ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Ο πρώτος Δήμος που πιστοποιήθηκε με το σήμα «Cycle Friendly Employer»

Published

on

Ο πρώτος Δήμος στη χώρα που πιστοποιήθηκε με το ειδικό σήμα “Cycle Friendly Employer”, είναι ο δήμος Καρδίτσας, ένας Δήμος που οι πολίτες του χρησιμοποιούν σε μεγάλα ποσοστά ως εργαζόμενοι το ποδήλατο στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Πρόκειται, όπως γίνεται γνωστό από τη δημοτική αρχή, για ένα Ευρωπαϊκό σήμα που δημιουργήθηκε και λειτουργεί ήδη σε 17 Ευρωπαϊκές χώρες, με την Ελλάδα πλέον, να είναι ανάμεσα σε αυτές, για να πιστοποιήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις που χαρακτηρίζουν τις “φιλικές προς το ποδήλατο επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς κλπ”. Στόχος του είναι, τονίζεται, η υποστήριξη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και οργανισμών, στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν τις συνθήκες προς τους εργαζομένους που χρησιμοποιούν το ποδήλατο προς και από τον τόπο εργασίας τους και να τους παροτρύνουν να το κάνουν, μέσω μιας σειράς παροχών.

Η πιστοποίηση πραγματοποιήθηκε από δύο έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες του MBike και του οργανισμού “Πόλεις για Ποδήλατο” μετά από επίσκεψή τους στον δήμο Καρδίτσας και έλεγχο για την πληρότητα των προϋποθέσεων που απαιτούνται για τη χορήγησή της.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

TRENDING