Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΟΟΣΑ: Κλειδί η καινοτομία για την οικονομία και την κοινωνία

bizness.gr

Published

on

Στην 6η συνεδρίαση της Ομάδας Παγκόσμιας Στρατηγικής του ΟΟΣΑ 2018 (6th Global Strategy Group 2018) που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Νοεμβρίου, στο Παρίσι, συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ηλίας Ξανθάκος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, το θέμα της συνεδρίασης ήταν το εξής: «Προωθώντας την καινοτομία και τη διάδοσή της για να διαμορφωθεί ο κόσμος του αύριο: Από τις τοπικές στις παγκόσμιες ευκαιρίες και προκλήσεις».

Ο ΟΟΣΑ μελετά πώς η καινοτομία επιδρά στους οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς, ειδικά καθώς το 70% της παγκόσμιας καινοτομίας παράγεται από 200 επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ιδιαίτερα:

(α) η επιτάχυνση της τεχνολογικής προόδου και της καινοτομίας και οι άμεσες επιπτώσεις που επιφέρουν στην παραγωγικότητα, στην απασχόληση, στους μισθούς, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην πολιτική εκπαίδευσης και ανάπτυξης ικανοτήτων, και

(β) η ανάγκη για προσαρμογή της διεθνούς εμπορικής, επενδυτικής και φορολογικής πολιτικής, ώστε, στο πλαίσιο του ανοικτού ανταγωνισμού, να αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις που προκαλούνται από την ανάπτυξης της ψηφιακής οικονομίας.

Σε κλειστή συνεδρίαση, όπως συνηθίζεται, συζητήθηκαν, επίσης, και εσωτερικά οργανωτικά θέματα του ΟΟΣΑ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέο σύστημα πληρωμών για τους οδηγούς ταξί της BEAT – Στρατηγική συνεργασία με Τράπεζα Πειραιώς

bizness.gr

Published

on

Beat

Νέο, αναβαθμισμένο σύστημα πληρωμών για τους οδηγούς ταξί που είναι εγγεγραμμένοι στην εφαρμογή της ΒΕΑΤ, δημιούργησε η εταιρεία σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς.

Οι οδηγοί ταξί που συνεργάζονται με την εταιρεία δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω καρτών που είναι ήδη συνδεδεμένες με τη ΒΕΑΤ εφαρμογή του εκάστοτε επιβάτη. Σήμερα, οι ηλεκτρονικές πληρωμές για διαδρομές στην πλατφόρμα της ΒΕΑΤ ξεπερνούν το 35% του συνόλου. Οι οδηγοί στη συνέχεια μπορούν να στείλουν το υπόλοιπο που έχει δημιουργεί από ηλεκτρονικές πληρωμές διαδρομών στην τράπεζά τους, όποτε εκείνοι το επιθυμούν, με το πάτημα ενός κουμπιού μέσα από την εφαρμογή του οδηγού.

Με τη νέα αυτή συνεργασία για το σύστημα πληρωμών, η ΒΕΑΤ αναβαθμίζει την εμπειρία του οδηγού, κάνοντας τη διαδικασία μεταφοράς χρημάτων πιο γρήγορη και με ευνοϊκότερες χρεώσεις. Πλέον οι οδηγοί ταξί που συνεργάζονται με την εταιρεία μπορούν να έχουν τα χρήματά τους διαθέσιμα καθημερινά και μάλιστα εντός λίγων ωρών, ανεξαρτήτως τράπεζας που χρησιμοποιούν.

Με τη ΒΕΑΤ συνεργάζονται περισσότεροι από 8.000 οδηγοί ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. “Έχουμε δημιουργήσει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για τις πληρωμές των χιλιάδων οδηγών που συνεργάζονται μαζί μας”, εξηγεί ο κ. Βασίλης Ντάνιας, Γενικός Διευθυντής της ΒΕΑΤ στην Ελλάδα. “Ο επαγγελματίας οδηγός θέλουμε να μπορεί να λαμβάνει τις εισπράξεις του άμεσα, και όποτε εκείνος το επιθυμεί, χωρίς να παρεμβάλλεται ο ανθρώπινος παράγοντας ή χρονοβόρες διαδικασίες. Με αυτόν τον τρόπο νιώθει σιγουριά ότι τα χρήματά του είναι πάντα διαθέσιμα. Αυτό το έχουμε πετύχει. Η νέα μας συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί συνέχεια μιας σειράς στρατηγικών συμμαχιών, στις οποίες έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε για τη διαμόρφωση της αγοράς μετακινήσεων του Αύριο. Παράλληλα, είναι και μια κίνηση έμπρακτης στήριξης προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς μέχρι σήμερα για τις πληρωμές μας συνεργαζόμασταν με τραπεζικό ίδρυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έδρα την Ολλανδία. Με τη νέα συμφωνία, κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς όφελος των οδηγών, καθώς οι συναλλαγές θα γίνονται ταχύτερα και με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για εκείνους”, συμπληρώνει.

Ο κ. Σπύρος Αρμενιάκος, Senior Director στη Διεύθυνση Merchant Acquiring & e-Payments της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε: “Η επιχειρηματική απόφαση της ΒΕΑΤ να μεταφέρει τις πληρωμές των οδηγών-συνεργατών της στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα στην Τράπεζά μας, αποτελεί την απαρχή μίας εξελισσόμενης συνεργασίας βασιζόμενης σε τραπεζικές και τεχνολογικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Η συνεργασία με την BEAT επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά πως η Τράπεζα Πειραιώς, συνδυάζοντας πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών, μπορεί να εξυπηρετήσει τις εξειδικευμένες ανάγκες των συνεργατών της, παρέχοντας υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες και διακεκριμένη εξυπηρέτηση, με επίκεντρο τους πελάτες ή συνεργάτες των πελατών μας”.

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέο webinar από το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο για τις αγορές Ιορδανίας και Κατάρ

bizness.gr

Published

on

Γυναικεία επιχειρηματικότητα

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο διοργανώνει το τέταρτο ηλεκτρονικό ενημερωτικό,σεμινάριο της σειράς “Doing Business with the Arab World” ‪στις 15 Ιουλίου στις 14:00 (τοπική ώρα Ελλάδος)‬, που θα παρουσιάσει τις αγορές της Ιορδανίας και του Κατάρ.

Τις δύο αραβικές χώρες θα παρουσιάσουν εκπρόσωποι ιορδανικών και καταρινών οργανισμών και θα ενσωματώνουν πληροφορίες σχετικές με το εμπόριο, προοπτικές για ανάληψη έργων και τη μεταφορά ελληνικής τεχνογνωσίας προς τις χώρες αυτές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εναρκτήριες ομιλίες από τον πρέσβη του Χασεμητικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Ahed Sweidat, και τον πρέσβη του Κράτους του Κατάρ στην Ελλάδα, Abdulaziz Ali Al-Naama.

Το webinar μπορούν να παρακολουθήσουν μέλη και μη-μέλη του επιμελητηρίου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες. Τεχνικές πληροφορίες θα δοθούν στους ενδιαφερομένους όταν κατοχυρωθεί η συμμετοχή τους. Σημειώνεται πως το 4ο Webinar θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πρωτοβουλία Save One Seat για τη στήριξη του κλάδου εστίασης τώρα και στην Ελλάδα

bizness.gr

Published

on

Καταστήματα εστίασης

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο της ευρύτερης στήριξης του κλάδου της εστίασης, που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα κατά την περίοδο της πανδημίας, συνεργάζεται με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Global Shapers, μία πρωτοβουλία του World Economic Forum και ενισχύει την πλατφόρμα Save One Seat.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στόχος της πλατφόρμας Save One Seat είναι να φέρει κοντά τους καταναλωτές στα αγαπημένα τους εστιατόρια, καφέ και μπαρ, βοηθώντας τους να τα στηρίξουν πρακτικά, ενισχύοντας τη ρευστότητά τους και συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επανεκκίνηση του κλάδου της εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα, στην πλατφόρμα https://gr.saveoneseat.com/ οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν το αγαπημένο τους κατάστημα, να ανακαλύψουν τις ειδικά διαμορφωμένες προσφορές της Coca-Cola Τρία Έψιλον, All Day Cheers & Offers και να αγοράσουν το Save One Seat Voucher που τους ενδιαφέρει. Τα χρήματα μεταφέρονται κατευθείαν στο κατάστημα, ενώ οι ίδιοι μπορούν να επισκεφθούν το κατάστημα και να εξαργυρώσουν το voucher σε διάστημα 12 μηνών.

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να συμβάλλει στην ενίσχυση της πληρότητας των καταστημάτων εστίασης και την άμεση στήριξη της ρευστότητάς τους, επιβραβεύοντας τους πελάτες που στηρίζουν τα καταστήματα με μοναδικές προσφορές σε προϊόντα της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Παράλληλα, για κάθε Save One Seat Voucher που αγοράζεται, η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει 1 ευρώ στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μέτρον ‘Αριστον» που υποστηρίζει το προσωπικό των μπαρ μέσω της εξίσου σημαντικής πρωτοβουλίας “Tip The Waiter”.

Oι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην πλατφόρμα, μπορούν εύκολα και γρήγορα να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους και να γίνουν μέλος τους κινήματος Save One Seat.

Η πρωτοβουλία Save One Seat ξεκίνησε από την Ιταλία από τους Global Shapers, μια κοινότητα νέων που έθεσε ως στόχο την ανάληψη δράσης για τη στήριξη τοπικών επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση, με την Ελλάδα αποτελεί μια από τις τρεις πρώτες χώρες στις οποίες επεκτείνεται η πρωτοβουλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement

Trending