ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Όμιλος Fourlis επεκτείνεται με νέα μίνι – ΙΚΕΑ

Published

on

Δύο νέα μίνι – IKEA σχεδιάζει να ανοίξει η διοίκηση της HouseMarket του ομίλου Φουρλή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα στο επόμενο έτος. Το πρώτο κατάστημα αυτού του είδους θα ανοίξει τις πύλες του για τους καταναλωτές στα τέλη του επόμενου μήνα στον Πειραιά.

Ο όμιλος έχει εντοπίσει τα ακίνητα που θα στεγάσουν τα ΙΚΕΑ τα κέντρα των δύο πόλεων προκειμένου να επεκτείνει το μίνι δίκτυο της εταιρείας μέσα στην επόμενη χρονιά.

Το νέο μοντέλο της IKEA σηματοδοτεί τη μετάβαση στα κέντρα των πόλεων, όπου θα παρουσιάζεται περιορισμένη συλλογή ειδών οικιακών ειδών (περίπου 1.000 κωδικοί). Υλοποιείται δε, σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ωστόσο, θα περιλαμβάνει σχεδιαστικά τμήματα για την αγορά κουζίνας και ντουλάπας, ενώ θα παρέχεται δυνατότητα παραγγελιών προϊόντων μεγαλύτερου μεγέθους.

Ταυτόχρονα, θα λειτουργούν και εστιατόρια με γεύματα και προϊόντα ΙΚΕΑ. Το κατάστημα του Πειραιά που ανοίγει τον επόμενο μήνα στην οδό Γούναρη με εμβαδό 2.000 τ.μ. θα έχει επίσης καφέ στο ισόγειο, (το κατάστημα αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους) για take away.

Η λιανική οικιακού εξοπλισμού και επίπλων του Ομίλου

Σημειώνεται ότι λειτουργούν συνολικά 7 καταστήματα ΙΚΕΑ, 5 από αυτά στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο, και ένα στη Σόφια της Βουλγαρίας. Επίσης λειτουργούν 10 σημεία παραγγελιοληψίας (Pick-up-Point) προϊόντων ΙΚΕΑ. Έξι από αυτά στην Ελλάδα, τρία στην Βουλγαρία και ένα στην Κύπρο. Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις της ΙΚΕΑ (e-commerce) αναπτύχθηκαν με ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό και στις τρεις χώρες, ιδιαίτερα κατά τους μήνες εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το πρώτο μεσαίου μεγέθους κατάστημα ΙΚΕΑ 8.000 τ.μ. περίπου στη Βάρνα Βουλγαρίας έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει το 3ο τρίμηνο του 2020.

Η λιανική οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (ΙΚΕΑ), παρουσίασε πωλήσεις 106,0 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020, μειωμένες κατά 20,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 (132,9 εκατ. ευρώ).

Oι πωλήσεις στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2020 μειώθηκαν κατά 21,0%, ενώ στις υπόλοιπες χώρες οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 19% συγκρινόμενες με το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Το EBITDA ανήλθε σε 10,2 εκατ. ευρώ έναντι 12,4 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019. Τα κέρδη προ τόκων και φόρων (ΕΒΙΤ) ανήλθαν σε 4,5 εκατ. ευρώ έναντι κερδών προ τόκων και φόρων 5,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019. Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 1 εκατ. ευρώ.

Advertisement

TRENDING