ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ποδαρικό στο 2024 με δύο νέα ξενοδοχεία έκανε ο Πειραιάς – Πού άνοιξαν

Published

on

Άποψη του Πειραιά - Design by Canva Pro

Ποδαρικό στο 2024 με δύο νέα ξενοδοχεία έκανε ο Πειραιάς.

Και τα δύο νέα ξενοδοχεία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, κοντά στο λιμάνι αλλά και σε βασικά μέσα μεταφοράς, όπως το νέο Μετρό.

Δείτε τις 2 νέες ξενοδοχειακές αφίξεις στον Πειραιά.

Το νέο ξενοδοχείο με το “ρωμαϊκό όνομα”

Ο λόγος για το νέο 4άστερο ξενοδοχείο σε ακίνητο που βρίσκεται επί της οδού Λεωχάρους και Ναυαρίνου, κοντά στους σταθμούς του Μετρό Πειραιά αλλά και το λιμάνι.

Το νέο ξενοδοχείο έχει ονομαστεί Athenarum Portus, που σημαίνει το λιμάνι της Αθήνας και ήταν ένα από τα ονόματα του Πειραιά κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους και έπειτα.

Έχει δυναμικότητα 51 δωματίων και 102 κλινών.

Η σχετική επένδυση είχε μάλιστα ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Φορέας της αναφερόταν η εταιρεία MF HOTELS E.E..

To ύψος της επένδυσης ανήλθε, σύμφωνα με την απόφαση ένταξης, σε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και θα ενισχυθεί με το ποσό των 704.000 ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης.

Την κατασκευή του ξενοδοχείου ανέλαβε η εταιρεία MF TECHNIK INTL.

Το νέο ξενοδοχείο στο Δημοτικό Θέατρο

Ο λόγος για το ακίνητο στη διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου 14 και Καραολή και Δημητρίου που μετατράπηκε σε νέο ξενοδοχείο 3 αστέρων.

Το νέο TWINN Downtown Piraeus ανοίγει τις πύλες του, αποτελώντας το δεύτερο ξενοδοχείο της Santikos Collection στον Πειραιά. Το The Alex στην Καστέλλα αποτελεί το πρώτο της αλυσίδας, που εκτός των δύο ξενοδοχείων στον Πειραιά διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και 3 ξενοδοχεία στις Σποράδες (2 στη Σκιάθο και 1 στην Αλόννησο) καθώς και ένα ξενοδοχείο στο Πήλιο.

Το κτίριο στο οποίο αναπτύχθηκε το ξενοδοχείο ανήκει από το 2019 στη γνωστή εταιρεία real estate, Hellenic Properties, η οποία ανέλαβε την ανακατασκευή του κτιρίου.

Πλεονέκτημα του ξενοδοχείου είναι η κοντινή του απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά αλλά και τον τερματικό σταθμό του Μετρό στον Πειραιά (σταθμός Δημοτικό Θέατρο).

Η επένδυση μάλιστα είχε λάβει την έγκριση χρηματοδότησης από τον Αναπτυξιακό Νόμο. Το εγκεκριμένο ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 1,94 εκ. ευρώ περίπου και θα ενισχυθεί με το ποσό των 543.000 ευρώ περίπου.

Advertisement

TRENDING