ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Νέο ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας αναζητά η ΑΑΔΕ

Published

on

Νέο ακίνητο με χώρους γραφείων προς μίσθωση για τη μεταστέγαση υπηρεσιών της στο κέντρο της Αθήνας αναζητά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σκοπός της ΑΑΔΕ είναι η συγκέντρωση και συστέγαση τριών σημαντικών υπηρεσιών της, του Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. (Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου), του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. (Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων) και της Δ.Ο.Υ Φ.Α.Ε. Αθηνών, σε ένα κτίριο.

Το ακίνητο θα μισθωθεί και θα πρέπει να είναι άνω των 7.300 τ.μ., αυτοτελές, εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 800 μέτρα από σταθμό μέσου σταθερής τροχιάς (Μετρό).

Βάσει της διακήρυξης του μειοδοτικού διαγωνισμού, η διάρκεια της μίσθωσης είναι δώδεκα (12) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου παραλαβής του ακινήτου από το Δημόσιο.

Ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό που έχει εγκριθεί των ογδόντα έξι χιλιάδων διακοσίων (86.200) ευρώ.

Αναλυτικά οι όροι της διακήρυξης για το ακίνητο είναι οι παρακάτω:

Το προσφερόμενο ακίνητο πρέπει να διαθέτει χώρους μικτής επιφάνειας (εξαιρουμένων των χώρων κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, πλατυσκάλων και κοινοχρήστων διαδρόμων) 7.308 τ.μ. περίπου, ήτοι ωφέλιμη επιφάνεια γραφειακών χώρων 5.467 τ.μ. περίπου και χώρων αρχείου 390 τ.μ. περίπου.

Οι αρχειακοί χώροι δύναται να είναι και υπόγειοι, ασφαλείς όμως σε θέματα στεγανότητας και με επαρκή φωτισμό και αερισμό. Το ακίνητο πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού, αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης, ψύξης/κλιματισμού, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Το ακίνητο πρέπει να είναι αποπερατωμένο και να παραδοθεί έτοιμο για χρήση στο Δημόσιο μέσα στην προθεσμία που θα ορισθεί στην απόφαση έγκρισης πρακτικών της δημοπρασίας και θα αναγράφεται στη σύμβαση μίσθωσης.

Η διάρκεια της μίσθωσης είναι δώδεκα (12) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου παραλαβής του ακινήτου από το Δημόσιο. Ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό που έχει εγκριθεί των ογδόντα έξι χιλιάδων διακοσίων (86.200) ευρώ.

Το μηνιαίο μίσθωμα που τελικά θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα παραμείνει σταθερό για μία τριετία και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως και από την έναρξη του τέταρτου έτους της μίσθωσης, κατά ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του μήνα της αναπροσαρμογής, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους (απλή δωδεκάμηνη μεταβολή), όπως αυτή (η μεταβολή) υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ).

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 10-5-2021 (ώρα 11:00 έως 12:00 π.μ.), στο κτίριο της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών-Ανατολικής Αττικής.

Advertisement

TRENDING