Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ορίστηκε νέος πρόεδρος στη Folli Follie

bizness.gr

Published

on

Κατάστημα της Folli Follie

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε την ανασυγκρότηση του σώματος του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά την παραίτηση του κ. Γούναρη, εξέδωσε η Folli Follie.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν της παραίτησης του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Αβραάμ Γούναρη, εξέλεξε ομόφωνα ως νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τον Γεώργιο Ι. Ιωαννίδη.

Υπενθυμίζεται, πως οι τελευταίες εξελίξεις συνιστούν ουσιαστικά τα… μεθεόρτια των ενεργειών που ήταν γνωστό ότι θα λάβουν χώρα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

TÜV HELLAS: Ημερίδα για Εκπαίδευση και Πιστοποίηση στο Building Information Modeling

bizness.gr

Published

on

TÜV HELLAS

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) και η BIM ACADEMY/BIM CENTERS of CCC ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας ψηφιακής εποχής και του Industry 4.0, με εξειδίκευση στο Building Information Modeling (ΒΙΜ) προσκαλούν σε σχετική ανοιχτή ημερίδα με τίτλο:

“Εκπαίδευση και Πιστοποίηση στο Building Information Modeling”

Στο πλαίσιο της ημερίδας αυτής, παρουσιάζεται το σχήμα Ειδικού στο BIM που ονομάζεται “ce-BIM”, με τις πέντε εξειδικεύσεις επαγγελματικών λειτουργιών, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και πρότυπα της κατασκευαστικής βιομηχανίας. Σκοπός της TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι να εξασφαλίσει την ποιότητα και την επάρκεια του ανθρώπινου δυναμικού που εμπλέκεται σε αυτή την τεχνολογία, καλύπτοντας το σύνολο των βασικών απαιτήσεων όλων των λειτουργιών του Building Information Modeling.

Όλα τα υποσχήματα/εξειδικεύσεις Πιστοποίησης υποστηρίζονται από αντίστοιχα Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που εκτελούνται από πολύ έμπειρους εισηγητές του ΒΙΜ ACADEMY και οδηγούν στη διαδικασία πιστοποίησης του επαγγελματία από την TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Σημειώνεται, ότι η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. στο Wyndham Grand Athens (Μεγ. Αλεξάνδρου 2, 104 37 Αθήνα).

*Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της TÜV HELLAS (TÜV NORD): κ. Φρίξος Γαβαλάς, τηλ. 215-2157434, fax.:210-6528025, e-mail: fgavalas@tuv-nord.com

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Endeavor: Δείχνει το δρόμο σε επενδύσεις και ανάπτυξη για την Ελλάδα

bizness.gr

Published

on

Endeavor, logo

Με στόχο να αναδείξει τις διεθνείς προοπτικές που διαμορφώνονται για τις επενδύσεις και έχοντας προσκαλέσει σε αυτήν την κατεύθυνση κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η Endeavor υποστηρίζει και συντονίζει τρεις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, στους Δελφούς.

Ανάμεσα στους ομιλητές, βρίσκονται Έλληνες που ηγούνται των επενδύσεων σε κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, σε μερικά από τα μεγαλύτερα funds, καθώς και Έλληνες που έχουν ιδρύσει κάποιες από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, στον κόσμο.

Πιο αναλυτικά, η Endeavor υποστηρίζει το πάνελ “The Investors Talk”, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 12:10. Στο συγκεκριμένο πάνελ οι Έλληνες επενδυτές διεθνούς επιπέδου, Δημήτριος Αθανασόπουλος (AxiaGroup), Χριστίνα Κωσταρίδη Crosby (Astir Capital Advisors), Νίκος Καλλιαγκόπουλος (Prime Ventures), Νίκος Μπονάτσος (General Catalyst) και Ανδρέας Σταυρόπουλος (Threshold Ventures), θα μοιραστούν τις απόψεις και τις ιδέες τους πάνω στις επόμενες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, πώς μπορεί να επαναπροσδιοριστεί η εικόνα της χώρας στην παγκόσμια αγορά και πώς μπορούμε να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις. Το πάνελ θα συντονίσει ο Μάρκος Βερέμης (Upstream).

Επίσης, στο πάνελ “Big Tech in Greece driving FDI”, που θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα, Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 18:15, εκπρόσωποι κορυφαίων τεχνολογικών εταιρειών παγκοσμίως, θα μιλήσουν για το πώς οι άμεσες ξένες επενδύσεις μπορούν να οδηγήσουν στον μετασχηματισμό της χώρας και πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες να ξεκινήσουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ομιλητές στο συγκεκριμένο πάνελ είναι οι Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος (Ansys), Κώστας Μάλλιος (Applied Materials), Στέλιος Παπαδόπουλος (Biogen), Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος (VMware), Michael Rager (Deutsche Telekom Capital Partners) και Naveen Rao (Intel), ενώ το πάνελ θα συντονίσει ο Ανδρέας Σταυρόπουλος (DFJ Capital).

Τέλος, το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 15:30 η παράλληλη εκδήλωση με τίτλο “Endeavor Scale-ups Debate: Based in Greece or abroad?” έχει ως στόχο να φέρει στο ίδιο τραπέζι κάποιους από τους πιο επιτυχημένους ιδρυτές ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών, προκειμένου να αναδείξουν τις διαφορετικές ευκαιρίες που δημιουργούνται αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης των επιχειρήσεών τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Θα συνομιλήσουν οι: Κίμων Αγγελίδης (Vivante Health), Αλέξανδρος Αργυρός (Moonfare), Steven Galanis (Cameo), Θάνος Γεραμάνης (Blueground), Γιάννης Τσιώρης (Instashop) και Αιμίλιος Χαλαμανδάρης (Innoetics). Τη συζήτηση θα συντονίσουν ο Νίκος Μπονάτσος (General Catalyst) και ο Παναγιώτης Καραμπίνης (Endeavor Greece).

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τριημερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ: Προωθείται η καινοτόμος επιχειρηματικότητα

bizness.gr

Published

on

Επιχειρηματικότητα

Στο δρόμο της ενίσχυσης των νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της καινοτομίας πορεύονται συνδυάζοντας τα εργαλεία τους τα υπουργεία Εξωτερικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ώστε να χαρτογραφηθούν ανάγκες και επιχειρήσεις για μία συστηματική ενίσχυση από την κυβέρνηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση που διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την αποτίμηση τεσσάρων σεμιναρίων στον τομέα αυτό, που φιλοξένησε από τον Δεκέμβριο του 2018 και για ένα χρόνο το Ισραήλ στο πλαίσιο της τριμερούς στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος- Κύπρου- Ισραήλ.

Σκοπός της σημερινής συνάντησης των μελών των ελληνικών αποστολών στα εν λόγω σεμινάρια, εκπροσώπων φορέων του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων, εκπροσώπων των πρεσβειών Κύπρου και Ισραήλ στην Ελλάδα καθώς και στελεχών αρμοδίων υπηρεσιών ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την αξιοποίηση στο ελληνικό περιβάλλον των συμπερασμάτων που αποκομίστηκαν από τα σεμινάρια για την ανάπτυξη του ελληνικού μοντέλου καινοτόμου επιχειρηματικότητας αλλά και την ενίσχυση της προοπτικής της περαιτέρω συνεργασίας σε διμερές και τριμερές επίπεδο με το Ισραήλ και την Κύπρο.

Ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως εξήγησε ο υφυπουργός και αρμόδιος για θέματα Έρευνας Τεχνολογίας και Καινοτομίας, Χρίστος, Δήμας προσβλέπει άμεσα στην ανάπτυξη πλατφόρμας Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να νομοθετηθούν συγκεκριμένα εργαλεία και κίνητρα για την προώθησή τους.

Με επόμενο βήμα την εξέλιξη του Μητρώου αυτού σε μία ευρύτερη πύλη εισόδου για όλο το οικοσύστημα, ενώ δρομολογείται επίσης η δημιουργία ενός φυσικού χώρου, η Πολιτεία της Καινοτομίας, στην Οδό Πειραιώς, όπου θα βρίσκονται οι νεοφυείς επιχειρήσεις καινοτομίας με σκοπό τη δημιουργία φυσικών συνεργειών. Ο κ. Δήμας, αναφερόμενος στην προσπάθεια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, τόνισε ότι είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης η περαιτέρω ανάπτυξη της τριμερούς σχέσης ώστε να έρθουν πιο κοντά τα τρία οικοσυστήματα για μεγαλύτερες συνέργειες.

Στη σημασία του συνδυασμού των εργαλείων των δύο υπουργείων όπως και της χαρτογράφησης των νεοφυών επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ και πρόεδρος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Δημητριάδης. Ο κ. Δημητριάδης επισήμανε τη σημαντική μεταρρύθμιση που έχει προωθήσει η νέα κυβέρνηση στο πεδίο της εξωστρέφειας, ώστε με βάση ένα ενιαίο δίκτυο, στο οποίο όλα τα κανάλια επικοινωνίας και οικονομικής διπλωματίας θα εξυπηρετούν μία ενιαία στρατηγική. “Εμείς στο ΥΠΕΞ”, είπε, “είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε, ώστε με βαση την αξιοποίηση των σεμιναρίων αυτών να ενσωματώσουμε καλές πρακτικές από το Ισραήλ και να δούμε συγκεκριμένα επόμενα βήματα που μπορούν να προκύψουν για την ενίσχυση της τριμερούς αυτής συνεργασίας”.

Κάθε επένδυση στην καινοτομία του 1 δολαρίου επιστρέφεται ως 5-8 δολάρια στην οικονομία ανέφερε κατά την παρουσίαση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτξης και Επενδύσεων, Βασίλης Γκουγκολίδης, δίνοντας το στίγμα της σημασίας που έχει η αποτύπωση του συστήματος από υπουργεία και φορείς της ενίσχυσης της καινοτομίας στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε επίσης και τη σημασία των ενδιάμεσων μηχανισμών μεταφοράς και προωθησής της.

Ως μία νέα διάσταση στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ χαρακτήρισε την πρωτοβουλία των σεμιναρίων η σύμβουλος της Πρεσβείας του Ισραήλ, Σαουσάν Χασόν. Κάνοντας λόγο για σχέση αδελφοσύνης, τόνισε επίσης την μεγάλη δυναμική που αναπτύσσεται στη συνεργασία των τριών χωρών.

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος, χαρακτήρισε ως πυλώνες για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή τέτοιου είδους συνεργασίες που είναι, όπως είπε, περισσότερο από ποτέ αναγκαίες.

Continue Reading
Advertisement

Trending