ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 2ο Stakeholders Forum του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες

Published

on

Η ΕΕΤΤ ενημέρωσε για την επιτυχή ολοκλήρωση του 2ου Stakeholders Forum που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες. Στο Forum συμμετείχαν περισσότερα από 200 στελέχη της ευρωπαϊκής ταχυδρομικής αγοράς και διεθνών οργανισμών, καθώς επίσης εκπρόσωποι του τομέα ψηφιακής επικοινωνίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, κ. Σπύρος Παντελής, ως επερχόμενος Πρόεδρος του ERGP για το 2020, παρουσίασε το Πρόγραμμα Εργασιών του Σώματος (2020 ERGP draft Work Programme), το οποίο θα οριστικοποιηθεί μετά τη λήξη της σχετικής δημόσιας διαβούλευσης.

Κατά τη διάρκεια του Forum, αναδείχθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

  • Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός στην αγορά των δεμάτων, η σημασία των υποχρεώσεων παροχής καθολικής υπηρεσίας για την αντιμετώπιση των αναγκών των χρηστών και η ρύθμιση βάσει των δεδομένων που προκύπτουν από τους μηχανισμούς παρακολούθησης των Εθνικών Ρυθμιστικών Αρχών.
    Η ανάγκη συνεργασίας με όλους τους ταχυδρομικούς φορείς για την αποτελεσματική εφαρμογή του κανονισμού σχετικά με τη διασυνοριακή παράδοση δεμάτων και την αναθεώρηση της Οδηγίας για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.
  • Η ρύθμιση της ταχυδρομικής αγοράς, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της αγοράς ψηφιακής επικοινωνίας με τρόπο που να προωθεί καινοτόμες λύσεις, να διευκολύνει την πρόσβαση και να ανταποκρίνεται επαρκώς στις νέες ανάγκες των καταναλωτών, με στόχο την επίτευξη της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.
    H ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αλληλογραφίας και οι πιθανές επιπτώσεις από τις αποφάσεις του Έκτακτου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης-UPU (Γενεύη, 24-25 Σεπτεμβρίου 2019) για την αναθεώρηση του συστήματος καταληκτικών τελών της UPU.

Advertisement

TRENDING