ΔΙΕΘΝΗ

Νικητής ο Μπόρις Τζόνσον στις βρετανικές εκλογές – Υποσχέθηκε Brexit στις αρχές του 2020

Published

on

Οι Συντηρητικοί, του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, εξασφάλισαν την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Με βάση τα επίσημα αποτελέσματα, οι Τόρις εξασφαλίζουν 364 έδρες (43,6% σε απόλυτο ποσοστό). Με 649 από τις συνολικά 650 έδρες του κοινοβουλίου να έχουν κριθεί, οι Συντηρητικοί δηλαδή εξασφαλίζουν τις 364, με τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν να λαμβάνουν 203 έδρες (32,2%). Η κυβέρνηση των Συντηρητικών «εξασφάλισε ισχυρή νέα εντολή», δήλωσε ο Μπ. Τζόνσον.

Επισημαίνεται, ότι από την προηγούμενη κατανομή των εδρών οι Τόρις του Μπ. Τζόνσον βγαίνουν κερδισμένοι με 66 περισσότερες έδρες, τη στιγμή που οι Εργατικοί του Κόρμπιν χάνουν 42.

Brexit στις 31 Ιανουαρίου

Το Brexit θα υλοποιηθεί “εγκαίρως” στις 31 Ιανουαρίου χωρίς “αν ή αλλά”, δεσμεύτηκε ο ηγέτης των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν χθες Πέμπτη στη Βρετανία. “Θα υλοποιήσουμε το Brexit εγκαίρως στις 31 Ιανουαρίου, χωρίς αν ή αλλά ούτε ίσως”, δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του που τον επευφημούσε.

“Τα καταφέραμε, το κάναμε”, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές αυτές έδωσαν τέλος στην απειλή για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος. Με αυτήν την εντολή θα μπορέσουμε επιτέλους να υλοποιήσουμε το Brexit, πρόσθεσε.

Advertisement

TRENDING