ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Οι 3+2 νέες τουριστικές επενδύσεις στην Αργολική Ριβιέρα – Ποιά 5άστερα ξενοδοχεία είναι στα σκαριά
Published
5 έτη agoon
By
Newsroom
Πολλοί αποκαλούν την ευρύτερη περιοχή του Πόρτο Χελίου και της Ερμιονίδας “Αργολική Ριβιέρα” και όχι αδίκως, καθώς δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες κοσμοπολίτικες τουριστικές ακτογραμμές. Ήδη η περιοχή θεωρείται ακριβή και exclusive με μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Ελλάδας να βρίσκονται εκεί και αρκετές νέες 5άστερες επενδύσεις να βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης και σχεδιασμού.
Οι 3 νέες επενδύσεις σε 5άστερα ξενοδοχεία
1. Το νέο 5άστερο Infinity
Μια ακόμη μεγάλη τουριστική επένδυση στην λεγόμενη και Αργολική Ριβιέρα πήρε το πράσινο φως όσον αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου και προχωράει προς υλοποίηση.
Αφορά το νέο 5άστερο ξενοδοχειακό project της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας Utherton Ltd, με φορέα διαχείρισης την εταιρεία Zoniro, στην Ερμιόνη και συγκεκριμένα στη θέση Κουβέρτα – Πέρλε – Μπουρλότο.
Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Infinity, δυναμικότητας 304 κλινών, που θα περιλαμβάνει τουριστικά καταλύματα (δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα), κοινόχρηστους χώρους, πισίνες, spa δυναμικότητας 100 ατόμων, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής.
Θα κατασκευαστεί σε έκταση 75 περίπου στρεμμάτων και η συνολική δόμηση θα ανέλθει σε 13.554 τ.μ.
Στην έκταση βρισκόταν το παλιό ξενοδοχείο Costa Perla, δυναμικότητας 362 κλινών. Ξεκίνησε το 1973 και λειτούργησε ως ξενοδοχείο 3 αστέρων έως το 2009.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου ενέκρινε πρόσφατα τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου.
Την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου έχει αναλάβει το γραφείο Mold Architects. Δείτε εικόνες από το νέο πολυτελές resort Infinity Porto Heli στην Ερμιόνη.
Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση
2. Η εμβληματική επένδυση του Kilada Hills
Προχωράει με γοργά βήματα το μεγάλο τουριστικό project του Kilada Hills από την Dolphin Capital Investors.
Η πρώτη φάση της επένδυσης που είναι ήδη σε υλοποίηση αφορά την κατασκευή του διεθνών προδιαγραφών γηπέδου γκολφ 18 οπών, με την υπογραφή του Jack Nicklaus, σε έκταση 870 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι, κοντά στο χωριό Κοιλάδα.
Το πρώτο σκέλος της επένδυσης θα περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή του Golf Club House με 260 περίπου κατοικίες για τις ανάγκες του γηπέδου γκολφ.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα υποδομών (όπως το οδικό δίκτου), προχωρούν οι γεωτεχνικές εργασίες ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των 9 οπών στο γήπεδο γκολφ.
Στην επόμενη φάση του project θα κατασκευαστεί πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 100 δωματίων, καθώς και περίπου 88 κατοικίες και βίλες. Σχετικά με τις τελευταίες, έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για 5 από αυτές και θα βγουν σύντομα προς πώληση.
Όσον αφορά τη χρηματοδότηση των έργων της 1ης φάσης, είναι εξασφαλισμένη με κεφάλαια της Grivalia και ενός family office, σύμφωνα με πληροφορίες. Για την ενίσχυση της ρευστότητας, η Dolphin πούλησε μάλιστα και μια έκταση 50 στρεμμάτων, όμορρη στην έκταση της επένδυσης, προς 1,5 εκ. ευρώ.
Δείτε πώς θα γίνουν οι βίλες στη μεγάλη τουριστική επένδυση Killada Hills στην Αργολίδα
3. Επέκταση του Amanzoe
Η εταιρεία ΕΚΤΕΡ υπέγραψε σύμβαση εκτέλεσης έργου με την εταιρεία «AZOE RESORT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ».
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή του έργου «Ξενοδοχειακό Συγκρότημα AMANZOE VILLA 04a». Η VILLA 04a αποτελεί τμήμα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος AMANZOE που βρίσκεται στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα στον Δήμο Ερμιονίδας, του Νομού Αργολίδας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ανέρχεται σε 2.455.200,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με προθεσμία αποπεράτωσης του έργου έως την 01.04.2022.
2 ακίνητα – φιλέτα προς πώληση
Παράλληλα, προωθούνται ακόμη προς αξιοποίηση δύο μεγάλες εκτάσεις – φιλέτα στην Αργολική ακτή, που αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών καθώς προσφέρονται για τουριστικές επενδύσεις.
- Το πρώτο ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ αφορά έκταση 627 στρεμμάτων περίπου στο Πόρτο Χέλι, το οποίο θα πωληθεί. Για το ακίνητο αυτό έχουν ολοκληρωθεί διαδικασίες για τη νομική και τεχνική του ωρίμανση και έχουν διερευνηθεί οι δυνατότητες αξιοποίησης (τουρισμός – αναψυχή, golf κλπ). Αναμένεται να ξεκινήσει το premarketing, να εκπονηθεί το ΕΣΧΑΔΑ για το ακίνητο και τελικά να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.
- Επιπλέον, ένα ακόμη ακίνητο – φιλέτο στην Ερμιόνη προωθεί προς πώληση για τουριστική αξιοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ. Το ακίνητο αφορά τρία παραθαλάσσια οικόπεδα στην περιοχή Σαμπάριζα στην Ερμιόνη, πολύ κοντά στα τουριστικά θέρετρα Porto Hydra και Hydra Beach, στη λεγόμενη Ακτή της Ύδρας, ακριβώς απέναντι από το νησί. Τα τρία οικόπεδα έχουν συνολική έκταση 168. 508 τ.μ. και προσφέρονται για τουριστική αξιοποίηση, όπως τη δημιουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων ή τουριστικών κατοικιών, σε μια από τις πιο κοσμοπολίτικες περιοχές της Ελλάδας, στην Αργολική Ριβιέρα. Απέχει 14 χλμ. από το κέντρο της Ερμιόνης, 4 χλμ. από τη Θερμησία, 30 χλμ. από το Πόρτο Χέλι και 175 χλμ. από την Αθήνα.
You may like
-
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο στην Πάρο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει
-
“Μεγαλώνει” η mega τουριστική επένδυση Infinity Six Senses Porto Heli στην Αργολίδα
-
Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Ζάκυνθο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
“Πράσινο φως” για την επέκταση γνωστού 5άστερου ξενοδοχείου στο Ηράκλειο
-
Με AKTOR και Δομική Κρήτης προχωρά η mega τουριστική επένδυση Elounda Hills στην Κρήτη
-
Νέο ξενοδοχείο δρομολογείται στα Κουφονήσια – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Γιατί παραμένει αναξιοποίητο το 32% των ακινήτων στην Ελλάδα – Μόλις 1 στα 10 κλειστά ακίνητα άμεσα αξιοποιήσιμο
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο στην Πάρο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει
“Μεγαλώνει” η mega τουριστική επένδυση Infinity Six Senses Porto Heli στην Αργολίδα
Στα “σκαριά” η νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στην Trastor – Πού θα επενδύσει τα “φρέσκα” κεφάλαια
Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Ζάκυνθο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
“Πράσινο φως” για την επέκταση γνωστού 5άστερου ξενοδοχείου στο Ηράκλειο
Με AKTOR και Δομική Κρήτης προχωρά η mega τουριστική επένδυση Elounda Hills στην Κρήτη
Νέο ξενοδοχείο δρομολογείται στα Κουφονήσια – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
“Πράσινο φως” για τη νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση FODELE HILLS στην Κρήτη – Τι θα περιλαμβάνει
Επεκτείνεται στα ακίνητα και τα ξενοδοχεία η Intracom – Ποιά μεγάλα έργα real estate δρομολογεί εντός και εκτός Αττικής
“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί
Άνοιξε στη Σαντορίνη το πρώτο ξενοδοχείο της LXR Hotels & Resorts στην Ελλάδα
Εγκρίθηκε το νέο έργο ανακαίνισης γνωστού ξενοδοχείου στη Γλυφάδα
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιό ακίνητο θα αξιοποιηθεί και ποιά εταιρεία επενδύει
Νέο “πράσινο φως” για κτιριακό έργο γραφείων στο Votanikos Business Park της Dimand
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στην Ερμού – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί
Προχωρά η επένδυση της Hellenic Properties στο κτίριο γραφείων LK119 – Πού βρίσκεται και ποιός είναι ο μισθωτής
Πώς προχωρά η επέκταση της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα – Σε ποιού είδους εμπορικά ακίνητα θα επενδύσει και σε τι στάδιο βρίσκεται το project στο The Ellinikon
Ξανά “στα σκαριά” η mega τουριστική επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Τι θα περιλαμβάνει και ποιοί επενδύουν
Νέα εποχή για το ιστορικό Hilton της Αθήνας – Ανοίγει στις 23 Απριλίου το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon
[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα
Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ
Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες
TRENDING
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΆνοιξε στη Σαντορίνη το πρώτο ξενοδοχείο της LXR Hotels & Resorts στην Ελλάδα
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες agoΕγκρίθηκε το νέο έργο ανακαίνισης γνωστού ξενοδοχείου στη Γλυφάδα
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιό ακίνητο θα αξιοποιηθεί και ποιά εταιρεία επενδύει
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ6 ημέρες agoΝέο “πράσινο φως” για κτιριακό έργο γραφείων στο Votanikos Business Park της Dimand














