Connect with us

REAL ESTATE

Οι 4 μεγάλες επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ της Dimand στη Θεσσαλονίκη – Ποιά ακίνητα θα αξιοποιηθούν

Newsroom

Published

on

Το νέο HUB 26 Thessaloniki Office Complex στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Dimand Real Estate
Το νέο HUB 26 Thessaloniki Office Complex στη Θεσσαλονίκη - Πηγή: Dimand Real Estate
Το επενδυτικό της πλάνο για τη Θεσσαλονίκη παρουσίασε η DIMAND, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στο χώρο των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας ΦΙΞ.
Η εταιρεία, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής της πορείας, υλοποιεί επενδύσεις συνολικής ακαθάριστης αξίας περίπου τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (€400.000.000), μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η μεγάλη αστική ανάπλαση του συγκροτήματος ΦΙΞ, που βρίσκεται επί της οδού 26ης Οκτωβρίου.
Η ανακατασκευή της ιστορικής ζυθοποιίας, αποτελεί μέρος της βιομηχανικής κληρονομιάς της χώρας και εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο αστικής ανάπλασης που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η DIMAND στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για μία επένδυση εκτιμώμενης αξίας εκατόν ογδόντα εκατομμυρίων ευρώ (€180.000.000), στην οποία συμμετέχει ως συνεπενδυτής η εταιρεία ELVIAL.
Η ανάπτυξη περιλαμβάνει την αποκατάσταση και επανάχρηση των τριών διατηρητέων συγκροτημάτων της πρώην ζυθοποιίας ΦΙΞ Θεσσαλονίκης καθώς και την ανέγερση δύο νέων κτηριακών όγκων, πιστοποιημένων σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα αειφόρου ανάπτυξης LEED σε επίπεδο GOLD, με δύο κοινά υπόγεια χώρων στάθμευσης. Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου υπολογίζεται σε 46.500 τ.μ.
Η αγορά του ακινήτου από την εταιρεία ολοκληρώθηκε και οι διαδικασίες ωρίμανσης είναι ήδη σε εξέλιξη, ώστε στην 23 στρεμμάτων έκταση, να αναπτυχθούν κατοικίες, ξενοδοχεία, χώροι εστίασης και πολιτισμού, εμπορικές δραστηριότητες και γραφειακοί χώροι.
Στην αναβίωση του μνημείου, σημαντικό ρόλο για την αποκατάστασή του αποτελούν η αυστηρή διατήρηση της μορφής του, της αρχιτεκτονικής του αλλά και της πολύπλοκης ογκοπλασίας του. Το σύνολο των επεμβάσεων, τόσο στις όψεις όσο και στο εσωτερικό των κτηρίων θα υλοποιηθεί με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα του χώρου καθώς το μεγαλύτερο μέρος και ο τεχνολογικός εξοπλισμός του συγκροτήματος έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς (ΦΕΚ 479/Β/24.6.1994).
Το ακίνητο «ΦΙΞ» το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται τη δεκαετία του 1880 και ολοκληρώθηκε σταδιακά, στο τέλος του 1980, πρόκειται να πάρει ξανά ζωή, με τις προπαρασκευαστικές εργασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει και την περάτωση του έργου να προβλέπεται σε φάσεις έως το Q2 του 2027.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ενώ παρευρεθήκαν Υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της πόλης, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Σύνθια Σάπικα.
O Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση της αστικής ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποίας ΦΙΞ. στη Θεσσαλονίκη - Φωτό: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

O Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση της αστικής ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποίας ΦΙΞ. στη Θεσσαλονίκη – Φωτό: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε «Το έργο αυτό θα απορροφήσει εκατοντάδες εκατομμύρια συνολικά σε επενδύσεις, μαζί με το εξαιρετικά οραματικό έργο του HUB 26, το πρώτο βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο. Θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας, θα μπορέσει να δώσει μία διέξοδο επαγγελματική αλλά και ένα νέο πνεύμονα πολιτισμού και ψυχαγωγίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης».
 «Αισθανόμαστε περήφανοι για την ανάπλαση του σπουδαίου αυτού ακινήτου, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά μνημεία της Ελλάδας και κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Η μεταμόρφωσή του φιλοδοξούμε να συμβάλει στην αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής και στη συνολική ανάπλαση της Δυτικής Εισόδου της Θεσσαλονίκης», ανάφερε ο κ. Ανδριόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «για τη DIMAND αποτελεί στρατηγική επιλογή η απόκτηση και η αναγέννηση κτηρίων ιστορικής σημασίας, καθώς με αυτό τον τρόπο συμμετέχουμε στη σύγχρονη ιστορία των πόλεων, αναβαθμίζοντας ολόκληρες γειτονιές. Επενδύουμε συστηματικά στην επανάχρηση κτηρίων σε κεντρικές περιοχές της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην αναγέννηση και οικονομική επαναδραστηριοποίηση της τοπικής αγοράς.».

Οι 4 μεγάλες επενδύσεις της Dimand στη Θεσσαλονίκη

Η DIMAND επενδύει στη Θεσσαλονίκη, αναπτύσσοντας, παράλληλα, το πρώτο, μεγάλης κλίμακας, βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο της Βορείου Ελλάδας, σε κοινοπραξία με την PRODEA Investments. Το HUB26, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το ακίνητο ΦΙΞ, θα αποτελέσει έναν καινοτόμο χώρο επιχειρηματικής δραστηριότητας για εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες.
Το έργο αφορά στην ανέγερση νέου συγκροτήματος γραφείων, τεσσάρων κτηρίων, συνολικής ανωδομής 20.200 τ.μ. με υπόγεια 10.800 τ.μ., σε έκταση 7.700 τ.μ. Επιπλέον, στην ίδια ανάπτυξη προστίθεται το κτήριο CITRUS, το οποίο συμπληρώνει στη δόμηση τέσσερις χιλιάδες εξακόσια τετραγωνικά μέτρα (4.600 τ.μ.), σε συνολική έκταση 9 στρεμμάτων.
Η υλοποίηση των HUB26 και CITRUS θα ολοκληρωθεί σε φάσεις από το Φθινόπωρο του 2023 και έπειτα. Πρόκειται για αναπτύξεις που αναμένεται να πιστοποιηθούν με LEED Gold και να συνεισφέρουν σημαντικά στην αναβάθμιση της δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης και, κατ΄ επέκταση, στην περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της και της σημασίας της διεθνώς.
Τα έργα εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα ανάπλασης της Δυτικής πύλης που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει νέους χώρους δημόσιας χρήσης, όπως πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους, που θα συνδέουν τα διάφορα σημεία με το κέντρο της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η πρωτοβουλία της εταιρείας για δωρεά μελέτης ποδηλατοδρόμου και ανάπλασης της 26ης Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια.
Η DIMAND συνεχίζει να επενδύει στη Βόρεια Ελλάδα με τη δημιουργία του μεγαλύτερου logistics center, στο πρώην ακίνητο της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ, στον Άγιο Αθανάσιο. Σε προνομιακή τοποθεσία, καθώς απέχει 23 χλμ. από το κέντρο και 16 χλμ. από το λιμάνι της πόλης, θα αναπτύξει περιαστικές υποδομές Logistics, μεγάλης κλίμακας και υψηλής προστιθέμενης αξίας. Μια επένδυση που αναμένεται να δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο και 150 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.
Ακολουθεί το “Project Skyline”, η σπουδαιότερη συμφωνία μεταβίβασης χαρτοφυλακίου ακινήτων (αμιγώς) που έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, κατά την οποία η εταιρεία μαζί με την Premia Properties, συμμετέχει στο επενδυτικό σχέδιο της Alpha Bank που αφορά σε 573 ακίνητα, διαφόρων χρήσεων, σε όλη τη χώρα, με περίπου 50 από αυτά να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Χαλκιδική - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
REAL ESTATE23 ώρες ago

Που κινούνται οι τιμές πώλησης ακινήτων κατοικίας σε δύο τουριστικές περιοχές πέριξ της Θεσσαλονίκης το 2026

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” για νέο έργο επέκτασης ξενοδοχείου στη Χερσόνησο

Άποψη της πλατείας Μητροπόλεως - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Πρώτο “πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχείο της DOMES Resorts στην Αθήνα – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το νέο ξενοδοχείο στο κέντρο του Πειραιά – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχείο του Ομίλου Τσιλεδάκη στη Γεωργιούπολη Χανίων

Θεσσαλονίκη - Φωτό: Βερβερίδης Βασίλης / Motionteam
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Kέντρο, φοιτητικές γειτονιές, ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη απευθύνονται σε εντελώς διαφορετικό τύπο επενδυτή ακινήτων

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Τι αλλάζει με το νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην καταγραφή και αξιοποίηση των ακινήτων από τους δήμους

Χανιά - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στα Χανιά – Πού θα γίνει

Τα νέα "πράσινα" κτίρια της ΔΕΗ στη Λεωφόρο Μεσογείων - Πηγή: ΜΠE
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

Μαζί DIMAND – ΔΕΗ για το μεγάλο έργο νέων “πράσινων” γραφείων στη Λεωφόρο Μεσογείων

Το Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκόπουλου - Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Νέα παράταση στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου του πρώην Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου - Πηγή: Google Maps
REAL ESTATE2 εβδομάδες ago

Ανοίγει ο “δρόμος” για την ανάπλαση του ακινήτου του Notos στη Σταδίου – Τα σχέδια Dimand – Τράπεζας Πειραιώς

Το Μέγαρο ΤΑΝΠΥ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Ποιό ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά θα αξιοποιηθεί – Στον “αέρα” ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια εκμίσθωσή του

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Μέγαρα – Σε ποιό σημείο θα γίνει

Η επένδυση στην Β' Ακτή Βούλας - Πηγή: Athens Beach Club / PILA Studio
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ολοκληρώνεται έως αρχές του 2027 η τουριστική επένδυση Athens Beach Club στη Βούλα

Τα νέα "πράσινα" κτίρια της ΔΕΗ στη Λεωφόρο Μεσογείων - Πηγή: ΜΠE
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

Μαζί DIMAND – ΔΕΗ για το μεγάλο έργο νέων “πράσινων” γραφείων στη Λεωφόρο Μεσογείων

Άποψη της πλατείας Μητροπόλεως - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Άνοιγμα και στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας για την Domes Resorts – Προχωρά μαζί με την Prodea το νέο 5άστερο στην Πλατεία Μητροπόλεως

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σακελλαρίου και Τεώ - Πηγή: Europe Holdings
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Δύο νέες επενδύσεις γραφείων στον Ταύρο δρομολογεί η Intracom – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

Πρόσω ολοταχώς για την επέκταση του 5άστερου Domes Zeen στα Χανιά – Τι σημαίνει η κοινή επένδυση με την Brookfield
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Επεκτείνεται στην Κρήτη η Domes Resorts – “Στα σκαριά” δύο νέα 5άστερα ξενοδοχεία σε Χανιά και Ρέθυμνο

Πηγή: Lamda Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

The Ellinikon: σε νέα φάση ωρίμανσης οι επενδύσεις για τα νέα 5άστερα ξενοδοχεία με την ΤΕΜΕΣ

FIX Thessaloniki - Πηγή: Dimand Real Estate Foster + Partners
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[ΦΩΤΟ] Πώς θα γίνουν τα FIX Residences στη μεγάλη επένδυση της Dimand στο πρώην ακίνητο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL1 μήνα ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το logistics center BriQ στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890