ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Ολοκληρώνεται το 2023 το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία επενδύει

Published

on

Το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων στην Αμαλίας - Πηγή: A&M Architects

Ολοκληρώνεται το 2023 το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα με γνωστή εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα, ισραηλινών συμφερόντων, να επενδύει σε αυτό.

Πρόκειται για το γνωστό κτίριο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας 40, απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1977 και είχε μισθωθεί για χρόνια από το Υπουργείο Οικονομικών.

Αποτελείται από 2 υπόγεια, 4 ορόφους και δώμα με θέα στην πόλη.

Το ακίνητο βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, λίγα μόλις λεπτά από τη Βουλή και την Πλατεία Συντάγματος, και σε απόσταση αναπνοής από τη Λεωφόρο Συγγρού.

Μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό το 2019, το ακίνητο πέρασε στη Zoia, η οποία σχεδίασε και υλοποιεί την πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου κτιρίου γραφείων με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, που θα πιστοποιηθεί κατά LEED.

Η επιφάνεια των χώρων του ανέρχεται σε 3.120 τ.μ.

Το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων στην Αμαλίας - Πηγή: A&M Architects

Το σχεδιασμό της ανακαίνισης του κτιρίου ανέλαβε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο A&M Architects. Στόχος του σχεδιασμού ήταν να ενσωματωθεί ένα σύγχρονο κτίριο στο περιβάλλον του που κυριαρχεί η ιστορικότητα και τα αρχαιολογικά μνημεία.

Για το λόγο αυτό, αναπτύχθηκε μια νέα πρόσοψη που επιτρέπει το φως και τη θέα προς την πόλη, ενώ ένα δεύτερο “στρώμα” στην πρόσοψη θα φιλτράρει το δυνατό ηλιακό φως χωρίς να κρύβει τη θέα.

Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Α’ τρίμηνο του 2023.

Advertisement

TRENDING