ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

3 νέες ξενοδοχειακές κινήσεις στην οδό Πειραιώς – Ποιά κτίρια γίνονται ξενοδοχεία

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Νέες ξενοδοχειακές κινήσεις στην οδό Πειραιώς βρίσκονται ήδη στα σκαριά με γνωστά κτίρια να μετατρέπονται σε τουριστικά καταλύματα.

Η περιοχή πέριξ της Ομόνοιας έχει μεταμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό με τα νέα ξενοδοχεία που ξεκίνησαν να λειτουργούν (όπως το Lighthouse Athens και DAVE Red Athens της Brown Hotels) ή θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα (όπως το νέο Moxy Athens City στο Σαρόγλειο Μέγαρο).

Όμως η ξενοδοχειακή ανάταση της Αθήνας και της Ομόνοιας συγκεκριμένα επεκτείνεται σιγά σιγά και σε άλλους δρόμους γύρω από αυτήν όπως η οδός Πειραιώς.

Στα σκαριά ή σε προχωρημένη φάση υλοποίησης βρίσκονται νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις ενώ ένα ιστορικό ξενοδοχείο άλλαξε χέρια, καταδεικνύοντας τη δυναμική του ξενοδοχειακού real estate.

Νέο ξενοδοχειακό κατάλυμα στην Πειραιώς

Αφορά την ανακαίνιση κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Παναγή Τσαλδάρη (Πειραιώς) 12 και τη μετατροπή του σε ξενώνα φιλοξενίας νέων. Tο εν λόγω κτίριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Α.Ε., που τρέχει και την έτερη αρκετά μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επένδυση στη Σοφοκλέους και Αθηνάς, που αφορά την επέκταση του γνωστού Fresh Hotel στο διατηρητέο κτίριο του πρώην ξενοδοχείου “Πίνδαρος.

Το διατηρητέο της Πειραιώς 12

Άλλαξε χέρια το ξενοδοχείο Ηριδανός

Στις 21 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου Ηριδανός στην οδό Πειραιώς 78 και Σαλαμίνος.

Επισπεύδουσα ήταν η Εθνική Τράπεζα και η αρχική τιμή είχε οριστεί στα 6,3 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο διαχειρίζεται από το 2019 η εταιρεία Athenaeum Hotels Group, η οποία και πήρε τελικά το ακίνητο με τίμημα ίσο με την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού.

Το ξενοδοχείο 4 αστέρων έχει δυναμικότητα 39 δωματίων και 81 κλινών ενώ στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει και το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Varoulko.

Το ξενοδοχείο Ηριδανός στην Πειραιώς

Ανοίγει σύντομα το Omega Hotel

Ανοίγει το 2022 το νέο ξενοδοχείο Omega Hotel στην Ομόνοια, με κινεζικών συμφερόντων εταιρεία να βρίσκεται πίσω από την επένδυση.

Το ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Πειραιώς 10, σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, θα έχει δυναμικότητα 50 δωμάτια μεταξύ των οποίων και σουίτες καθώς και εστιατόριο ασιατικής κουζίνας. Στο σχέδιο περιλαμβάνεται επίσης και rooftop bar με εντυπωσιακή θέα προς την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό.

Το ξενοδοχείο επίσης θα διαθέτει και lobby bar το οποίο θα εξυπηρετεί και τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικό χώρο.

Ωστόσο πριν το τουριστικό κατάλυμα ανοίξει για να υποδεχθεί το πελατολόγιό του στο κτίριο στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Ζήνωνος, αυτό θα περάσει από φάση πλήρους αναμόρφωσης.

Το κτίριο είναι αρκετών δεκαετιών και απαιτεί αρκετές βελτιώσεις και παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς εξαιτίας της παλαιότητάς του. Επίσης, είχε χρησιμοποιηθεί την τελευταία φορά ως κτίριο γραφείων και κατ’ επέκταση έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με αυτό το λειτουργικό πρότυπο.

Η επένδυση, όπως πληροφορήθηκε το bizness.gr από στελέχη της εταιρείας,  αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ.

Το νέο ξενοδοχείο Omega Hotel στην Ομόνοια – Πηγή: bizness.gr

Advertisement

TRENDING