ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Νέο boutique ξενοδοχείο «έρχεται» στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Published

on

Νέο boutique ξενοδοχείο αναμένεται να δημιουργηθεί στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας από την τεχνική εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε το «πράσινο φως» προκειμένου να επιτραπεί η χρήση του διατηρητέου κτιρίου που βρίσκεται επί των οδών Νίκης 29 και Ναυάρχου Νικοδήμου σε boutique ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ βρίσκεται σε αναμονή για την έκδοση των οικοδομικών αδειών προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης του κτιρίου εντός του έτους. Το νέο τουριστικό κατάλυμα 4 αστέρων θα διαθέτει 20 κλίνες.

Ποιες παρεμβάσεις επιτρέπονται και ποιες όχι

Το αρχικό κτίριο είχε χαρακτηριστεί ως διατηρητέο, ο χαρακτηρισμός αυτός όμως δεν περιλαμβάνει και τα πάσης φύσεως καθ’ ύψος ή κατ’ επέκταση υπάρχοντα προσκτίσματα ή μεταγενέστερες επεμβάσεις που αλλοιώνουν τo αρχικό κτίριο.

Ο καθορισμός των προσκτισμάτων ή μεταγενέστερων επεμβάσεων που αλλοιώνουν το αρχικό κτίριο πραγματοποιείται από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Στο χαρακτηριζόμενο ως διατηρητέο κτίριο απαγορεύεται κάθε αφαίρεση, αλλοίωση ή καταστροφή των επί μέρους αρχιτεκτονικών ή καλλιτεχνικών και διακοσμητικών στοιχείων του, πλην των προσκτισμάτων ή των στοιχείων για τα οποία το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής έχει γνωμοδοτήσει για την αφαίρεσή τους.

Επιτρέπεται όμως, η επισκευή, ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, η ενίσχυση του φέροντα οργανισμού, καθώς και παρεμβάσεις για λειτουργικούς λόγους του διατηρητέου κτιρίου, εφόσον δεν αλλοιώνεται ο αρχιτεκτονικός χαρακτήρας του και δεν θίγονται τα διατηρητέα στοιχεία του.

Στο διατηρητέο κτίριο επιτρέπεται η προσθήκη τριών νέων ορόφων.

Η ΕΡΕΤΒΟ

Η κυριότητα του κτιρίου περιήλθε στην τεχνική εταιρία ΕΡΕΤΒΟ το 2018, έπειτα από πλειστηριασμό, σε τίμημα 1,7 εκατ. ευρώ πλέον εξόδων μεταβίβασης 82,7 χιλ. ευρώ. Πρόκειται για τετραώροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 203,20 τ.μ., που βρίσκεται σε οικόπεδο 168 τ.μ.. Στο εν λόγω ακίνητο στεγαζόταν παλαιότερα εταιρεία ένδυσης και αξεσουάρ.

Η ΕΡΕΤΒΟ με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γιώργο Ρωμοσιό, δραστηριοποιείται στις κατασκευές, το facility management και την ανάπτυξη ακινήτων.

Advertisement

TRENDING