Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο κορονοϊός φέρνει νέα τεχνολογική πραγματικότητα και αλλάζει την πιστοποίηση

Newsroom

Published

on

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Η τεχνολογία στην υπηρεσία της Πιστοποίησης στην μετά COVID-19 εποχή» με πρωτοβουλία της TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια νέα τεχνολογική πραγματικότητα στην μετά κορονοϊό εποχή, η οποία θα φέρει τεκτονικές αλλαγές και εξελίξεις σε πλήθος τομέων της οικονομίας. Παράλληλα, θα φέρει νέα δεδομένα στον τρόπο μετρήσεων και επιθεώρηση, αλλάζοντας άδρην τον τρόπο που πραγματοποιείται η πιστοποίηση.

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της διαδικτυακής συζήτησης με θέμα «Η τεχνολογία στην υπηρεσία της Πιστοποίησης στην μετά COVID-19 εποχή» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της TÜV HELLAS (TÜV NORD) και μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.facebook.com/tuvhellas/videos/2619094158410832/

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι διεθνούς κύρους Καθηγητές από τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας κ.κ. Ιωάννη Αντωνιάδης, Βασίλειος Δεδούσης, Ευάγγελος Παπαδόπουλος και Ιωάννης Ψαρράς καθώς και ο κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Στα πλαίσια της συζήτησης, οι ομιλητές ανέλυσαν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην τεχνολογική έρευνα αλλά και υπογράμμισαν τις αλλαγές που θα επιφέρει η πανδημική κρίση στον κλάδο της πιστοποίησης.

Αναλυτικά, η τεχνολογική επιτάχυνση σε όλους τους βασικούς τομείς που δραστηριοποιούμαστε θα είναι σίγουρα το πρώτο σύμπτωμα της «μέτα covid εποχής» σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Αντωνιάδη, Καθηγητή της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και Διευθυντή του Εργαστηρίου Δυναμικής και Κατασκευών. «Οι αισθητήρες θα υπάρχουν παντού, το internet of things θα επιταχυνθεί το ίδιο και η δυνατότητα επεξεργασίας όλων αυτών των δεδομένων προς όφελος των επιχειρήσεων και την κοινωνίας. Την ίδια στιγμή βέβαια το παραπάνω θα κάνει ακόμα πιο αναγκαίο τo 5G, αφού επιτρέπει την διασύνδεση και μετάδοση δεδομένων σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και καλύτερη ποιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην πιστοποίηση σε διαφόρους κλάδους, όπως η ναυτιλία.

Στην μεγάλη συνεισφορά της τριδιάστατης εκτύπωσης στη διάρκεια της κρίσης αναφέρθηκε από πλευράς του ο κ. Βασίλειος Δεδούσης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας και Διευθυντής Εργαστηρίου Σύγχρονων Τεχνολογιών Παραγωγής & Ελέγχου. Όπως είπε η τρισδιάστατη εκτύπωση που χρησιμοποιούνταν μέχρι χθες για την κατασκευή πρωτοτύπων έχει πλέον επεκταθεί στην κατασκευή προϊόντων, κάτι που αποδείχτηκε ευεργετικό εν μέσω πανδημίας αν σκεφτεί κανείς τις μάσκες για το νοσηλευτικό προσωπικό που κατασκευάστηκαν.

Η τεχνολογία αυτή μάλιστα, η οποία ωριμάζει ανάλογα με την εξέλιξη των υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις μηχανές προσθετικής κατασκευής, θα εγκαινιάσει στο μέλλον ακόμα περισσότερες δυνατότητες. O λόγος, όπως εξήγησε ο κ. Δεδούσης, είναι πως έχει την δυνατότητα να κατασκευάζει προϊόντα καταπληκτικής πολυπλοκότητας με απλές διαδικασίες ακόμα και προϊόντα με εξατομικευμένες προδιαγραφές, όπως για παράδειγμα ακουστικά βαρηκοΐας. «Τα αμέσως επόμενα χρόνια το 3D printing θα μπει τόσο πολύ στην ζωή μας που αντί για οικιακό εκτυπωτή κειμένων θα διαθέτουμε οικιακό εκτυπωτή αντικειμένων» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση θα μπορούσε να βοηθήσει και στην πιστοποίηση, κάνοντας την διαδικασία οικονομικότερη και εξίσου αποτελεσματική.

Στον «θαυμαστό κόσμο» της ρομποτικής αναφέρθηκε από πλευράς του ο κ. Ευάγγελος Παπαδόπουλος, Καθηγητής Μηχανολόγων Μηχανικών, ΕΜΠ και Διευθυντής Τομέα Μηχανολογικών Κατασκευών & Αυτομάτου Ελέγχου. Όπως εξήγησε ήδη στο ελληνικό εργαστήριο κατασκευάζονται ρομπότ, τηλεχειριζόμενα ή αυτόνομα, που μπορούν να περπατούν, να κολυμπούν, να τρέχουν και να πετούν. «Αυτά τα ρομπότ θα μπορούσαν να φανούν πολύ χρήσιμα σε μια αντίστοιχη κρίση στο μέλλον αφού μπορούν να προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες εξασφαλίζοντας την απουσία επαφής και τον κίνδυνο που απορρέει από αυτή, όπως να απολυμάνουν ένα σχολείο, να παραδώσουν αντικείμενα πρώτης ανάγκης σε αρρώστους και άλλα» σημείωσε.

Ιδιαιτέρως χρήσιμα μπορούν να φανούν και γενικότερα βέβαια, αφού μπορούν να αναλάβουν αντί του ανθρώπου εργασίες άκρως επικίνδυνες και κοστοβόρες. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να διευκολύνουν και τις διαδικασίες πιστοποίησης προσφέροντας με ασφάλεια λεπτομερή δεδομένα. Ωστόσο όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος, η υιοθέτηση των ρομπότ και εξάπλωσή τους εξαρτάται από την αντιμετώπιση της κοινωνίας».
Στη μεγάλη επίδραση που θα έχει η πανδημία και στα συστήματα λήψης αποφάσεων αναφέρθηκε από πλευράς του ο κ. Ιωάννης Ψαρράς, Καθηγητής Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης.

«Οι αλλαγές της πανδημίας είναι πολλές. Στο γνωστικό μας αντικείμενο μπορώ να επισημάνω μια αλλαγή συμπεριφοράς η οποία θα επιδράσει σημαντικά στις διαδικασίες διοίκησης και τη λήψη αποφάσεων. Φυσικά και οι κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας θα προκαλέσουν αβεβαιότητα στον οποιοδήποτε σχεδιασμό στο μέλλον, γεγονός που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας». Ωστόσο όπως υπογράμμισε, η αλλαγή των συνθηκών δεν θα πρέπει να μας βάλει σε διλήμματα όσον αφορά την ενεργειακή μας αποδοτικότητα.

Ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο μετρήσεων κι επιθεώρησης προέβλεψε ότι θα προκύψουν στην μετά κορονοϊού εποχή και ο κ Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος TÜV HELLAS (TÜV NORD) και Executive Vice President Process Technology TÜV NORD Industrial Services. Στην παρέμβασή του, τόνισε ότι δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος για να αποφευχθεί η μόλυνση από τον κορονοϊό, δεν υπάρχει φάρμακο που να εξασφαλίζει την ίαση και δεν υπάρχει εμβόλιο για την πρόληψή του. Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά και οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν τις λύσεις για τα ανωτέρω. Συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους πιστοποίηση η οποία μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο.

Η ατομική και συλλογική ευθύνη σε συνδυασμό με τις οδηγίες των ειδικών λοιμωξιολόγων και των αρμόδιων αρχών, θα μας προστατέψουν από την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας. Παρόλα αυτά, η πανδημία και η κρίση που πρόκυψε μας προσφέρει την ευκαιρία να επιταχύνουμε τις διαδικασίες προς διευκόλυνση της ζωής μας μέσω αυτοματοποίησης και ψηφιοποίησής της με τελικό στόχο την ασφάλεια των δικτύων, των διεργασιών και τελικά ασφάλεια των προϊόντων και των υπηρεσιών.

H ψηφιοποίηση, είναι δεδομένο ότι θα λειτουργήσει προς όφελος των εργαζομένων, των εγκαταστάσεων και των επιχειρήσεων και τελικά προς όφελος του καταναλωτή. «Η πανδημία ανοίγει το κεφάλαιο των πρακτικών εφαρμογών και δίνει το έναυσμα ακόμη και στους φορείς διαπίστευσης να αναθεωρήσουν την διαδικασία επιθεώρησης από απόσταση (remote audit), δεδομένου ότι και οι τεχνολογικές εξελίξεις σήμερα το επιτρέπουν. Τέλος, επεσήμανε ότι είναι πλέον σαφές πως οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν στο cyber security.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Το νέο κέντρο logistics της Trastor στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Karpathios Development
REAL ESTATE8 ώρες ago

Άγγιξε τα 867 εκατ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Trastor το 2026 – Ηγέτιδα στα logistics, στόχευση και σε κτίρια γραφείων

Piraeus Tower - Πηγή φωτό: Dimand Real Estate
REAL ESTATE12 ώρες ago

Πρωτοπόρος στα “πράσινα” κτίρια στην Ελλάδα η Dimand – Πώς ανέπτυξε πάνω από 400.000 τ.μ. πιστοποιημένα βιώσιμων κτιρίων

H ανανεωμένη Στοά Αρσακείου - Πηγή: Stoa Agora
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ13 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση στη Στοά Αρσακείου – Ξεκίνησε από σήμερα η εμπορική λειτουργία του food hall

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE15 ώρες ago

Φοιτητική κατοικία 2026: ποιές οι φετινές τάσεις στα ενοίκια σε Αττική, Θεσσαλονίκη και μεγάλες φοιτητουπόλεις

Ρόδος - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ17 ώρες ago

“Στα σκαριά” νέο έργο ανακαίνισης γνωστού ξενοδοχείου 4 αστέρων στη Ρόδο

Πηγή: Onyx Τουριστική
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ17 ώρες ago

Σε αδειοδοτική ωρίμανση η mega τουριστική επένδυση της ONYX στη Χαλκιδική – Τέλος του 2026 ο operator, το 2027 οι τουριστικές κατοικίες

Marathon Beach Resort - - Πηγή: Brown Hotels
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ17 ώρες ago

Από τα νέα ξενοδοχεία στο repositioning – Ποιά νέα έργα ανακαινίσεων ξενοδοχείων δρομολογούνται σε Αττική και νησιά

Four Seasons Mykonos - Πηγή: Four Seasons
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ18 ώρες ago

Άνοιξε το νέο 5άστερο Four Seasons στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου – Τι περιλαμβάνει το νέο πολυτελές resort

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL18 ώρες ago

Ποιά 3 ανενεργά στρατόπεδα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα θα αξιοποιηθούν για νέες κατοικίες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Στην HotelBrain για 10 χρόνια το πολυτελές Carpe Diem στη Σαντορίνη

Το νέο 5αστέρων Infinity Porto Heli στο Πόρτο Χέλι - Πηγή: Mold Architects
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

Στην ΕΚΤΕΡ το mega έργο 101 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του 5άστερου Infinity Six Senses Porto Heli

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

Σε φάση επανασχεδιασμού η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στο The Ellinikon – Τι αλλάζει με την αποχώρηση της Centric

Radisson Blue Resort Mani - Πηγή: Radisson
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Στα “σκαριά” το νέο 5άστερο Radisson Blu Resort στη Μάνη – Τι θα περιλαμβάνει η αναβίωση του ιστορικού “Λακωνίς”

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες ago

Σε διαφορετικές κατασκευαστικές ταχύτητες τα δύο νέα premium malls στο The Ellinikon

Sartimare Resort - Πηγή: Happy Holidays
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago

Σε στάδιο ωρίμανσης 4 από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα

Electra Palace Rhodes - Πηγή: Electra Hotels & Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέος κύκλος ξενοδοχειακών deals και αναβαθμίσεων στη Ρόδο – Ποιοι όμιλοι επενδύουν στο νησί

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

Πέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Πώς προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL18 ώρες ago

Ποιά 3 ανενεργά στρατόπεδα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα θα αξιοποιηθούν για νέες κατοικίες

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Σε εξέλιξη ο mega διαγωνισμός του Κτηματολογίου για την μίσθωση νέου κτιρίου γραφείων 8.000 τ.μ. στην Αθήνα

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 ημέρες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL2 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το logistics center BriQ στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία3 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890