσθαι

Published

on

Δεν το βάζουν κάτω οι Γάλλοι της Boissée Finances για τη δημιουργία του νέο ξενοδοχείου στο οικόπεδο που στέγαζε το ιστορικό θερινό θέατρο Αθήναιον, απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Πατησίων.

Η προηγούμενη πρόταση της εταιρείας, για την ανάπτυξη ενός μεγάλου ξενοδοχείου (10 ορόφων με 600 κλίνες) απορρίφθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού με την αιτιολογία ότι «διαταράσσει τη συνέχεια και το αρχιτεκτονικό ύφος του αστικού μετώπου της της οδού Πατησίων έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου, κηρυγμένου μνημείου». Παράλληλα, υπήρξαν αντιδράσεις και από φορείς της περιοχής, που αντιδρούσαν στο μέγεθος της επένδυσης, σε τόσο κοντινή απόσταση τόσο από το Μουσείο όσο και από το Πολυτεχνείο, δύο ιστορικά κτίρια της πόλης.

Έτσι, η εταιρεία εναπέρχεται με νέα τροποποιημένη πρόταση που έχει ήδη υποβληθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και η οποία ανταποκρίνεται στους όρους που είχαν τεθεί από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου.

Το ιστορικό της επένδυσης

Η Boissée Finances μίσθωσε το ακίνητο που βρίσκεται στην γωνία Πατησίων 55 και Μάρνη 2, με μακροχρόνια παραχώρηση, για 25+25 χρόνια, από την ιδιοκτήτρια Τριάντειο Επαγγελματική και Βιοτεχνική Σχολή το 2016.

Το αρχικό πλάνο προέβλεπε τη δημιουργία ξενοδοχείου 377 κλινών, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2019. Ωστόσο στη συνέχεια η επένδυση επεκτάθηκε (με τη συμφωνία και για άλλο όμορο ακίνητο) και μεγάλωσε το προτεινόμενο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα την πρόταση των 10 ορόφων και 600 κλινών.

Τα τελικά πλάνα

Εφόσον εγκριθεί η νέα πρόταση της εταιρείας, το νέο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό το μανατζμεντ της Accor, μέσω του value-for-money brand της, Ibis Styles. Στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη τα πρώτα Ibis Styles ξενοδοχεία: το Ibis Styles Athens Routes στη Λ. Βουλιαγμένης και το Ibis Styles Heraklion Central στο Ηράκλειο.

Advertisement

TRENDING