ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παραδιάς (ΠΟΜΙΔΑ): Το airbnb συμβάλει θετικά τον τουρισμό και την κοινωνία

Published

on

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 1ο Ενημερωτικό σεμινάριο της ΠΟΜΙΔΑ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) για το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων αλλά και λοιπά επίκαιρα θέματα που αφορούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων (φορολογικές δηλώσεις, Εθνικό Κτηματολόγιο, Δημοτικά τέλη, τακτοποίηση αυθαιρέτων, εξοικονόμηση ενέργειας, εκπτωτικά προγράμματα μελών ) την Πέμπτη το απόγευμα, 7 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΜΙΔΑ.

Αναφορικά με το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς , σε δηλώσεις του χαρακτήρισε αβάσιμες τις αντιδράσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα σχετικά με έκτροπα που παρατηρήθηκαν σε ακίνητα airbnb .

«Στην Αθήνα η δραστηριότητα αυτή κατά 95% έγινε σε ξεχωριστά κτίρια που ήταν εμπορικά καταστήματα, παλιά γραφεία , επαγγελματικοί χώροι κτλ. που ήταν χρόνια εγκαταλειμμένα και ούτε κανείς εξώθηκε ούτε κανείς ενοχλήθηκε, είναι λίγες οι περιπτώσεις που είναι μέσα σε πολυκατοικίες», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε «αυτοί που έρχονται (οι τουρίστες), δεν έρχονται για να κάνουν πάρτι, γυρνάνε όλη μέρα και επιστρέφουν κατάκοποι, βέβαια υπάρχουν εξαιρέσεις, παράπονα, αλλά δεν μπορείς να την κατακρίνεις από κοινωνική άποψη που  είναι ενάντια στην λογική του “all inclusive”» διότι σύμφωνα με τον  κ. Παραδιά ο τουρίστας κλεισμένος μέσα στο ξενοδοχείο καταλήγει να μην βλέπει τις ομορφιές των ελληνικών νησιών.

Από την πλευρά του, o δικηγόρος κ. Γεώργιος Χριστόπουλος υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία νέα εξέλιξη στο θέμα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του “ότι πέρα από το νομοθετικό, το θέμα σε 2-3 χρόνια θα ξεκαθαρίσει διότι και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα δουν ποιους συμφέρει η βραχυχρόνια μίσθωση και ποιους όχι”.  

Να σημειωθεί ότι οι σύλλογοι βραχυχρόνιων μισθώσεων αποφάσισαν σε πρόσφατη σύσκεψη με το προεδρείο της ΠΟΜΙΔΑ να προχωρήσουν με κοινή πορεία, ατζέντα και δράσεις για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα του κλάδου εν όψει της σύστασης επιτροπής εργασίας από εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομίας, Οικονομικών και Τουρισμού, με σκοπό την ενεργοποίηση περιοριστικών μέτρων εναντίον τους.

Με κοινή τους ανακοίνωση ζητούν τη συμμετοχή τους στις εργασίες της επιτροπής και όχι ερήμην «καταδίκη» τους. «Δεν δεχόμαστε κανέναν από τους προβλεπόμενους περιορισμούς καθώς προτρέπουν είτε σε παύση της δραστηριότητας μας είτε σε φοροδιαφυγή. Σχετικά με το ότι περιοριστικά μέτρα έχουν ήδη επιβληθεί σε κάποιες άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αυτά ελήφθησαν σε ήδη υπερκορεσμένες πόλεις όπως η Βαρκελώνη, το Αμστερνταμ κλπ., ενώ στην Αθήνα απλώς ανακαινίζονται και αξιοποιούνται χιλιάδες κενά και αδιάθετα ακίνητα, για μια δραστηριότητα που λειτουργεί προς όφελος όλης της οικονομίας και της κοινωνίας», υπογραμμίζουν.

Nίκος Παρμενόπουλος- bizness.gr

Advertisement

TRENDING