ΔΙΕΘΝΗ

Ο Όμιλος BFF Banking Group προχωρά στην εξαγορά της DEPObank

Published

on

Ο Όμιλος BFF Banking Group ανακοίνωσε την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας με την Equinova UK HoldCo Limited για την εξαγορά της DEPObank – Banca Depositaria Italiana S.p.A. (εφεξής «DEPObank»).

Στο πλαίσιο της συμφωνίας ο Όμιλος BFF Banking Group αναμένεται να εξαγοράσει μετοχικό κεφάλαιο ύψους 76% της DEPObank, προς ένα αντίτιμο τμήμα του οποίου θα καταβληθεί σε μετρητά σε ποσό που υπερβαίνει το όριο του 15% του δείκτη Common Equity Tier 1 της DEPObank, κατά το κλείσιμο της συμφωνίας και μέχρι του ποσού των 198 εκατ. ευρώ. με την αίρεση προσαρμογών βάσει παραμέτρων που ορίζονται στη συμφωνία και πιθανών μελλοντικών πληρωμών.

Στο πλαίσιο της συγχώνευσης, η Equinova θα λάβει 14.043.704 νέες κοινές μετοχές του Ομίλου BFF Banking Group, ως αντάλλαγμα για το υπολειπόμενο 24% μετοχικού κεφαλαίου της DEPObank. Οι νέες αυτές μετοχές θα βρίσκονται σε καθεστώς διακράτησης (lock-up) ενός έτους, ενώ η Equinova, μετά την συγχώνευση, θα κατέχει το 7,6% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου BFF Banking Group

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής δημιουργείται ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος πάροχος εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών λύσεων στην ιταλική αγορά, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί η δραστηριότητα της DEPObank και θα ενδυναμωθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης των πελατών του Ομίλου BFF Banking Group, σε μια περίοδο που οι ανάγκες για υπηρεσίες factoring χωρίς αναγωγή είναι αυξημένες λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Η DEPObank αποτελεί ηγετική εταιρεία στην ιταλική αγορά κινητών αξιών (securities) με πελατειακή βάση που ξεπερνά τους 400 πελάτες.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους σε συνέχεια έγκρισης από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

«Η εξαγορά και η συγχώνευση με την DEPObank αποτελεί κομβικό σημείο αναφοράς της αναπτυξιακής πορείας των δύο τραπεζών» δήλωσε ο κ. Massimiliano Belingheri, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου BFF Banking Group. «Συνδυάζουμε δύο ηγέτες στις εξειδικευμένες αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Μαζί θα είμαστε ισχυρότεροι. Ειδικά τώρα, εν μέσω της πολύ αβέβαιης περιόδου που βιώνουμε, η συμφωνία αυτή μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας, να ενδυναμώσουμε την σταθερότητα των εταιρειών μας, και να προσφέρουμε νέες ευκαιρίες προς τους εργαζόμενούς μας. Θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε περισσότερες χρηματοδοτήσεις, περισσότερα κεφάλαια και περισσότερη διαφοροποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Ευχαριστούμε τους μετόχους και την διοίκηση της DEPObank, οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν και μαζί τους, θέτουμε ως στόχο να δημιουργήσουμε ¨Μια Τράπεζα όπως καμία άλλ稻

Advertisement

TRENDING