ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παράταση προθεσμίας υποβολής επενδυτικών σχεδίων στη Δράση Μεταποίησης και Τουρισμού

Published

on

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα παρατείνεται έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 17:00 η καταληκτική προθεσμία υποβολής των επενδυτικών σχεδίων στη Δράση του ΕΣΠΑ: «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 (ΕΠ/ΠΚΜ).

Η απόφαση είναι προϊόν του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος που καταγράφεται μέχρι στιγμής από τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 52 εκ. ευρώ και αφορά στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και κατ’ επέκταση να βελτιωθεί η θέση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 100.000€ έως και 600.000€. Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 45% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού.

Οι επιχορηγούμενες δαπάνες αφορούν σε: Κατασκευές, διαμορφώσεις και κτηριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου, προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού, αγορά μεταφορικών μέσων, αγορά λογισμικού, κατασκευή ιστοσελίδας και e-shop και πιστοποίηση προϊόντων-υπηρεσιών-διαδικασιών.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΠ ΚΜ).

Advertisement

TRENDING