ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Νέο 5άστερο ξενοδοχείο στα σκαριά από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο Ψυρρή

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Νέο 5άστερο ξενοδοχείο στα σκαριά για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην περιοχή του Ψυρρή.

Στην περιοχή που λόγω τουρισμού έχει μεταμορφωθεί σε θέρετρο νέων ξενοδοχειακών επενδύσεων η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει οικόπεδο ανάμεσα στις οδούς Αγαθάρχου και Λουκά Νίκα.

Σε αυτό σχεδιάζει την κατασκευή νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων. Μάλιστα το έργο προχωρά αδειοδοτικά καθώς η μελέτη για το νέο κτίριο έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας, εγκρίθηκε η μελέτη για την ανέγερση του 3ώροφου ξενοδοχείου 5 αστέρων με υπόγειο, σε οικόπεδο επί των οδών Αγαθάρχου και Λ. Νίκα (Ο.Τ.65086), φερόμενης ιδιοκτησίας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» που βρίσκεται στο άμεσο περιβάλλον μνημείων, στην περιοχή Ψυρρή, του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με την απόφαση, η πρόταση συνδυάζει επιφάνειες με εμφανές σκυρόδεμα στις εσωτερικές όψεις (ακαλύπτους) και τις μεσοτοιχίες, με επενδύσεις από οξειδωμένο σίδηρο στις οδούς Αγαθάρχου και Λουκά Νίκα, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον χρωματικά όγκο που εναρμονίζεται με τα παρακείμενα μνημεία.

Σημειώνεται ότι στον ίδιο δρόμο, τη Λουκά Νίκα, βρίσκεται στα σκαριά επίσης νέο 5άστερο ξενοδοχείο που θα αναπτυχθεί σε δύο κτίρια επί της οδού, ένα εκ των οποίων έχει ήδη χαρακτηριστεί ως νεώτερο μνημείο.

Νέες επενδύσεις real estate στα σκαριά

Εν τω μεταξύ ο όμιλος προχωρά και σε άλλες κινήσεις που σηματοδοτούν επενδύσεις real estate.

To 2022 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διέθεσε συνολικά 26 εκατ. ευρώ για την απόκτηση οικοπέδων και αγροτεμαχίων σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την ανάπτυξη και αξιοποίησή τους.

Παράλληλα, τον περασμένο Ιανουάριο ιδρύθηκε η 100% θυγατρική εταιρεία ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ Μ.Α.Ε. με αντικείμενο την κατασκευή και εκμετάλλευση οικιστικών ακινήτων.

Στα σκαριά νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Ψυρρή – Σε ποιό κεντρικό σημείο θα γίνει

Advertisement

TRENDING